Megjelent: 4 éve

Az esélyegyenlőség tanulható - konferencia a Corvinus Egyetemen

Képzések és jó gyakorlatok megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásáról munkáltatóknak és felsőoktatási intézményeknek című projektzáró konferenciára invitálja 2016. október 18-án a Budapesti Corvinus Egyetem Oktatásfejlesztési Observatory Központja.

A Budapesti Corvinus Egyetem Oktatásfejlesztési Observatory Központja szeretettel meghívja Önt a
„AZ ESÉLYEGYENLŐSÉG TANULHATÓ:
Képzések és jó gyakorlatok megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásáról munkáltatóknak és felsőoktatási intézményeknek”
című projektzáró konferenciára, amely

2016. október 18-án
10:00 - 14:00 óra között,
a Budapesti Corvinus Egyetem főépület
(1093 Budapest, Fővám tér 8.) III. előadójában

kerül megrendezésre, és az azt követő felsőoktatási workshopra

14:30 - 16:00 óra között,
a Budapesti Corvinus Egyetem C épület
(1093 Budapest, Közraktár u. 4.) 5. emelet 510-es termébe.


A konferencia résztvevői elsőként ismerhetik meg a proAbility képzési anyagait a megváltozott munkaképességű munkavállalók alkalmazásáról. A tananyagfejlesztők személyesen mutatják be az elkészült tananyagokat, melyek három célcsoport számára készültek:

 • HR-menedzsereknek, munkaügyi közigazgatási szakembereknek
 • Felsővezetőknek, cégvezetőknek, döntéshozóknak
 • Gazdaságtudományi szakok diákjai számára

A délutáni workshop célja, hogy felsőoktatási felhasználásra készült tananyagokat főiskolákon, egyetemeken dolgozó oktatók, doktoranduszok körében tudjuk bemutatni együttgondolkodva e terület oktatásában felmerülő kérdésekről, gyakorlatokról, innovatív megközelítésekről.

A résztvételhez az alábbi linken szükséges regisztrálni.A konferencián többek között a következő kérdéseket lehet megvitatni a Corvinus Egyetem, a Salva Vita Alapítvány, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság, a norvégiai NHO Service munkatársaival, kutatóival, valamint hazai és külföldi vezető HR-szakemberekkel:

 • Hogy hogyan lehet a sokszínű munkaerőben rejlő lehetőségeket felmérni és kihasználni?
 • Milyen módszerekkel lehet megváltoztatni a képzések során a fogyatékos munkavállalókról kialakult sztereotípiákat, személyes attitűdöket?
 • Hogyan lehet a leghatékonyabban alkalmazni, menedzselni és megtartani a megváltozott munkaképességű munkavállalókat?
 • Milyen segítséget kaphatnak a munkaadók a munkaerőpiaci szolgáltatásokat nyújtó civil szervezetektől?
 • Milyen kapcsolódó szervezetfejlesztési kérdések merülnek fel egy-egy cégben, amikor megváltozott munkaképességű kollégát kezdenek alkalmazni?


A konferencia regisztrált résztvevői tiszteletpéldányt kaphatnak a proAbility projekt keretében készült tananyagokból, kutatási zárótanulmányból és jógyakorlat-gyűjteményből.

„Az anyag lényegretörő, fontos kérdések mentén, jó háttéranyagokat ajánlva teszi lehetővé a vezetők képzését.”
(Fertetics Mandy)


A proAbility projekt

proabilityA projekt célja, hogy norvég és magyar jógyakorlatok tanulmányozásán és adaptálásán keresztül javítsa a megváltozott munkaképességű (MMK) munkavállalók elhelyezkedési esélyeit a nyílt munkaerőpiacon. Célunk, hogy vállalatvezetők, civil szervezetek, állami szervek, kutatók, szakértők és szakpolitikusok minél szélesebb körét elérjük és tegyük fogékonnyá a kérdés iránt.

Ennek eszköze a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának körülményeiről és lehetőségeiről való tájékoztatás, valamint a sokszínűség alapelvén nyugvó munkaszervezés oktatásának beépítésére a felsőoktatásba és a vezetőképzésbe. A projekt eredményeként olyan, alapos kutatáson és igényfelmérésen, valamint jó példák adaptációján alapuló felsőoktatási és képzési tananyagok készültek, amelyek hasznosíthatóak a jelen és jövő vállalatvezetőinek és vállalati szakembereinek érzékenyítésére, képzésére.

egtA projekt az EGT Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 HU08 Ösztöndíj Program Felsőoktatási intézményközi együttműködési projektek pályázati akció keretében, 2015. április és 2016. december között valósul meg.

„Számomra nagyon tetsző módon korszerű eszközökkel, módszerekkel érik el a hallgatók személyes bevonódását, önismeretének, önreflexiós képességének fejlesztését e témában, mely fontos alapja lehet annak, hogy egy szervezetben kellő elhivatottsággal, elkötelezettséggel legyenek képesek majd a hallgatók javaslatokat tenni, konkrét szervezeti gyakorlatokat felépíteni, bevezetni.
(Csenterics Zsuzsanna)

 • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
 • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
 • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Felemás cégstatisztikát mutat a május-június a hazai vendéglátóiparban

Amíg egyesek megszűnnek, mások éppen a piacra lépést tervezik a járvány két hulláma között - derül ki az OPTEN céginformációs szolgáltató elemzéséből. Teljes cikk

Megcsináltuk: 5 nap alatt 115 munkaszerződés-módosítás!

Akárhogy is nézzük, ekkora létszámnál ez nem egyszerű feladat, pláne, ha a koronavírus újabb akadályokat gördít a cég adminisztrációja elé.... Teljes cikk

ÚJ! webBEO - webes beosztástervezés bárhol, bármikor!

Új webes beosztástervezés szoftverrel jelentkezett az L-SOFT idén júliusban. Bár a webBEO új termék, a sikeres desktop beosztástervezőn alapul, amely... Teljes cikk