Megjelent: 10 éve

Vitára hívják az egészségügyi minisztert a rezidensek

A Magyar Rezidens Szövetség sajtónyilvános vitára hívja Székely Tamás egészségügyi minisztert, hogy ütköztethetők legyenek a fiatal orvosokat érintő rendelettel kapcsolatos eltérő álláspontok - közölte Papp Magor, a szövetség elnöke csütörtökön.

images

A vitára invitáló levelet eljuttatják a tárcavezetőnek is, felajánlva, hogy az időpontot és a helyszínt Székely Tamás választhatja meg.

A Magyar Rezidens Szövetség továbbra is úgy látja, hogy az új rendelet jelen formájában nem fogadható el számukra, nem végrehajtható, súlyos orvoshiány alakulhat ki miatta az egészségügyi ellátásban, továbbá 1500 fiatal orvos jövőjét veszélyezteti.

Papp Magor elmondta, továbbra is azt kérik a minisztertől, függessze fel a rendelet kifogásolt pontjait. A napokban orvostanhallgatók olyan jognyilatkozatot írnak, írtak alá, amelyben önként lemondanak a hazai szakorvosjelölti képzésben való részvételről, ha a kormány nem változtatja meg azt a szabályt, amely a fiatalokat kilenc évig egyetlen kórházhoz láncolja.

A jognyilatkozat aláírásával a hallgatók kijelentik, hogy ha a kormány nem függeszti fel a hatályos rendeletet, akkor az idén ősszel nem kezdik meg Magyarországon a rezidensképzést.

Székely Tamás a kezdeményezésre úgy reagált, hogy a rendeletet a végzős orvosok félreértelmezik, egyben közölte azt is, hogy a rezidensek tiltakozása ellenére sem függesztik fel a szóban forgó rendeletet; hozzátette, hogy a korábban a Magyar Kórházszövetség is jónak találta, és nem fűzött hozzá észrevételt.

MTI/MNO
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
50 milliárd forintos pályázat hazai mikro-, kis- és középvállalkozásoknak

A kiírásra az 5 és 249 fő közötti munkavállalót foglalkoztató vállalkozások nyújthatnak be pályázatot. Teljes cikk

Kölcsönzött munkaerőt keres az elbocsátottak helyére az oroszlányi Wescast

Munkaerő közvetítő cégen keresztül toboroz dolgozókat a Wescast, mely a szakszervezet szerint 180 embert bocsátott el nemrég. Teljes cikk

Augusztus 31-ig lehet pályázni a munkahelyvédelmi programra

Van olyan nagyvállalat, amelyik 3500 dolgozójával vesz részt a programban - mondta el Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár. Teljes cikk