Megjelent: 9 hónapja

Uniós tehetségbázis fogja megkönnyíteni a nemzetközi munkaerő-felvételt, azaz a legális migrációt

A munkaerő-migráció serkentése fontos kiegészítő eszköz lehet a tartós európai foglalkoztatási hiányosságok pótlására - jelentette ki Ylva Johansson belügyi biztos az Európai Bizottság által a kritikus munkaerőhiány kezelésére javasolt új intézkedéscsomag bemutatásakor szerdán Brüsszelben.

Uniós tehetségbázis: így áramolhat a munkaerő-
images

A belügyi kérdésekért felelős bizottsági tag sajtótájékoztatóján mindenekelőtt emlékeztetett: a legális európai uniós beutazási lehetőségek javítása alapvető részét képezi a migrációval kapcsolatos, a migrációs és menekültügyi paktumban meghatározott átfogó uniós megközelítésnek. Arra hívta fel a figyelmet, hogy az unión kívüli állampolgárok képesítései elismerésének hiánya gyakran visszatartó erőt jelent a legális migráció tekintetében.

Az Európai Bizottság ezért intézkedéscsomagot javasol annak érdekében, hogy egyszerűsítsék és felgyorsítsák az unión kívüli országok állampolgárainak készségeit és képesítéseit igazoló dokumentumok elismerését. Ezek az intézkedések korszerűsítenék az EU jelenlegi elismerési rendszerét, és közelebb hoznák azt a másik tagállamba költöző uniós polgárok számára létrehozott rendszerhez - emelte ki Johansson.

"A nem uniós országokban szerzett képesítések elismerésének és érvényesítésének megkönnyítése kulcsfontosságú tényező a szakképzett munkavállalókat kereső munkáltatók, valamint az unión kívüli országoknak az uniós munkaerőpiacra való bejutást és a befogadó társadalomba való beilleszkedésüket kereső állampolgárai számára" - fogalmazott.

A nemzetközi munkaerő-felvétel megkönnyítése érdekében létrehozni kívánt uniós tehetségbázis lehetővé tenné a nem uniós országokból származó álláskeresők számára, hogy munkát találjanak az EU-ban. Ezzel egy időben segítené az uniós munkáltatókat abban, hogy megtalálják a számukra szükséges tehetségeket és készségeket. Mindez - emelte ki a svéd biztos - vonzóbbá teszi az EU-t a tehetségek számára.

Közölte: az unión kívüli országbeli partnerekkel folytatott munkaerő-migrációs együttműködés fejlesztése kölcsönös előnyt jelenthet, ugyanis "visszatáplálja" a szakértelmet és a pénzügyi támogatást a származási ország gazdaságába. 

A bemutatott javaslat tájékoztatást nyújt a tagállamok munkaerő-felvételi és migrációs eljárásaihoz, és biztosítékokat tartalmaz a tisztességes munkaerő-felvétel és munkafeltételek biztosítására is. A tervezett uniós tehetségbázis továbbá támogatni kívánja a tehetséggondozási partnerségek végrehajtását. A testre szabott partnerségek nem uniós országokkal jönnek majd létre, munkavállalási vagy képzési célú mobilitást biztosítanak. Azok az álláskeresők, akik tehetséggondozási partnerség keretében fejlesztették készségeiket, a részt vevő munkáltatók számára hozzáférhető igazolást kapnak képesítésükről.

"A legális migráció lehetőségei várhatóan visszafogják az illegális migrációt, és együtt kell járniuk az európai maradásra jogosulatlanok visszafogadását rögzítő együttműködés terén folytatott megerősített együttműködéssel" - fogalmazott javaslatában az Európai Bizottság.

Ylva Johansson belügyi biztos a Politicónak adott nyilatkozatában tovább árnyalta a részleteket. Egy Tinderre hasonlító digitális álláskereső platformot is létrehozna az Európai Bizottság, azzal a céllal, hogy a legálisan az unió területén tartózkodó, EU-n kívüli országokból érkezett bevándorlók a szakértelmük alapján minél inkább hozzájuk illő munkát találjanak - írja az exonomix.hu.

A platform hasonló lesz az EURES-hez, az uniós munkaközvetítő ügynökségek hálózatához, amely jelenleg több mint 4 millió álláslehetőséget tart nyilván. Az elképzelés szerint az EU-n kívüli álláskeresőket olyan pozíciókkal hozzák össze, amelyekre nincs elég helyi jelentkező.

MTI/economix.hu

fotó: freepik.com

  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02JOBVERSE Állásbörze Állásbörze nem csupán egy esemény, hanem egy lehetőség, ahol céged kiemelkedhet a tömegből és személyesen találkozhatsz a legígéretesebb jelentkezőkkel. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Több mint 11 éves mélypontra csökkent a munkanélküliség Törökországban

Törökországban az előző hónapban jegyzett 8,5 százalék után májusban 8,4 százalékra, 2012 novembere óta a legalacsonyabb szintre csökkent a... Teljes cikk

Ezzel indokolja a görög kormány a hatnapos munkahét bevezetését

A parlament által bevezetett hatnapos munkahétről szóló új törvény július 1-jén lépett hatályba Görögországban. Teljes cikk

Komoly leépítésbe kezd a legnagyobb román informatikai cég

A döntés körülbelül 400 munkavállalót érint. Teljes cikk