kapubanner for mobile
Megjelent: 3 éve

Baleset

Az emberi szervezetet ért olyan egyszeri külső hatás, amely a sérült akaratától függetlenül, hirtelen vagy aránylag rövid idő alatt következik be és sérülést, mérgezést vagy más (testi, lelki) egészségkárosodást, illetőleg halált okoz.

A baleseteknek több típusa, okai és következményei lehetnek. A balesetek típusai közé tartoznak például a közlekedési, a munkahelyi, a háztartási, a sport, a szabadidős, a természeti, a vegyi, a sugárzásos, a robbanásos, a tűzesetek stb. A balesetek okai közé tartoznak például a figyelmetlenség, a hanyagság, a szabályszegés, a tudatlanság, a rossz időjárási vagy útviszonyok, a műszaki hiba, a szándékosság, a bűncselekmény, a természeti katasztrófa stb. A balesetek következményei közé tartoznak például a sérülés, a fogyatékosság, a betegség, a halál, a károkozás, a környezetszennyezés, a vagyonvesztés, a jogi felelősség, a bírság, a büntetés, a kártérítés stb.

A balesetek megelőzése, csökkentése és kezelése érdekében számos intézkedés, szabály, szervezet, szolgáltatás, eszköz, program, kampány stb. létezik. A balesetmegelőzés és -csökkentés célja, hogy a balesetek bekövetkezésének valószínűségét és súlyosságát minimalizálja, a balesetek okait és tényezőit megszüntesse vagy mérsékelje, a balesetekre felkészítse és felhívja a figyelmet a lakosságot, a baleseteket elkerülje vagy elhárítsa a veszélyeztetetteket. A balesetkezelés célja, hogy a balesetek után a sérülteket és a károsultakat ellássa, gyógyítsa, rehabilitálja, támogassa, a balesetek helyszínét és körülményeit biztosítsa, mentse, helyreállítsa, a balesetek okait és felelőseit kivizsgálja, szankcionálja, kártalanítsa stb.

  • 2024.06.10Szakemberből vezető A szerepváltás nézőpontváltással is jár, nem csak névjegykártyád változott meg. Ha szakemberből lettél vezető érdemes feltenned a kérdéseket: Mi a feladatom? Miért vagyok felelős? Mi változott? Ez a képzés abban segít, hogy tisztábban tudd megfogalmazni és megérteni a saját vezetői szerepedet, az ezzel kapcsolatos változásokat és elvárásokat.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.13Tudatos delegálás - vezetői tréning Programunk két fontos vezetői készség fejlesztésére irányul. Az egyik a tudatos delegálás, mint elengedhetetlen vezetői időfelszabadító, munkatárs-fejlesztő készség, a másik az ehhez szükséges asszertív kommunikáció, amely ezt a folyamatot segíti.info button Részletek ticket button Jegyek