Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Zalában több mint 5 ezer közmunkás dolgozik

Több mint 250 ember közfoglalkoztatása kezdődött meg szeptemberben Zala megyében, a programokba az idén így 5 200 főt vontak be, a támogatásokra pedig az idén összesen 1,8 milliárd forintot meghaladó összeget fizettek ki - közölte a Zala Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja.

A startmunka 1,4 milliárd forintot meghaladó központi keretösszeg több mint háromnegyed részét a kistérségi mintaprogramokra fordították. Az összeg jelentős részét mezőgazdasági foglalkoztatásra, a közúthálózat javítására és a mezőgazdasági földutak karbantartására fizették ki.

Az ősz első hónapjában kiemelt feladat volt a téli közfoglalkoztatási programokra, valamint az ehhez kapcsolódó képzésekre való felkészülés.

Szeptemberben közel 30 ember bevonásával újraindult a Határnyiladék tisztítási országos startmunka mintaprogram, a letenyei kirendeltségen pedig Segítő kezek az idősek otthoni biztonságáért címmel kezdődött mintaprogram. Az év első kilenc hónapjában a mintaprogramok keretében több mint 1 580 embernek tudtak munkát és kereseti lehetőséget biztosítani.

A hagyományos, hosszabb időtartamú közfoglalkoztatásba szeptemberben 117 embert - idén összesen közel 1 850 főt – vontak be, döntő többségben 6 órás közfoglalkoztatás keretében.

Munkahelyteremtő beruházásokra szeptember végéig 34 munkaadóval kötöttek szerződést. A közel 270 millió forint támogatási összegből a cégek 147 fővel - közülük 100 álláskeresővel – tudják növelni az alkalmazottak létszámát, míg a pályázat benyújtása előtt összesen 485 embert foglalkoztatottak.

A hátrányos helyzetű álláskeresők munkaerő-piacra lépésének vagy visszatérésének segítése című programba szeptemberben 85 főt vontak be. A komplex, személyre szabott, a helyi munkaerő-piaci lehetőségekhez és igényekhez igazodó szolgáltatásokkal, támogatásokkal idén összesen 1 216 ember elhelyezkedési esélyeit segítették elő Zala megyében. A legnagyobb, 36 százalékos arányban a pályakezdők, illetve a 25 év alatti álláskeresők kerültek a programba, az ötvenedik életévüket betöltött álláskeresők részaránya 21 százalék, további 16 százalékuk pedig tartós munkanélküli.
  • 2020.11.17Toborzás a LinkedIn-en és a Facebook-on - ONLINE A Toborzás a LinkedIn-en és a Facebookon 1 napos workshopon délelőtt kérdést kaphat LinkenInnel kapcsolatos kérdéseire, szó lesz továbbá a vállalati oldal fontos elemeiről, karrieroldalról és oldal-analitikákról. Délután példákkal színesítve ismerkedhet meg a kampánykezeléssel, kapcsolati háló felépítésének kérdéseivel és egyéb, Facebookkal kapcsolatos funkcióval. Részletek Jegyek
  • 2020.11.23Művezető képzés A művezetők szakmai továbbképzése a vezetői feladataik eredményes és hatékony ellátására. A résztvevők vezetői, problémamegoldási és termelékenységfejlesztési készségeinek fejlesztése konkrét feladatokon, szituációs játékokon, esettanulmányokon keresztül. Részletek Jegyek
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter