Megjelent: 4 éve

A felsővezetői lét elviselhetetlen könnyűsége

Dr. Beck-Bíró Kata szervezetfejlesztési tanácsadó coach, a Budapesti Corvinus Egyetem Vezetés és Szervezés tanszékének volt adjunktusa tanulmányában azt vizsgálta, vajon miért választják a felsővezetők az intenzív (heti minimum 7 óra) sportolást, és miért vesznek részt extrém megmérettetéseken egyre gyakrabban.

A felsővezetői lét elviselhetetlen könnyűsége - mire válasz az intenzív és/ vagy versenyszerű sportolás a felső vezetők körében? című tanulmányában Dr. Beck-Bíró Kata szervezetfejlesztési tanácsadó coach, a Budapesti Corvinus Egyetem Vezetés és Szervezés tanszékének volt adjunktusa megvizsgálta, hogy vajon miben segíthet az intenzív sport, ami túlmutat az egészségügyi javallatokon. Milyen előnye származik ebből a CEO-knak?

A tanulmány rávilágít, hogy mi az, ami elviselhetetlen a felsővezetők életében, milyen problémákkal szembesülnek ők, amelyekbe sokszor talán nem is gondolunk bele.

Az interjús módszerrel kérdezett 12 felsővezető betekintést enged személyes dilemmáikba, például az őket érő mentális és lelki kihívások természetébe és abba is, hogy miért érzik magányosnak magukat a munkahelyükön, valamint milyen nyomást helyez rájuk a magasfokú bizonytalanság a szervezeti hierarchia tetején is.

A tanulmányból választ kaphatunk arra, hogy vajon az intenzív sport csak egy coping technika, egy stresszlevezetési stratégia lenne részükről?

Megtudhatjuk, hogy mi mindenre lehet gyógyír: a belső és külső harcaikra, segíthet az önismereti tisztánlátásban, sőt akár a megfelelő hatásgyakorlási módszer kiválasztásában is.

Maslow és Csíkszentmihályi munkássága mellett megannyi más izgalmas magatartáskutató tanulmány térképezte fel az önmegvalósítás és az emberi szükségletek alapjait, de mindeddig viszonylag kevés figyelem övezte a döntéshozók lélektani terhelésének problematikáját.

Pedig a kérdés rendkívül érdekes, különös tekintettel arra, hogy helyzetükből adódóan éppen nekik nincs lehetőségük a munkahelyi stresszfaktorok kikapcsolására, és arra sem túl sok, hogy közvetlen környezetükkel legalább osztozni tudjanak ezen.

Számukra nincs egyéni jutalom, dicséret. De aki folyton csak ad, vezet, irányít, az hogyan éli meg az önmegvalósítást?

Dr. Beck-Bíró Kata kutatása rávilágít, hogy sehogy. A felsővezetők emellett fokozottan ki vannak téve a VUCA jelenségnek, vagyis a változékonyság (Volatility), a bizonytalanság (Uncertainty), a komplexitás (Complexity) és a kétértelműség (Ambiguity) megpróbáltatásainak.

Emiatt sokszor nem tudnak tanulni munkahelyükön, nem képesek fejlődni, nincs kitörési lehetőségük, ami motiválatlansághoz és végül akár munkahelyelhagyáshoz is vezethet.

A pénzügyi előnyök mellett tulajdonképpen nincs számukra igazi jutalom. Pedig a külső motivációk, mint az köztudott, általában nem eredményeznek hosszú távú kiváló teljesítményt. De akkor honnan szerzik meg a belső motivációjukat, mitől maradnak fáradhatatlanok a jó vezetők?

A kutatásból kiderül, hogy a versenysport az, ahol lehetőségük van átélni az önmegvalósítás élményét. Éppen ezért űzik azt sokan, legyen szó Ultrabalatonról vagy akár IronMan®-ről.

A sportolás valójában motivációs elem, megküzdési stratégia az életükben. A felsővezetők itt maguk állítják fel a célokat, rajtuk múlik azok elérése, miközben kontroll alatt tarthatják a folyamatot az elejétől a végéig.

A sport területén nem kényszerülnek folyamatos kompromisszumokra sem. A siker ott objektív, ezáltal elérhető, és ez nagymértékben képes hozzásegíteni őket az önmegvalósítás élményéhez.

A tanulmány teljes terjedelmében itt érhető el.

  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Az Év Irodája Konferencia & Díjátadó Kíváncsi vagy, hogy kié lesz Az Év Irodája díj, érdekelnek a legmodernebb irodai megoldások, valamint a magyar és nemzetközi piacot meghatározó szakemberek tapasztalatai? Akkor ott a helyed! KIKET FOGUNK DÍJAZNI?info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Az X, Y és Z generációs HR szakemberek munkamotivációjának vizsgálata

Mennyiben tér el a különböző generációk motivációja a munkát illetően? Sok kutatás igyekezett erre a kérdésre választ találni, azonban a HR... Teljes cikk

Vezetői kompetenciák vizsgálata

Vajon a sikeres szervezeteket, sikeres vezetők irányítják? Milyen képességekkel, kompetenciákkal kell rendelkeznie egy sikeres vezetőnek? A vezetői... Teljes cikk

Elkészült a tipikus magyar vállalkozó portréja

Rózsaszín öltönyös? Lesötétített autóval jár? Baseballsapkás? Mobilozik? Sok sztereotipikus kép él a magyar vállalkozókról a fejekben. A BGE... Teljes cikk