kapubanner for mobile
Megjelent: 2 éve

Csendes kilépés - Mit is jelent az új trend és egyáltalán mennyire új?

Egyre nagyobb visszhangot kap az online térben a "csendes felmondás" vagy "csendes kilépés" jelensége, aminek lényege, hogy az emberek nem mondanak fel munkahelyükön, ehelyett csak a minimumot teszik bele munkájukba. De vajon mi áll a jelenség hátterében és kikre jellemző leginkább?

csendes kilépés-

A túlhajszoltságból való lassú kivonulás ötlete vírusszerűen terjedt el. A "csendes kilépés" (quiet quitting)  valójában már évtizedek óta létezik - de az újkeletű népszerűsége sokat elmond a munka világáról - írja a BBC

Az egyik hétfő reggel a 25 éves Gemma úgy döntött, hogy változtatnia kell a munkáján. "Amikor megnyitottam az e-mailjeimet, egy rakás negatív üzenet fogadott a cég vezetőjétől" - magyarázza a londoni PR-alkalmazott. "Ezután azt várták tőlem, hogy szűk határidő alatt nagy eredményeket szállítsak. Egyszerűen elegem lett."

Gemma - akinek teljes nevét munkaügyi okok miatt a BBC nem közölte - azonban nem mondott fel. Ehelyett úgy döntött, hogy marad jelenlegi pozíciójában; elvégzi a feladatait, de már nem megy tovább. "Azt hiszem, elég egyértelmű, hogy eltűnt a lelkesedésem, és csak a szükséges minimumot végzem el" - mondta. "Régebben már órákkal a munkába állás előtt online voltam, most pedig csak 9 óra után jelentkezem be. Régebben olyan sokáig dolgoztam, hogy nem volt időm magamra; most pedig pontban 18 órakor bezárom az összes alkalmazást, ami a munkámhoz szükséges."

Gemma "csendben felmondott" a munkahelyén. A lépés egy trendhez kapcsolódik, amely először a TikTok-on terjedt el. A kifejezést @zkchillin felhasználó népszerűsítette egy 2022 júliusában készült videóban, amely mára 3,5 millió megtekintéssel rendelkezik, és online trend lett belőle. "Nem mondasz fel egyenesen, de felmondasz a túlterheltségnek" - magyarázta. "Továbbra is teljesíted a kötelességeidet, de többé nem veszed fel a hustle-kultúra mentalitását, miszerint a munkának kell lennie az életednek; a valóság az, hogy ez nem így van, és az értékedet nem a munkád határozza meg"." 

Gemma szerint a csendes kilépés megragadta a korszellemet: a munkavállalók a világjárvány hatására és az emelkedő megélhetési költségek közepette túlhajszoltnak és alulfizetettnek érzik magukat. 

A csendes felmondás intenzív médiafigyelmet váltott ki, egyre többen foglalkoznak a munkahelyi trenddel. Sok szempontból nem új jelenségről van szó: a "coasting", már régóta a jelen van a munkahelyeken. Az elégedetlen munkavállalók különböző okokból mindig is megtalálták a módját annak, hogy kivonják magukat a munkából, és mégis megkapják a fizetésüket.

Úgy tűnik azonban, hogy a csendes kilépés újonnan megjelent fogalma körül kialakult felhajtás különösen nagy visszhangot keltett. 

Évtizedek óta tartó jelenség

Lehet, hogy a kifejezés új, de a csendes kilépés mögött álló gondolat már régóta létezik - mondja Anthony Klotz, a University of College London School of Management docense. "Bár a fiatalabb generációnál és új formában jelent meg,  a tendenciát évtizedek óta tanulmányozzák különböző elnevezésekkel: elszakadás,elhanyagolás, kivonulás".

A munkavállalók mindig is arra törekedtek, hogy különböző okok miatt egyszerűen csak boldoguljanak egy munkahelyen - folytatja. "Sokan nincsenek abban a helyzetben, hogy elhagyhassák a munkakörüket: lehet, hogy tudásuk nem átruházható, olyan rugalmasságot és juttatást kapnak,  amelyeket máshol nem, vagy olyan kis közösségben élnek, ahol kevés más lehetőség van". Hozzáteszi: a gazdaság is szerepet játszhat benne, hogy az elégedetlen dolgozók a munkahelyükön maradjanak. " A gyengébb munkaerőpiac növeli a felmondással járó kockázatot és költségeket."

Ezekben az esetekben a csendes kilépés lehet a megoldás azon munkavállalóknak, akik úgy érzik, hogy nem tudnak előrelépni, vagy már nem tartják olyan fontosnak a karrierjüket. 

Miért virágzik a csendes felmondás?

Klotz szerint a csendes kilépés gondolata különösen nagy visszhangot kapott egyrészt a járvány miatt, másrészt azért, mert az utóbbi időben egyre fontosabb téma lett a mentális egészség.

Klotz szerint a munkavállalók sok esetben csak el akarják kerülni a kiégést. "A csendes kilépés gyakorlatilag a határok újratervezését jelenti a munkaköri leíráshoz, hogy az emberek ne gondoljanak a munkára a nap 24 órájában. Ehelyett időt és energiát szentelnek életük más területeinek, ezáltal jobb lesz a közérzetük"

Jim Harter, az amerikai Nebraskában működő Gallup elemzőcég munkahelyi menedzsmenttel és jóléttel foglalkozó vezető kutatója úgy látja, hogy a jelenség hátterében nagyrészt a pályakezdő munkavállalók állnak. "A fiatalabb munkavállalók jellemzően magasabb szintű elkötelezettségről számolnak be, de ez most csökken" - magyarázza. Idézi a Gallup 2022 júniusi adatait, amelyek szerint 15 001 amerikai munkavállalónak csak 21%-a érzi úgy, hogy a cég foglalkozik az általános jólétével - ezzel szemben a járvány csúcspontján a doglozók fele érezte így. Ez az érzés még inkább kiéleződhetett, mivel a reálbérek a szárnyaló infláció miatt zuhannak. 

A következmények

Bár a munkahelyi visszavonulás nem új koncepció, Klotz szerint a jelenlegi csendes kilépés jelensége a világjárványt követő szélesebb körű változást mutatja abban, ahogyan a munkavállalók a karrierjükhöz viszonyulnak. Ez nem a munka elleni lázadás, hanem a cég szolgálatában álló hosszú munkanapok, a fizetetlen túlórák és a folyamatos jelenlét  elleni reakció.  

Ehelyett sok munkavállaló arra törekszik, hogy újradefiniálja a munka és a magánélet közötti határokat. "A csendes kilépéssel a prioritások újrarendezését látjuk: a munka visszaszorulása az emberek életében, hogy helyet csináljanak a családnak, a barátoknak és a hobbiknak" - mondja Klotz. "Az emberek karriert akarnak, de emellett a munkán kívül is gazdag, egészséges életre vágynak".

BBC

fotó: unsplash

  • 2024.07.10GDPR A HR-BEN: ADATVÉDELEM A MUNKAHELYEN Programunkon gyakorlati oldalról tekintjük át a munkaviszonnyal összefüggésben leggyakrabban előforduló kérdéseket, tipikus buktatókat és lehetséges hibákat, melyek az elmúlt 6 év során a GDPR szabályozás létrejöttét követően felmerültek.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Nem a vezető neme a lényeg - Aurelia Luca, Skanska

A svéd gyökerek érződnek a mindennapi működésében, különösen a vállalati kultúrában és a vezetési stílusban. Aurelia Luca hosszú évek óta... Teljes cikk

Kik lesznek az új ipari forradalom sztárvállalatai? 8 trend, amire a cégvezetőknek figyelniük kell

Nyolc trendre kell figyelniük a cégvezetőknek, ha sikereket akarnak elérni az évtized végéig. A Bécsi Közgazdaságtudományi Egyetem kutatói szerint... Teljes cikk

Nincs szükség HR-re - állítja a korábbi Facebook-alelnök

A cégeimben nincs HR osztály, egyetlen HR-es sem dolgozik nálam - jelentette ki Chamath Palihapitiya, a Social Capital alapítója, a Facebook egykori... Teljes cikk