Megjelent: 16 éve

Újabb pályázat távmunkahelyek létesítésére

A program megvalósítására 255 millió forintot szánnak. A pénz felhasználását már jóváhagyta a Munkaerő-piaci Alap Irányító Testülete is.

A versenyszférában működő vállalkozások új távmunkahelyek létrehozására, a költségvetési szervek (önkormányzatok, közszféra intézményei stb.) pedig hagyományos munkahelyek távmunkahellyé átalakítására is pályázhatnak. Ez utóbbiak abban az esetben számíthatnak támogatásra, amennyiben a közigazgatási reform keretében ily módon munkahelyeket őriznek meg - tette hozzá Burány Sándor szakminiszter.

Az egy távmunkásra jutó bértámogatást a nyertesek maximum fél évre, 53 ezer forint és közterhei/fő, hó összegben vehetik igénybe. A pályázati felhívás június második felében jelenik meg.

A pályázó cégek, szervezetek közül előnyben lesznek azok, amelyek hátrányos helyzetű munkavállalók foglalkoztatására tesznek ajánlatot. Így elsősorban a munkanélküliek, fogyatékkal élők, megváltozott munkaképességűek, gyermeküket egyedül nevelők, romák, hátrányos munkaerő-piaci helyzetű térségekben élők munkavállalását elősegítő cégek számíthatnak a támogatás elnyerésére.

Mint ismert, a Kormányprogramban meghatározott foglalkoztatáspolitikai feladatok között szerepel a távmunka feltételeinek fejlesztése. A távmunka elterjesztésével összefüggő feladatokat először 2002 novemberében tárgyalta meg a Kormány és felhívta az érintett minisztereket, hogy a távmunka elterjesztésére tegyék meg a tárcájuk hatáskörébe tartozó intézkedéseket. Ehhez kapcsolódóan az Esélyt a jövőnek! program keretében az új távmunkahelyek létrehozására kiírt FMM-IHM-1 pályázat eredményeként több mint 1300 távmunkahely létrehozása fejeződik be napjainkban és működik a pályázat előírásainak megfelelően legalább további két éven át - hangsúlyozta Burány Sándor.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Megkéseltek egy tanárt egy győri iskolában

Az 51 éves tanárnőt kórházba szállították, a 17 éves elkövetőt elfogták. Teljes cikk

Meghirdették az idei Magyar innovációs nagydíj pályázatot

Azokat a vállalkozásokat keresik, amelyek bemutatható, tényleges innovációs tevékenységet végeznek. Teljes cikk

Kapcsolódó hírek