Megjelent: 10 éve

Vitára hívják az egészségügyi minisztert a rezidensek

A Magyar Rezidens Szövetség sajtónyilvános vitára hívja Székely Tamás egészségügyi minisztert, hogy ütköztethetők legyenek a fiatal orvosokat érintő rendelettel kapcsolatos eltérő álláspontok - közölte Papp Magor, a szövetség elnöke csütörtökön.

images

A vitára invitáló levelet eljuttatják a tárcavezetőnek is, felajánlva, hogy az időpontot és a helyszínt Székely Tamás választhatja meg.

A Magyar Rezidens Szövetség továbbra is úgy látja, hogy az új rendelet jelen formájában nem fogadható el számukra, nem végrehajtható, súlyos orvoshiány alakulhat ki miatta az egészségügyi ellátásban, továbbá 1500 fiatal orvos jövőjét veszélyezteti.

Papp Magor elmondta, továbbra is azt kérik a minisztertől, függessze fel a rendelet kifogásolt pontjait. A napokban orvostanhallgatók olyan jognyilatkozatot írnak, írtak alá, amelyben önként lemondanak a hazai szakorvosjelölti képzésben való részvételről, ha a kormány nem változtatja meg azt a szabályt, amely a fiatalokat kilenc évig egyetlen kórházhoz láncolja.

A jognyilatkozat aláírásával a hallgatók kijelentik, hogy ha a kormány nem függeszti fel a hatályos rendeletet, akkor az idén ősszel nem kezdik meg Magyarországon a rezidensképzést.

Székely Tamás a kezdeményezésre úgy reagált, hogy a rendeletet a végzős orvosok félreértelmezik, egyben közölte azt is, hogy a rezidensek tiltakozása ellenére sem függesztik fel a szóban forgó rendeletet; hozzátette, hogy a korábban a Magyar Kórházszövetség is jónak találta, és nem fűzött hozzá észrevételt.

MTI/MNO
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Magyar Posta: megszületett a bérmegállapodás a szakszervezetekkel

Több mint 14 ezer munkavállaló részesülhet legalább 10 százalékos bérfejlesztésben. Teljes cikk

Munka nélkül maradt halászok demonstráltak a Miniszterelnökség épületénél

Az egyik halász azt mondta, négy éve nincs munkája. A demonstrálók kompenzációt szeretnének. Teljes cikk