Megjelent: 9 hónapja

Álláskeresés élőben - a virtuális állásbörzéről jelentjük

Dress code: business casual. …Deréktől lefelé is. Vagyis így öltözz fel a JOB4me-re! -javasolják a csütörtökön indult virtuális állásbörze szervezői honlapjukon. Kipróbáltuk, hogy milyen. Regisztráltunk ingyenesen és belevetettük magunkat a forgatagba. Ma estig bárki megteheti, addig tart az élő karrierfórum.

images

34 kiállító, 33 program, 60 webcast, 702 nyitott pozíció és megszámlálhatatlan lelkes segítő várja a 18- 49 év közötti érdeklődőket a Job4Me.hu oldalon. A paletta olyannyira színes, hogy az autóbusz-vezetőtől, a karbantaró technikuson át, az IT, sales, controller, finance, projektmenedzser, brandmanager munkakörökön keresztül, az építőmérnök-szakaszmérnök, kereskedelmi logisztikai koordinátorig magyar és angol nyelvtudással is találhatunk érdeklődési területünknek megfelelő állást. A gyakornoki vagy teljesen kezdő pozícióktól, a 10-20-30 éves tapasztalatot igénylő állások széles kínálatából választhatnak a látogatók. Nemcsak budapesti munkakörök érhetők el, ugyanis az ország több pontjáról is vannak kiállítók, akik szeretnének minél több potenciális jelöltet megismerni.

Hogyan néz ki egy virtuális állásbörze? Első ránézésre rendkívül strukturáltan.
Hat év után újra virtuális állásbörze
Ugyan a Job4Me első alkalommal rendez interaktív, grafikus megoldásokkal tarkított virtuális állásbörzét, a műfaj mégsem új a piacon. A Monster és a Profession állásportálok 2011-2014 között már tartottak ilyen eseményeket (Monster Virtuális Állásexpo és Profession Virtuális Állásbörze néven). A Monster állásexpója mögött ugyanaz a szolgáltató állt, amely most a Job4Me börze informatikai hátterét is biztosítja (IMASTE). A mostani állásbörze szervezője a Frissdiplomás Kft., mely korábban sok éven át az offline HVG Állásbörzét is megtartotta. Hat évvel ezelőtt úgy tűnt, hogy a piacnak nincs igénye egy ilyen eseményre, a pénz és az érdeklődés maradt a személyes jelenléttel járó állásbörzéknél. Most a koronavírus új helyzetet és egyben kényszerhelyzetet teremtett az offline börzeszervezőknek. Kíváncsian várjuk, hogy a járvány elmúltával mi lesz ennek a műfajnak a jövője.

09:30
Miután jelszavunkkal belépünk a job4me.hu oldalon virtuális térbe, egy 3 dimenziós városi forgatagban találjuk magunkat a kezdőlapon. Tudjuk, hogy jó helyen járunk, hiszen az irodaház előtt szélfútta molinók hirdetik a munkaerőt kereső vállalatok logóit, és járókelők sokasága lepi el a teret. A zebrán átkelve, egy lefelé nyíl vezet a kiállítói belső térbe, ahol az egerünk segítségével lényeges információra lelünk: a kiállítók nevére, az általuk hirdetett nyitott pozíciók számára, valamint a zölden világító online pont jelzi, hogy kérdéseink megválaszolására a cég egyik képviselője rendelkezésünkre áll. Tekintetünket a monitor bal felső sarkára szegezve, a JOB4me honlapjának menüsora bontakozik ki. Itt már szembeötlő az oldal rendszerezettsége és felhasználóbarát felülete. Az Állások-ra kattintva, a 702 elérhető pozíciót szűkíteni lehet cégnév, illetve kulcsszavak alapján. A szektor vagy ágazat szerinti szűkítés lehetősége azonban nem opcionális, így a célirányos, gyorskeresés lehetősége kimarad.

A virtuális túra az állások feletti Kiállítótérben is folytatódhat. Abc-sorrendben haladva is feltérképezhető a kiállítók rövid bemutatkozója, álláshirdetései, videói, social elérhetőségei, linkjei, akár bannerei. Elmélyült érdeklődésünket, csak a felvillanó chatablak hívogató jelzése szakíthatja olykor félbe, ahol privát vagy mindenki számára elérhető információkat oszthatnak meg velünk a kiállítók kirendelt segítői, vagy esetleg a válaszokra szomjazó, lelkes álláskeresők. A segítők diplomatikus, chatbotokat megszégyenítő visszafogott kedvessége meglepő, olykor viszont nem célravezető. A metakommunikáció hiánya, sajnos, nem kedvez az online térben való információcserének, sőt félreértésekhez is vezethet.
Íme az állásbörze forgataga felülrőlÍme az állásbörze forgataga felülről

Az egyik külföldről hazatért vendéglátós nyilvános csoportos beszélgetésben érdeklődik, hogy milyen lehetőségeket tud kínálni a számára szimpatikus cég. A segítségére siető céges képviselő először próbálja a meghirdetett pozíciók átböngészésére buzdítani a kérdezőt, azonban az érdeklődő tántoríthatatlan és úgy vélem kissé elveszett. Nem tudja eldönteni, melyik pozíció lenne a képzettségének és tapasztalatának legmegfelelőbb. Kitartása célba ér és a segítő privát beszélgetésre invitálja a pályázót, a részletek pontosítása végett.

Előadás a pályamódosítás lépéseiről


10:30
A távmunka lehetőségeiről érdeklődve, személyes beszélgetést kezdeményeztem a Diageo egyik képviselőjével. Miért? A regisztrációkor kitöltött profiladatoknál eldönthetjük, hogy belföldön és/vagy külföldön keresünk állást. Miután a járvány miatti online munkavégzés távlati lehetőségeket nyitott meg, érdekelt, hogy mennyire nyitottak a vállalatok a Magyarországról végezhető, ámde külföldön bejelentett távmunkára. A Diageonál rábukkantam olyan pozícióra, amely bár a részletes munkaköri leírás hiányában sem érdeklődési területemnek megfelelő, azonban lokációt tekintve Afrika szerepelt a kiírásban. Mindezek ellenére roppant nyitott és érdeklődő hr-esre találtam a segítőmben. A távmunkához kapcsolódó bonyolult jogi kérdések felmerülése végett, szóbeli (video chat) kommunikáció lehetőségét kezdeményeztem, azonban csalódottan vettem tudomásul, hogy erre nincs lehetőség, majd gyorsan kiderült, hogy a meghirdetett pozíciók budapesti lokációt jelentenek, az afrikai régió támogatásával. Rövid eszmecserénk alatt azonban arra a közös nevezőre jutottunk, hogy a jövő munkavégzése meglehet, hamarosan átrendezi a távmunka szűkös kereteit.

11:00
A BT virtuális színpadán 60 kíváncsi, többnyire anonimitásba burkolózó, fekete Zoom-ablak hallgatta Bányai Nikoletta, PR menedzser, Frissdiplomás Kft./ a JOB4me szervezőjének 25 perces ismeretterjesztő előadását. Az biztos, hogy derűs útmutatásával ráerősített a többnyire a honlapon is megtalálható információáradatra. Ezeknek az infóknak a hasznossága azonban megkérdőjelezhetetlen:
- csak úgy lehet pozíciókra jelentkezni, ha regisztrálunk és bejelentkezünk a börzére
- egyetlen dokumentumot lehet csak feltölteni a profilunkhoz, így érdemes a magyar és angol nyelvű önéletrajzot összefésülni
- a privát chatek lementhetőek, még a kilépés előtt
- az előadások zoom, illetve teams platformon érhetőek el
- ha lemaradtunk valamelyik karriertervezési és önfejlesztési programról, akkor a későbbiekben megvásárolhatjuk annak visszanézési díját.
Így a JOB4me útikalauz (nem csak) álláskeresőknek, remélhetőleg tényleg a maximumot hozza ki a virtuális állásbörzéből.

...és egy virtuális stand...és egy virtuális stand


11:30
Közel 30 percnyi inaktivitás után az állásbörze talán bosszúból ( :) ) kidob a rendszerből, így bármennyire is hasznos tudással gyarapodunk az előadások alatt, az előzetes chatbeszélgetések már nem menthetőek le és javasolt újra bejelentkeznünk a virtuális térbe.

A következő pillanatban, pár másodperces különbséggel publikus chatablakok villannak fel, vagy 5-6 különböző cégnév alatt, ugyanazzal a bemutatkozó szöveggel. A szabadúszó fotográfus fiú mindent bevet, hogy a cégek érdeklődését felkeltse, és saját szolgáltatásait értékesítse. Önbizalommal teli, talán nem reménytelen manővere azonban diplomatikus válaszok falába ütközik.
A 15 különböző chatablak felbukkanása jelzi, hogy egyre több a látogató, keresztkérdések hadát állják a segítők olykor magyar, máskor angol nyelven. A legtöbb kérdés arra vonatkozik, hogy: Hova küldjem el az önéletrajzom?Milyen pozíciók vannak nálatok? Frissen végzett főiskolások és gyakorlati pozíció felől érdeklődő juniorok mutatkoznak be és szeretnének választ kapni a jövőjüket illetően.

A napnak még közel sincs vége, este 6 óráig még megtudhatjuk, hogy miből élnek a gamerek, hogy a TESCO - nekünk való munkahely-e, hogy hogyan kommunikáljunk karizmatikusan zoomon, vagy adjuk magunkat egy állásinterjún és irányítsuk annak kimenetelét, esetleg a win-win bértárgyalás trükkjeit is elsajátíthatjuk. Vagyis számtalan előadás, állásinterjúra való jelentkezés, önéletrajz csinosítás és a nyereményjátékra való jelentkezést még nem is említettem. Aki csütörtökön lemaradt, annak van egy jó hírem: november 13-án, péntek reggel 9 órakor a Virtuális Állásbörze újra nyitja kapuit.


Nyitókép: a Job4me virtuális állásbörze kezdőoldala
  • 2021.08.28Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
  • 2021.09.23HR Basic Sajátítsd el évek helyett 12 napban az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! HR gondolkodás e-learning videókkal, esettanulmányokkal, testre szabva gyakorlatorientáltan. Részletek Jegyek
  • 2021.09.28Kötelező visszaélés-bejelentési rendszer bevezetése, alkalmazása Az EU 2019/1937 sz. irányelve új kötelezettséget ír elő. Visszaélés-bejelentési rendszert kell alkalmazni. Minden 50 fő feletti munkavállalót foglalkoztató vállalkozásnak, továbbá a közszférában működő szervezetnek kötelező lesz visszaélés bejelentési rendszert kialakítania és működtetnie. Részletek Jegyek
  • 2021.10.05Tréning Kerekasztal 2021 Komoly kihívások érték és érik a szervezeteket az utóbbi időszakban. Először a járvány okozta sokk, a vele érkező gazdasági megtorpanás, a home office, hogy szinte minden átkerült a digitális térbe. A helyzet továbbra is konstans változásban van, így szükség van folyamatos, rugalmas alkalmazkodásra. A szervezetek VUCA-környezethez való illeszkedésére, a mostanában egyre inkább teret nyerő hibrid működés kialakítására. Mindehhez a képzéseknek, a tréningpiacnak is alkalmazkodnia kell. Ezért is ül össze újra, egy év kihagyás után a Tréning Kerekasztal Konferencia 2021. október 5-én, a New York Palotában. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
A bumeráng-munkavállalók oldhatják meg a munkaerőhiány problémáját

A koronavírus-járvány még nehezebbé tette a szakemberhiány miatt amúgy sem egyszerű toborzási folyamatot az IT-szektorban. A Starschemánál ezért... Teljes cikk

Vendéglátás: a nagy kérdés most az, honnan és mennyiért lesz elég munkaerő

A munkaerő biztosítása hatalmas kihívást jelenthet az újranyitó vendéglátásban, de a turizmusban, szállodaiparban tevékenykedő cégek számára... Teljes cikk

Miért lehet jó a job hopper? - számoljunk le az előítélettel!

Impozáns a szakmai útja. Behívjuk interjúra? Na, de évről évre váltogatja a munkahelyeit! Ha ismerős a dilemma, akkor valószínűleg már te is... Teljes cikk