Megjelent: 9 éve

Új pénzügyi igazgatót nevezett ki a LeasePlan

Januártól a Sláger Rádió korábbi pénzügyi igazgatója, Jakus László tölti be a pénzügyi vezető pozíciót a hazai flotta- és gépjármű kezelési piac meghatározó szereplőjénél, a LeasePlan Hungária Zrt-nél.

Számottevő pénzügyi és számviteli tapasztalattal rendelkezik a 37 éves szakember, aki szakmai karrierje során több hazai és nagy múltra visszatekintő nemzetközi vállalat irányításában közvetlenül is részt vett.

Az új vezető a médiában eltöltött éveket megelőzően a Deloitte nemzetközi könyvvizsgáló cég, illetve azt megelőzően az Arthur Andersen munkatársaként, mint könyvvizsgáló menedzser olyan nagyvállalatok és non-profit szervezetek könyvvizsgálói feladatainak menedzselését is ellátta, mint a Rába csoport, KFKI csoport, Tyco csoport, Delphi csoport, az HBO csoport, UPC csoport, az Amerikai Kereskedelmi Kamara, vagy az ORTT Műsorszolgáltatási Alap.

A szakember a nemzetközi könyvvizsgáló cégeknél töltött évek alatt többek között a Malév, a Dunaferr csoport és az Antenna Hungária privatizációjához kapcsolódó átvilágítási munkákat is irányította. Szakmai tevékenysége során jelentős nagyvállalatok, mint például MOL, Richter Gedeon, TVK, MVM, MNB munkatársainak tartott oktatásokat a Nemzetközi Számviteli Szabványok (IFRS) témakörben.

1999-ben részt vett az Emmis International Corp. és a Wabbas National Corp. könyvvizsgálati munkáiban, az Arthur Andersen Indianapolis-i irodájában. Az Andersennél töltött évek alatt a Magyar Könyvvizsgálói Kamara megbízásából a Magyar Könyvvizsgálati Standardok és a magyar könyvvizsgálói Minőségellenőrzési Rendszer kidolgozásán dolgozott. A Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem óraadó tanáraként, 12 éven keresztül mikroökonómiát, magyar és nemzetközi számvitelt oktatott.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter