Megjelent: 6 éve

Álomcsapat összeállítása projekt feladatokra

Mi nélkülözhetetlen az álom csapatodhoz? Legyen egy közös cél. Összhangban legyen a szív és az ész is minden csapat taggal. Pozitív, támogató, megoldásokban gondolkodó attitűddel rendelkeznek. Legyenek kitartóak, elkötelezettek. Bízzanak egymásban. Kiegészítik egymást.

Több elképzelés is létezik, hogy egy csapatnak milyen személyiségű, mentalitású, gondolkodású emberekből kell összeállítani. Fontos, hogy más-más karakterű emberek legyenek a csapatban, és mindenki a hozzá leginkább illő feladatot lássa el.

Allen Fahden és Marie West kutatási eredményei szerint a projektorientált munka 4 kategóriába osztható.

 • Megoldások: lehetőségek kihasználására épülő, ötletek kitalálása és feldolgozása.
 • Stratégiák: ötletek kiválasztása után egy akcióterv készítése
 • Elemzés: lehetséges kimenetelek, eredmények, nehézségek, buktatók felmérése.
 • Eredmények: akcióterv rendszerbe rakása után a terv végrehajtása

  Ez így elsőre egyszerűnek tűnik. Azonban egy nagyon fontos tényezője, hogy a megfelelő emberek szükségesek ennek a rendszernek a működtetéséhez.

 • Nyulak: Ötletemberek. Kreatívak, a kitaláláson túl már a megvalósításban nem vesznek részt, csak elkezdeni tudnak dolgokat.
 • Baglyok: Sorrend felállítás, stratégia kidolgozását szeretik. Ötletekből akciótervet készítenek, kapcsolatokat remekül építenek és elintéznek dolgokat.
 • Teknősök: Minden új ötlet gyanakvással tölti el őket, ezért elsőre sokszor mondanak nemet. Kerülik a kockázatot és szeretik a már bevált módszereket. Problémákat hamar észreveszek, ezért szimulációs fázisban kiváló eredményeket érnek el, és a megfontoltságukkal pénzt és időt takarítanak meg. Néha lassúnak tűnnek.teknős
 • Mókusok: Lépésről lépésre végzik a munkájukat, kiválóan teljesítik az elvárásokat. Gondolkodnak és szervezetten, tudatosan cselekednek.

  Te melyik állat bőrébe helyeznéd magad? Elsőre szerintem nehéz lenne, hiszen mindenkiben több vonás szerepel. A csapatodba azonban úgy kell kiválasztanod embert, hogy valamelyik területen jobban tudjon dolgozni és azt tudja tartósan képviselni.

  Minden típust, legalább 1 ember képviselje, ha mondjuk 2 hiányzik, akkor ott sok kihívással és nehézséggel fogsz küzdeni.

  Vezetőként fontos, hogy a csapat tagjaival megfelelőn tudj kommunikálni, motiválni és problémákat, konfliktusokat megoldani, hiszen neked kell különböző módszerekkel összefognod az embereket a cél megvalósítása érdekében.

  „A nagyság záloga 2 vagy több ember összehangolt munkája”

  Magyar Kitti
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
  • 2020.12.10Vezetői képzés - Emberek vezetése modul (C) A vezetői képzés célja az elméleti és gyakorlati vezetői tudás és kompetenciák fejlesztése. A résztvevők a képzésen megismerik a csapat és szervezetépítés és a munkatársak fejlesztésének, vezetésének és értékelésének alapvető vezetői eszközeit. A képzés résztvevői elsajátítják azokat a gyakorlatban alkalmazható technikákat, amelyek segítségével javítható a munkatársak elkötelezettsége és teljesítménye. Részletek Jegyek
  • 2021.01.25HR Üzleti Vezető Mentoring és Workshop online program Inspirációt és támogatást nyújt HR vezetőknek és a jövő HR vezetőinek az üzleti vezetővé válásuk útján. Ajánlom minden olyan HR vezetőnek, aki szeretné a HR funkciót üzletközpontúbbá tenni, meghatározó hatással lenni üzletre, stratégiára, döntésekre, nagyobb bizalmat, hitelességet és befolyást szerezni a felsővezetésben. Részletek Jegyek
  Follow hrportal_hu on Twitter