kapubanner for mobile
Megjelent: 3 éve

A koronavírus a cafetéria iránti igényeket is átrendezi

Jelentősen csökkenhet jövőre a SZÉP-kártya iránti igény, miközben az egészségpénztári elemek vagy az önsegélyező pénztári célzott lakáshitel-törlesztés szerepe nőhet a cafetériaelemek között.

Hiába támogatja adókedvezménnyel a kormányzat a SZÉP-kártyát, ha a szállodák zárva vannak, a munkavállalók pedig a bizonytalan helyzetben alapvetően ételre és egészségre fordítható támogatást szeretnének kapni a munkáltatóktól - írja a Piac és Profit.

Minél magasabb a cafetériakeret, annál tudatosabban választanak a dolgozók az egyes elemek közül, döntéseiket elsősorban az egyéni élethelyzet befolyásolja - idézi a lap a Bonus-Cafeteria tanácsadó cég kutatásának eredményeit.

A felmérésből a többi között az derült ki, hogy a munkavállalók 80 százaléka havi bruttó 20-50 ezer forint közötti cafeteriakeretből gazdálkodhat, az átlagos keret meghaladja a 40 ezer forintot. Az összeg fele a SZÉP-kártya Vendéglátás zsebébe kerül, több mint 14 százaléka valamilyen egészségpénztári szolgáltatást finanszíroz, 3. helyre pedig 10,7 százalékkal a bér került az idei nyilatkozatok alapján.

Míg a fiatalok szívesen igényelnek adómentesen kulturális szolgáltatást, addig az idősebb generáció jobban preferálja a nyugdíjpénztári tagdíjat. A munkavállalók 75 százaléka legalább kettő vagy ennél is több elemet kér.

A vállalatok 2021-re vonatkozó előrejelzéseiből az derült ki, hogy a Covid-19 jelentősen átrendezheti a munkavállalók igényeit.

Sok munkavállalónak a SZÉP-kártyáján maradt ugyanis az idén fel nem használt összeg, ezért a kedvezményes adózás ellenére is csökkenhet az igény erre a juttatásra.

Közben nő az egészségpénztári juttatások - különösen az egészségbiztosítás - iránti érdeklődés. Ha a járvány hosszabb távon leköti az egészségügyi kapacitásokat, előfordulhat, hogy bizonytalan ideig az alap szakellátás korlátozottan lesz elérhető. Emiatt jövőre felkapott lehet a célzott támogatásként igényelhető virtuális orvoslás.

A járványügyi korlátozó intézkedések miatt háttérbe szorult a kulturális szolgáltatás és sportesemény belépő iránti igény, de ez később ugrásszerűen nőhet.

Csakúgy, mint azoknak a munkavállalóknak a száma, akik a hitelmoratórium miatt megemelkedett törlesztő részlet kifizetéséhez igénybe veszik az önsegélyező pénztári célzott lakáshitel-törlesztést.
  • 2024.06.03Projektmenedzsment képzés A KÉPZÉS CÉLJA: A projektmenedzsment elméletének és gyakorlatának megismertetése a résztvevőkkel. A projektmenedzsment módszereinek begyakorlása példákon és esettanulmányokon keresztül. A résztvevők projektvezetési képességének fejlesztése és felkészítésük projektek önálló, sikeres lebonyolítására. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.05Pénzügyi kimutatások elemzése A képzés során a résztvevők megismerik és elsajátítják a beszámoló elemzés eszközeit és technikáit, képessé válnak egy vállalat vagyoni, pénzügyi és jövedelmi helyzetének komplex megítélésére a nyilvánosan elérhető pénzügyi beszámolók alapján. Betekintést kapnak a vállalati beszámolók megértéséhez elengedhetetlen iparági elemzés eszközrendszerébe és technikáiba.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.10Szakemberből vezető A szerepváltás nézőpontváltással is jár, nem csak névjegykártyád változott meg. Ha szakemberből lettél vezető érdemes feltenned a kérdéseket: Mi a feladatom? Miért vagyok felelős? Mi változott? Ez a képzés abban segít, hogy tisztábban tudd megfogalmazni és megérteni a saját vezetői szerepedet, az ezzel kapcsolatos változásokat és elvárásokat.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.13Tudatos delegálás - vezetői tréning Programunk két fontos vezetői készség fejlesztésére irányul. Az egyik a tudatos delegálás, mint elengedhetetlen vezetői időfelszabadító, munkatárs-fejlesztő készség, a másik az ehhez szükséges asszertív kommunikáció, amely ezt a folyamatot segíti.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Levonás jöhet a SZÉP Kártyákra! - Erre a határidőre érdemes figyelni!

Az új szabályt a munkavállalónak és a munkáltatóknak is figyelembe kell venniük. Teljes cikk

5 milliárd forintnyi alvó pénz van a SZÉP-kártyákon

A megnövekedett költési kedv ellenére hozzávetőlegesen 5 milliárd forintnyi "alvó pénz" ragadt benn a SZÉP-kártya tulajdonosoknál. A kártyákon... Teljes cikk

Melyek a legnagyobb egészségpénztárak?

Három nagy szereplő határozza meg az egészségpénztárak piacát. A tavalyi évben mind taglétszámban, mind vagyonban nőtt a piac. Kik a nagy... Teljes cikk