Megjelent: 12 éve

Változások a BT Group PLC igazgatótanácsában

A British Telecom ma bejelentette, hogy Hanif Lalanit nevezték ki a BT Global Services vezérigazgatójának. Hanif 2005 februárjában csatlakozott a BT Group PLC igazgatótanácsához, amikor is kinevezték a cégcsoport pénzügyi igazgatójává.

2007-ben a Brit Gyáriparosok Szövetségétől (Confederation of British Industry) megkapta az Év pénzügyi igazgatója elismerő címet. Emellett az Institutional Investor Research Group nevű szervezet az európai telekommunikációs szektor Legjobb pénzügyi vezetőjének választotta.

Hanif Lalani 1983-ban lépett be a BT-be, ahol azóta többféle beosztásban dolgozott a cég angol és nemzetközi részlegeinél. Sokoldalú tapasztalatokat gyűjtött az üzleti átalakításokkal és a nyereséges növekedéssel kapcsolatban.

1998-ban családjával Észak-Írországba költözött, hogy elfoglalja a BT Northern Ireland pénzügyi igazgatói posztját. Egy évvel később kinevezték az északír részleg vezérigazgatójának. Ezzel egyidejűleg töltötte be az OCEAN Communications (a BT írországi leányvállalata) elnöki tisztét is 1999 júniusától 2000 szeptemberéig. 2002 áprilisában Hanif Lalanit kinevezték a BT Regions ügyvezető igazgatójának.

2002-ben visszatért Londonba, hogy elfoglalja a BT Wholesale pénzügyi igazgatói székét. 2003-ban az Észak-Írországban végzett üzleti tevékenységéért megkapta a Brit Birodalom Lovagja elismerő címet.

Hanif Lalani Ugandában született 1962-ben és családjával 1972-ben költözött az Egyesült Királyságba. Iskoláit Wetherby High Schoolban, majd később az Essexi egyetemen végezte, ahol kitüntetéssel szerzett matematikai, operációkutatási és közgazdasági diplomát. Nős, feleségével, Sharminnal neveli kisgyermekeit, és elkötelezett szurkolója a Leeds United csapatának.

A BT Global Services egy évi 7,8 milliárd angol font forgalmú cég, amely több mint 176 országban nyújt hálózati informatikai szolgáltatásokat. Ügyfelei között olyan globális vállalatok találhatók, mint a Visa, a Reuters, a Procter and Gamble vagy az Unilever. A BT szolgáltatásait használja a világ tíz legnagyobb tőzsdéje, valamint a NATO és az angol Állami Egészségügyi Szolgálat. A cég nemzetközi szinten 37 ezer embert foglalkoztat.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter