Megjelent: 1 hete

Covid utáni csapatépítők, melyekből senki sem akar kimaradni

A világjárvány nem csak gazdaságilag hozott sokakat nehéz helyzetbe, lelkileg is nagyon megterhelő időszak van mögöttünk. A bizonytalanság, a home office nehézségei, a folyamatos korlátozások, szigorítások, az aggódás mindennapjaink részét képezték és ezzel bizony foglalkozni kell. A lelazuláshoz és egymásra hangolódáshoz az egyik legjobb megoldás, ha nem a legjobb: a csapatépítés.

Az Egyesült Királyságban 2009-ben, a gazdasági világválság után végeztek egy felmérést, melyből kiderül, hogy a válaszadók több mint 60 százaléka úgy véli, mindenen fogni kell a pénzt, két területre viszont kötelező fordítani: az egyik a vezetőképzés, a másik a csapatépítés. 

Természetesen születtek alternatív megoldások a pandémia idején, mint az online csapatépítők, online sörözések, de a személyes kapcsolat, egy fizikailag is együtt töltött nap felbecsülhetetlen tud lenni, pláne, ha sporttal van összekötve, ami még pluszban stresszoldó hatású. 

Egy jól felépített csapatépítés során a kollégák tökéletesen fel tudnak készülni a munkahelyi kihívásokra: kialakul a bizalom, ezáltal sokkal proaktívabbakká válnak a csapattagok. Jobban megismerik egymást, olyan rejtett oldalaikra, tehetségükre is fény derülhet, ami az irodában, esetleg home office-ban nem mutatkozhatott meg eddig, de remekül használható 1-1 projekt kapcsán. A geocaching, az 1 perc és nyersz típusú játékok, és a céges olimpiák, irodai olimpiák pont ezt a célt szolgálják, ezekben mindenki kipróbálhatja az ügyességét, rátermettségét.

Vannak, akiket a covid alatt vettek fel, és még személyesen nem is találkozhattak kollégáikkal, az ő beilleszkedésüket is segíti egy csapatépítő. Egy izgalmas tréning alatt barátságok születhetnek, a közösen átélt élményektől így egy sokkal összetartóbb csapat kovácsolódhat. A bensőségesebb kapcsolatok jobb kommunikációhoz is vezetnek, mely a közös munka során rendkívüli erővel bírnak. Egy extrém körverseny, közös SUP-ozás, vagy kerékpározás, egy laza strandröplabdaverseny, esetleg egy élménydobolás tökéletes választás lehet. Együtt, közösen alkotni meg valami szépet, átélni valami elképesztően izgalmasat, amire aztán örökké emlékezhetünk, új alapokra helyezi a társaság összetartozását.

Egy olyan csapatépítő, melytől különlegesnek, boldognak érzi magát a kolléga, kihat a lojalitására, sokkal több és jobb minőségű munkát eredményez. Egy mosolygósabb, kiegyensúlyozottabb dolgozó sokkal türelmesebb, céltudatosabb, szorgalmasabb, kedvesebb, és ez a cég bevételére is kedvező hatással van. Ez sem utolsó persze, de a legfontosabb most talán az, hogy elhihessük végre, újra lehet jókedvűnek lenni, találkozni, együtt sportolni, szórakozni, és bízni a jövőben. 

https://teamrekreacio.hu/

 

 

  • 2022.05.26Connect Konferencia Egy szakmai fórum azoknak, akik a vállalaton belül a belső kommunikáció és kultúra fejlesztésért felelnek. Tartalom, csatorna, kultúra és engagement témában mutatja be jó gyakorlataikat és tapasztalatait 45 HR, kommunikációs és marketing vezető. Részletek Jegyek
  • 2022.05.27Lean Fórum – Digitális Transzformáció Konferencia A program kialakítás alatt. A képzésre jelentkezés a jegyek menüpont alatt, vagy a következő telefonszámon: 06-1-201-1237 Részletek Jegyek
  • 2022.07.21 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter