Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

A dolgozók fele ebédel meleget munkaidőben

A magyar munkavállalók összesen 55 százaléka vesz magának melegételt ebédre: 42 százalék ül be ebédlőbe és fogyasztja el kényelemben az ételt, 13 százalék vásárol magának meleg harapnivalót, például egy kifőzdében, és a munkahelyén eszi meg - válaszolták a jobpilot és a Monster állásportál-hálózat európai, internetes felmérésén az oldal látogatói.

images

A több mint hétszáz magyar munkavállaló részvételével készült, nem reprezentatív felmérés szerint a válaszadók 28 százaléka csak az íróasztalnál kap be egy szendvicset. Minden hatodik-hetedik munkavállaló pedig egyáltalán nem ebédel.
Európai összehasonlításban a cseh munkavállalók esznek legnagyobb arányban kantinban vagy étteremben (63 százalék). Az íróasztalnál legnagyobb arányban a lengyelek kapnak be egy-egy szendvicset (33 százalék) ebéd gyanánt.

Táplálkozási szakértők szerint ha a munkahelyen ebédelünk, ügyeljünk arra, hogy ne együnk túl sokat, mert az rontja a délutáni munkatempót. Ha a klasszikus, vasárnapi, "magyaros", kiadós ebédet esszük munkaidőben, attól fáradtabbak leszünk, az íróasztal helyett inkább az ágyat választanánk. Javasolt 25-30 percet az ebéd elfogyasztására fordítani, és nem tanácsos mindennap ugyanazt ebédelni.

Mit jelent Ön számára a tipikus ebédidő?

ˇ Egy szendvics az asztalomnál 208 (28,53 százalék)
ˇ Egy jó kis séta mondjuk egy kifőzdébe, ahonnan ebédet hozok 95 (13,03 százalék)
ˇ Kényelmesen beülök valahová megebédelni 310 (42,52 százalék)
ˇ Nem ebédelek 116 (15,91 százalék)

Összes magyar válaszadó: 729

Follow hrportal_hu on Twitter