Megjelent: 12 hónapja

A multik elmennek, ha nincs dolgozó, de mi maradunk

A korábbi kétszámjegyű bérnövekedés biztosan nem tartható fenn hosszú távon egy kizárólagosan magyar tulajdonú, hatalmas vállalatnál - nyilatkozta a növekedés.hu-nak a Videoton Holding társ-vezérigazgatója Sinkó Ottó.

images

images

Osztják ezt a nézetet más Fejér megyei, illetve székesfehérvári óriáscégek vezetői is. A globális lassulást már érzik a fejlett európai országok, visszaesett Kína gazdasági növekedése is, de óvatosabb fogyasztókká váltak a háztartások is.

A novekedes.hu-nak Sinkó Ottó azt mondta: a munkaerőhiány nem enyhül, sőt néhány százalékos emelkedéssel is számolni kell. A hazai béremelkedési ütem akár még versenyhátrányokat is előidézhet.

A multiknak van jó pár alternatívájuk, velünk ellentétben. Nálunk, ha kevesebb a dolgozó, akkor kevesebbet is gyártunk, a külföldiek meg elmennek máshová, ahol olcsóbb munkaerőt találnak - tette hozzá.

novekedes.hu

  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter