Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Vietnami-magyar ösztöndíjprogramról szóló megállapodást írtak alá

Ösztöndíjprogramról írt alá megállapodást a Vietnami Szocialista Köztársaság és az Emberi Erőforrások Minisztériuma között Klinghammer István felsőoktatási államtitkár és Tran Quang Quy oktatási miniszterhelyettes hétfőn Budapesten.

Az aláírási ceremónián részt vett a két ország miniszterelnök-helyettese: Semjén Zsolt és Nguyen Thien Nhan is.

Klinghammer István az MTI kérdésére elmondta: 2014-től évente negyven vietnami hallgatónak biztosít ösztöndíjat a magyar állam, emellett költségtérítéssel további hallgatókat is tudnak fogadni a magyar intézmények.

Az állami ösztöndíjas hallgatók elsősorban műszaki és agrár területekre érkeznek - jelezte. Kifejtette: az ösztöndíj teljes képzést, részképzést és doktori képzést egyaránt magában foglalhat, a részleteket a rektori konferenciával és a fogadóintézményekkel tisztázzák majd.

Hozzátette: ősszel a két ország rektori konferenciája a délkelet-ázsiai országban roadshow-t szervez, amelyen a magyar felsőoktatási intézmények mutatkoznak be. Elsősorban a doktoranduszképzésben lehetnek lehetőségek - állapította meg Klinghammer István, aki kitért az oktatói szinten való együttműködési lehetőségekre is.

Hozzátette: jelenleg Magyarországon 189 költségtérítéses vietnami hallgató folytatja tanulmányait, és 45-en tanulnak állami ösztöndíjjal, továbbá a paksi atomerő közreműködésével is tanulnak vietnamiak.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Varga Mihály: háromezer milliárd forintos járványügyi alap a 2021-es büdzsében

A munkahelyek védelméhez és újrateremtéséhez 2550 milliárd forintos gazdaságvédelmi alapot hoztak létre. Teljes cikk

A vállalkozások egyharmadának csak 1-2 hónapnyi tartaléka van

A K&H felmérést készített mikro- kis- és középvállalati ügyfeleinél, hogy miként hatott rájuk a járványhelyzet miatti leállás. Teljes cikk

Minden budaörsi óvodai és bölcsődei dolgozót leteszteltek koronavírusra

A fertőzött dolgozókat két hétre karanténba helyezték - közölte a budaörsi önkormányzat. Teljes cikk