Megjelent: 1 éve

Cáfolja a tárca a nővérek távozását az ajkai kórházból

Mint közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egészségügyért felelős államtitkársága: szerintük a hír nem igaz, akik távoztak, őket új munkaerő felvételével pótolják.

A kórház vezetője pedig közölte a Magyar Időkkel, hogy a sürgősségi főnővér a kórházban marad, csupán másik vezetői munkakörben fog dolgozni. Korábban a 24.hu írta meg, hogy az ajkai kórház intenzív osztályán fokozatos fogyatkozással és a főnővér felmondásával kezdődött a nővérhiány, így az ott dolgozók túlterhelődtek.

Az egészségügyi államtitkárság ezzel szemben azt közölte: az intenzív osztályt vezető főnővért még májusban egy másik intézet ápolási igazgatói feladataira kérték fel, aki néhány ápolónővel együtt ott kezdi meg munkáját. Szeptember elsejétől a kórház tervezett módon, intézményen belüli nővér-átirányítással és szakképzettséggel rendelkező szakdolgozók felvételével szavatolja az osztályon a biztonságos betegellátást - hangsúlyozták, hozzátéve: az intenzív osztály ellátása addig is zökkenőmentes, a szükséges létszámmal működik.

A 24.hu egy azóta már nem nyilvános Facebook-posztra hivatkozva azt is közölte: nemcsak az intenzív, hanem a sürgősségi osztályon dolgozó főnővér is felmond. Nagy Zoltán, az intézmény vezetője azonban levelében cáfolta a hírt. - Kórházunk főnővére lokálpatrióta, nagyon szereti a szakmáját, kórházát és kollégáit. A továbbiakban is kórházunkban kíván dolgozni egy másik vezetői munkakörben. Élni kíván a kihívásokkal, az eddig szerzett tapasztalatát másokkal is szeretné megosztani - írta a kórház igazgatója. Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ az Emmivel összhangban úgy rea­gált: az intenzív osztály nővérállománya biztosított, a betegellátás zavartalan és folyamatos.

A lap ugyanakkor elismeri, hogy az ápolóhiány nagy gondot jelen országszerte. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke, Balogh Zoltán szerint 30-40 százalékkal kevesebb nővér dolgozik Budapesten és a vidéki nagyvárosokban, így ezt már krízishelyzetként kell kezelni.

Magyar Idők
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter