Megjelent: 11 éve

Új médiaértékesítési igazgató az Origo Adhouse élén

Ez év december 6-ától Komáromi Csilla Rita személyében új médiaértékesítési igazgató áll az Origo Adhouse élén. Magyarország legnagyobb online értékesítési háza olyan szakembert választott, akinek karrierje "párhuzamos az internettel". A korábbi igazgató, Somogyi Péter Pál majd egy évtizedet töltött az Origónál, s a jövőben is az online média közelében folytatja szakmai pályafutását.

Komáromi Csilla Rita a magyar online-marketingesek első generációjához tartozik. Rá is igaz az a toposz, ami az ezredforduló környékén csatasorba állt magyar online szakemberek munkáját jellemzi: egyedül, de mindig többes számban dolgozott, hiszen sokáig ő volt egy személyben az "internetes értékesítési csoport".

Az új igazgatónő 2000-ben érkezett az RTL Klub-hoz, itt érte őt az internetes lufi kipukkadása. A folyamatosan szűkülő infrastrukturális lehetőségrendszer, s a kereskedelmi televíziót jellemző dinamikusan emelkedő bevétel-elvárás szorításában itt harcolt meg első körben az életben maradásért, majd az internet házon belüli presztízsének növeléséért, az ügynökségek elismeréséért, illetve a direkt hirdetők elégedettségéért. A napi munka mellett figyelte és egy reklámműhely kialakításával szinte azonnal adaptálta a legújabb online hirdetési formákat a televízió honlapján. További értéknövelő tényező, hogy Csilla cross-médiás tapasztalatokat is szerzett, amelyek során az internetet a képernyős, teletextes, illetve mobil platformok szinergiájába vonta be.

Komáromi Csilla Rita átigazolásával az Origo médiaértékesítési csapata egy tapasztalt, érett, széles látókörű szakembert szerzett meg 2006-ban. Az eltelt évek bebizonyították, Csilla csapatban is jó, közvetlen vezetése alatt az Origo ügynökségi sales maximálisan betöltötte a neki szánt piacvezetői szerepet. Vezetése mellett megerősödött, illetve kialakult egy hatékony étékesítési stratégia, amit a kreatív hozzáállás, az ügyfélközpontú látásmód és a szakmai kompetencia jellemez. Komáromi Csilla nyitott, provokálható, következetes vezető, aki operatív környezetből érkezik, erős csapattámogatással, és akinek korábbi szakmai tapasztalatai alapján minden bizonnyal csak kedvezni fognak a Magyar Telekom interdiszciplináris kihívásai.

Helyettese is tapasztalt értékesítő

A most kinevezett médiaértékesítési igazgató munkáját, helyettesként segíti Pócsi Tamás, aki 2001-ben érkezett az akkori Axelero Rt.-hez, így alapító tagja és szakmai motorja a jelenlegi értékesítési csapatnak. Eddigi feladata a direkt hirdetők kiszolgálása volt, amely a legösszetettebb területe az Origo Adhouse munkájának. Az operatív szervezőmunka mellett Pócsi Tamás gondoskodott az értékesítési munka jogi, szerződéses hátterének megteremtéséről, a sales munkát támogató marketing tanácsadás kialakításáról, illetve a technikai fejlesztések koordinálásáról is. Pócsi Tamás is a feltörekvő internetnemzedék képviselője, kinevezése egyértelműen az Origo Adhouse szakmai háttérmunkájának kiemelt támogatását szolgálja.

Az Origo Adhouse új értékesítési igazgatója, Komáromi Csilla tagja az Interactive Advertising Bureau (IAB) Magyarország kilenctagú elnökségének, amely szakmai szervezet 2008. november 18-i megalakulása óta segíti a hazai interaktív és digitális média, marketing növekedését. A nemzetközi IAB Europe fő tevékenysége a lobbizás, az iparági sztenderdek kialakítása, benchmarking és a "best practice" tapasztalatok megosztása.

Komáromi Csilla Rita szerint az internet, mind kommunikációs, mind értékesítési szempontból korunk főhőse. Úgy látja, most jött el az a pillanat, amikor a folyamatos fejlődés olyan súlyt ad az online brandeknek, médiumoknak, szolgáltatásoknak, amelyek mind tartalmilag, mind arculatilag éppen olyan sérthetetlenek lesznek, mint a médiavilág régi szereplői.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Új vezérigazgató a Mediaworks élén

Liszkay Gábor utódja az elmúlt években Magyarország washingtoni nagykövete volt. Teljes cikk

Új HR igazgatót nevezett ki a Talentuno

Sokoldalú, számos iparág vállalati kultúráját, valamint a startupok világát is jól ismerő szakember csatlakozott a Talentuno vezetőségéhez:... Teljes cikk

Rigó Csaba Balázs a GVH elnöke 2026-ig

Április közepétől hat évig Rigó Csaba Balázs lesz a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elnöke. A fogyasztók és a verseny tisztaságának védelme... Teljes cikk