Megjelent: 9 éve

Újabb álommunka: múzeumi blogger

Özönlöttek az álláspályázatok augusztusban a chicagói Tudomány és Ipar Múzeumába. Ötven országból 1500 álláskereső pályázta meg azt az egyhónapos alkalmi munkát, amiért teljes ellátás, 10 ezer dollár (2,25 millió forint), örökös múzeumi bérlet és néhány műszaki cikk jár fizetségként. A feladat: folyamatosan blogolni, tweetelni és videókat készíteni a múzeum tárlatáról, látogatókról.

Az utóbbi másfél évben több marketingakciónak is beillő kezdeményezésről érkezett hír. A "világ legjobb állásaként" beharangozott ausztráliai szigetgondnoki munka nagy visszhangot kapott világszerte, az ausztrál idegenforgalmi hivatal pedig viszonylag kis pénzből nagy hírverést csinált turistacélpontjainak. Ugyancsak ebbe a sorba illett egy utazási iroda akciója, amely nászutas-helyeket tesztelő párok jelentkezését várta.

Idén augusztusban a chicagói Ipar és Tudomány Múzeuma használta ki a vonzó állásajánlatban rejlő reklámlehetőséget. Egyhónapos, október 20-tól november 18-ig tartó alkalmi munkát ajánlott, amelyre 18-80 év közöttiek jelentkezését várta. A feladat: folyamatosan blogolni, tweetelni és videókat készíteni a múzeum tárlatáról és a látogatókról. A kiírásra 1500 pályázat érkezett a világ legkülönbözőbb pontjairól. Nem csoda, ugyanis a fizetség: teljes ellátás (az új munkaerő a múzeumban lakik), 10 ezer dolláros (2,25 millió forint) munkabér, örökös múzeumi bérlet, néhány műszaki cikk, többek között a munkához adott laptop, videókamera.

A pályázathoz egy 1 perces videóanyagot, egy 500 szavas motivációs levelet kellett mellékelni és a jelentkezési lap kitöltése is feltétel volt. A múzeum személyzete a három legalkalmasabb pályázót választja ki szeptemberben, majd a közönség szavaz a győztesről, aki október 20-án kezdi meg a munkát.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter