Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Átadták a Díj a sikeres vállalkozásokért elismeréseket

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Díj a sikeres vállalkozásokért elismerések pénteki átadóján mondta: Magyarország mindenféle szempontból a legbiztonságosabb országok közé tartozik, és ezt szeretnék a jövőben is megőrizni - írja az MTI.

A vállalkozások akkor tudnak tervezni, ha ehhez biztonság társul. A magyar gazdaság növekedési pályán van, az államkassza elsődleges egyenlege pozitív, és az államadósság is csökkent az elmúlt években - emelte ki a nemzetgazdasági miniszter.

Hozzátette, a kormány nem hisz abban, hogy a munkaerőhiány pótlására a migráció lenne a megoldás. A kormányzat célja, hogy a 300 és 600 ezer közötti inaktív hazai népesség visszakerüljön az elsődleges munkaerőpiacra - hangsúlyozta Varga Mihály.

A gazdaságról szólva kiemelte, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint májusban 35 százalékkal nőtt az építőipar teljesítménye az előző év azonos időszakához képest. Az ipari termelés több mint 8, a fogyasztás több mint 5 százalékkal bővült májusban, az export teljesítménye pedig az elmúlt tíz évben nem volt olyan jó, mint az első fél évben - közölte.

A nemzetgazdasági miniszter úgy fogalmazott, több olyan probléma van, amivel korábban nem találkoztak, például a munkaerőhiány, de "ez kellemes gond". Az országban összesen 60 ezer üres álláshelyet tartanak nyilván, de van még tartalékunk - fejtette ki, hozzátéve, hogy támogatni fogják az inaktívak visszaintegrálását a munkaerőpiacra, a részmunkaidős foglalkoztatást, a nők és az idősebbek foglalkoztatását.

A Díj a sikeres vállalkozásokért elismerést 2013 augusztusától adja át a nemzetgazdasági miniszter, hogy felhívja a figyelmet az eredményes hazai vállalkozásokra, a követésre érdemes gyakorlatokra. A nyerteseket minden hónapban egy szakmai zsűri döntése alapján választják ki.

A hónap májusi beruházója a magas színvonalú csomagolási megoldásokat kínáló és innovatív papír raklapokat gyártó vállalat, a DS Smith Packaging Hungary Kft. lett. A társaság 3,4 milliárd forintos beruházását 993 millió forinttal támogatta az állam.

A júniusi díjat a megújuló geotermikus energia kinyerésére alkalmas mélyfúrású termelő és visszasajtoló kutakat létesítő Hansa-Kontakt Invest Kft. kapta. A vállalat 1,7 milliárd forintos kapacitásbővítéséhez 980 millió forinttal járult hozzá az állam.

A májusi hónap kis- és középvállalkozása elismerést a háztartási készülékeket, személy és speciális mérlegeket, egészségmegőrző termékeket gyártó és értékesítő Momert Zrt. nyerte el, amely több multinacionális cég beszállítója is.

A hónap kis- és középvállalkozása júniusban a családi tulajdonban lévő, csomagolóanyagok értékesítésével, valamint csomagoló gépek forgalmazásával és gyártásával foglalkozó Hacona Csomagolástechnológia Kft. lett.

A hónap startup vállalata májusi díját a VR-AR Education Zrt. kapta, a társaság projektje egy olyan oktatási platform része, amely a virtuális valóságon és a kiterjesztett valóságon keresztül segít a tanulóknak megérteni azokat a tantárgyakat, amelyekben a vizualizáció és a térlátás különösen fontos.

A júniusi elismerést egy új szoftvercsomag, a Pulmoment nyerte el. A csapat két fő termék fejlesztésén dolgozik, egy mobil alkalmazáson, amit krónikus tüdőbetegek használhatnak állapotuk naplózására, valamint egy webalkalmazáson, amin keresztül orvosaik láthatják a beérkező adatokat.

MTI
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Az Év Irodája Konferencia & Díjátadó Kíváncsi vagy, hogy kié lesz Az Év Irodája díj, érdekelnek a legmodernebb irodai megoldások, valamint a magyar és nemzetközi piacot meghatározó szakemberek tapasztalatai? Akkor ott a helyed! KIKET FOGUNK DÍJAZNI?info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Menni vagy maradni? Váltási dilemmák év elején

Hiába gondolkodik a munkavállalók közel fele munkahelyváltáson, Szemán Zoltán karrier-tanácsadó szerint ez inkább a vágyat fejezi ki, nem a... Teljes cikk

Kitüntetett autóbusz-vezetők: 9 ezerszer kerülték meg a Földet baleset nélkül

Közel 460 munkavállaló teljesítményét jutalmazta idén a Volánbusz kitüntetéssel, illetve elismeréssel – közülük mintegy 300 autóbusz-vezető... Teljes cikk

TÉR típushibák, avagy mit ne kövessünk el

Jártamban-keltemben a minap, megkérdezték tőlem, hogy tudnék-e valami jótanáccsal szolgálni egy bevezetés előtt álló, egészen friss... Teljes cikk