Megjelent: 5 éve

Álomcsapat összeállítása projekt feladatokra

Mi nélkülözhetetlen az álom csapatodhoz? Legyen egy közös cél. Összhangban legyen a szív és az ész is minden csapat taggal. Pozitív, támogató, megoldásokban gondolkodó attitűddel rendelkeznek. Legyenek kitartóak, elkötelezettek. Bízzanak egymásban. Kiegészítik egymást.

Több elképzelés is létezik, hogy egy csapatnak milyen személyiségű, mentalitású, gondolkodású emberekből kell összeállítani. Fontos, hogy más-más karakterű emberek legyenek a csapatban, és mindenki a hozzá leginkább illő feladatot lássa el.

Allen Fahden és Marie West kutatási eredményei szerint a projektorientált munka 4 kategóriába osztható.

 • Megoldások: lehetőségek kihasználására épülő, ötletek kitalálása és feldolgozása.
 • Stratégiák: ötletek kiválasztása után egy akcióterv készítése
 • Elemzés: lehetséges kimenetelek, eredmények, nehézségek, buktatók felmérése.
 • Eredmények: akcióterv rendszerbe rakása után a terv végrehajtása

  Ez így elsőre egyszerűnek tűnik. Azonban egy nagyon fontos tényezője, hogy a megfelelő emberek szükségesek ennek a rendszernek a működtetéséhez.

 • Nyulak: Ötletemberek. Kreatívak, a kitaláláson túl már a megvalósításban nem vesznek részt, csak elkezdeni tudnak dolgokat.
 • Baglyok: Sorrend felállítás, stratégia kidolgozását szeretik. Ötletekből akciótervet készítenek, kapcsolatokat remekül építenek és elintéznek dolgokat.
 • Teknősök: Minden új ötlet gyanakvással tölti el őket, ezért elsőre sokszor mondanak nemet. Kerülik a kockázatot és szeretik a már bevált módszereket. Problémákat hamar észreveszek, ezért szimulációs fázisban kiváló eredményeket érnek el, és a megfontoltságukkal pénzt és időt takarítanak meg. Néha lassúnak tűnnek.teknős
 • Mókusok: Lépésről lépésre végzik a munkájukat, kiválóan teljesítik az elvárásokat. Gondolkodnak és szervezetten, tudatosan cselekednek.

  Te melyik állat bőrébe helyeznéd magad? Elsőre szerintem nehéz lenne, hiszen mindenkiben több vonás szerepel. A csapatodba azonban úgy kell kiválasztanod embert, hogy valamelyik területen jobban tudjon dolgozni és azt tudja tartósan képviselni.

  Minden típust, legalább 1 ember képviselje, ha mondjuk 2 hiányzik, akkor ott sok kihívással és nehézséggel fogsz küzdeni.

  Vezetőként fontos, hogy a csapat tagjaival megfelelőn tudj kommunikálni, motiválni és problémákat, konfliktusokat megoldani, hiszen neked kell különböző módszerekkel összefognod az embereket a cél megvalósítása érdekében.

  „A nagyság záloga 2 vagy több ember összehangolt munkája”

  Magyar Kitti
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  Follow hrportal_hu on Twitter
  További cikkek
  „A belső ügyfelek ugyanolyan fontosak, mint a külsők” - szervezetfejlesztés az Uniqánál

  Az elmúlt három évben az Uniqa magyarországi vállalata jelentős struktúraváltáson ment át, a szervezeti kultúraváltás pedig jelenleg is zajlik.... Teljes cikk

  Merre tovább a home office mézeshetei után?

  Álljunk meg 10 percre és gondoljuk végig, hol vannak most a csapatok és mit tehetnek a vezetők? Milyen veszély vár rájuk és hogyan adhatnak, kaphatnak... Teljes cikk

  Varázserőt ad a dolgozónak, ha hasznosnak érzi munkáját

  Ha látjuk értelmét a munkánknak, akkor hasznosnak érezzük magunkat és nagy valószínűséggel elhivatottan dolgozunk. Egy vezetőnek ezért az összes... Teljes cikk