Megjelent: 3 éve

A kollégáknak a bőrükön kell érezniük a jó államot

A felelős foglalkoztatás a munkaadó elemi érdeke, hiszen így teremthet mindkét fél számára kölcsönösen nyertes helyzetet. A közigazgatás folyamatos átalakulásban van öt éve, így a felelős foglalkoztatással meg is háláljuk kollégáink elkötelezettségét, mondta a HR Poartalnak Dr. Pajtók Gábor, a Heves Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja.

Időszerű-e Ön szerint a felelős foglalkoztatásról beszélni?

A foglalkoztatással szükségszerűen felelősség jár, hiszen döntéseinkkel emberek munkával töltött mindennapjait befolyásolhatjuk. Hatással lehetünk hangulatukra, érzéseikre, gondolkodásukra, amelyek aztán természetesen visszahatnak az elvégzett munka minőségére. Ilyen szemszögből nézve a felelős foglalkoztatás a munkaadó elemi érdeke, szerencsés esetben egy „win-win game”, azaz kölcsönösen nyertes helyzet. A közigazgatás hatalmas, minden túlzás nélkül történelmi jelentőségű átalakuláson ment át az utóbbi 5 évben, így előtérbe kerültek bizonyos, korábban kevéssé hangsúlyos szemléleti elemek, attitűdök is. Egyebek mellett ilyen a felelős foglalkoztatás is.

Dr. Pajtók GáborDr. Pajtók Gábor
Mit jelent önnek a felelős foglalkoztatás és mitől felelős egy foglalkoztató?

Azt szeretném hangsúlyozni, hogy a közigazgatás rendszere alapvetően más súlypontokkal bír, mint a versenyszféra. A mi kereteink talán kevésbé rugalmasak, ugyanakkor kiszámíthatóbbak, amivel az ügyfeleink és munkavállalóink biztonságérzetét igyekszünk erősíteni. A kormányhivatalok a Kormány társadalompolitikájának helyi szintű leképezésében működnek közre. A feladat igen jelentős felelősséget jelent, hiszen intézkedéseink végrehajtásának minősége a társadalom széles rétegét érinti. Ahhoz, hogy például az ügyfelekkel foglalkozó kollégák átérezzék a kormány szándékát a rugalmas, pontos és gyors ügyintézéssel kapcsolatban, hogy napi munkájuk mögött fellelhető legyen egyfajta hivatás- vagy küldetéstudat, nekünk, foglalkoztatóknak is komolyan, tudatosan tennük kell. Ha a munkatársaink nem csak a munkahelyi képzéseken találkoznak a szolgáltató közigazgatás és a Jó Állam kifejezésekkel, hanem magukénak is érzik ezeket, akkor nyert ügyünk van. Ügyfeleink visszajelzései alapján egyébként nincs okunk panaszra, az állampolgári elégedettség a legforgalmasabb ügyféltereinkben, a kormányablakokban 90% fölötti.

Véleményem szerint a felelős foglalkoztatás keretében módunk nyílik meghálálni és viszonozni kollégáink elkötelezettségét és munkatársaink igényeire építve, a rendelkezésre álló erőforrások felhasználásával plusz lehetőségeket teremteni. Gondolok itt egyebek mellett különböző sportprogramok biztosítására, egészségügyi szűrésekre, gyermekeknek tartott nyári napközire, azaz olyan intézkedésekre, amelyek segítik a dolgozók jó közérzetét, pozitívan hat életük minőségére. A felelősségünk foglalkoztatóként abban áll, hogy azokat, akik tudatosan az általunk is vallott értékek közvetítését választották élethivatásul, lehetőségeinkhez mérten segítsük, olyan feltételeket teremtve a munkához, amellyel hivatásukat minél jobban gyakorolhatják.

Hogyan lehet összehangolni a vállalati célokat a társadalmi/szociális elvárásokkal?

Talán ebből a szempontból könnyebb helyzetben vagyunk, mint a piaci szegmens szereplői, hiszen a közigazgatás elsődleges funkciója a társadalom szolgálata, a mindenkori közfeladatnak minősülő teendők minél hatékonyabb és eredményesebb megvalósítása. Ebből a szempontból azt is mondhatnám, hogy mi magunk kizárólag a társadalmi elvárásokat vagyunk hivatottak szolgálni. A kérdésnek lehet azonban egy szűkebb területre vonatkozó értelme is: képesek vagyunk-e megfelelően érzékelni és az igényeknek megfelelően reagálni a társadalmi kihívásokra, elvárásokra? Válaszom egyértelműen igen.

Szakmai értelemben az általam vezetett hivatal egyik alapvető feladata a helyi (megyei) társadalmi és gazdasági folyamatok folyamatos figyelemmel kísérése, elemzése, reagálás a felmerülő problémákra, valamint szükség esetén a központi államigazgatási szint beavatkozásának előkészítése. Ez a célkitűzés valamennyi szakterületünk működését áthatja, legyen az fogyasztóvédelem, munkaerő-piaci szolgáltatások vagy szociális és népegészségügyi kérdéskörök.

A közelmúltban bevezetett közigazgatási életpálya modell is az elkötelezettséget, a megbecsülést hivatott támogatni. A fizetés sem tabu: a hosszú évek óta befagyasztott béreket tavaly, illetve az idén sikerült rendeznünk, így a munkatársaink anyagi megbecsülése is méltó helyére került a korábbi áldatlan állapotokhoz képest.

Ahhoz, hogy tisztán lássuk a társadalmi és szociális elvárásokat nyitottnak kell lennünk más tudományágak felé is, hiszen a munkatársaink összetett külső és belső környezetben tevékenykednek. Érdemes ezért figyelemmel kísérni a társadalomtudományok - a közgazdaságtan, a pszichológia, a szociológia, a pedagógia, a történettudomány - vagy éppen a kommunikáció és a filozófia napjainkban zajló folyamatokhoz kapcsolódó eredményeit is.


Cikkünk több oldalas! Lapozzon!
1. oldal - A kollégáknak a bőrükön kell érezniük a jó államot
2. oldal - Milyen haszna származhat egy cégnek, ha felelős foglalkoztató
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
800 tanuló szakmai gyakorlatáról gondoskodik a SPAR

A vállalat kiemelt jelentőséget tulajdonít a szakmai utánpótlás-nevelésnek. A tavalyi szemeszterben 397 diák tette le sikerrel a szakvizsgáit, az... Teljes cikk

Elindítja Zöld Bolygó kezdeményezését a Magyar Reklámszövetség

A Magyar Reklámszövetség (MRSZ) elindítja Zöld Bolygó kezdeményezését, ezzel a kommunikációs iparág szereplőinek fenntartható működésre való... Teljes cikk

A munkaerőpiacon is előnybe kerülhetnek a társadalmi ügyekben aktív cégek

A globális kihívások kezelése egyre fontosabb szempont lehet a tehetséges munkavállalók megtartásában és megtalálásában is. Teljes cikk