Megjelent: 14 éve

Egészség- és életvezetési coaching az üzleti világban

A business- és management coaching elterjedése az utóbbi évek szervezet- és személyzetfejlesztői munkájának egyik legfontosabb innovációja. A magyar gazdaságban ez különösen az elmúlt 3-4 évben erősödött. Eközben a nyugat-európai gyakorlatban újabb trend jelent meg: az egészség- és életvezetési coaching.

Alábbi cikkemben a következő kérdésekre igyekszem választ adni, és az olvasóban további gondolatokat ébreszteni:

- Melyek az egészség- és életvezetési coaching főbb témái?
- Miért válik egyre fontosabbá a téma az üzleti világban?
- Melyek azok a legfontosabb megatrendek, amelyek fokozott stressz-hatást jelentenek vezetők számára? Miért "veszélyeztetett egyed" a vezető?
- Mit jelent a saját felelősségvállalás az egészség- és életvezetési kérdésekben?
- Melyek az egészség coach főbb feladatai, és kik képzik magukat professzionális egészség- és életvezetési coach-okká?

Az egészség- és életvezetési coaching főbb témái:

Az egészség- és életvezetési coaching témaköreit kimerítően felsorolni lehetetlen vállalkozás volna. Már csak azért is, mert egy fejlődő, átalakulásban lévő hivatásról van szó, amely rugalmasan reagál a napjaink gyors változásai következtében kialakuló, gyakran nehézségeket okozó élethelyzetekre.

A leggyakoribb témák:

- egyensúlyvesztés megnövekedett stressz-hatások következtében
- szalutogén (egészség-megőrző) gondolkodás és vezetés
- work-life balance és burnout profilaxis
- konfliktusok a hivatásbeli- vagy privát életterületen
- mobbing, sobbing
- újraorientáció, önmotiváció és karriertervezés
- stresszkezelés és a stressz-reziliencia fokozása
- személyes változáskezelés
- szervezeti egészség-management stb.

A témák napjainkban egyre bővülnek.


Egészség- és életvezetési coaching iránti igény az üzleti világban



Sokan úgy gondolják, hogy az egészség- és életvezetési coaching elsősorban a privát ügyfeleknél alkalmazott coaching, amit life coaching-nak neveznek. (Megjegyzem, hogy a life coaching kifejezést problémásnak tartom, mert azt a benyomást kelti, mintha a business- és management nem a life, vagyis az élet része lenne. Márpedig ez nem lehet így.)

Az egészség- és életvezetési coaching iránti igény azonban különösen az üzleti világban erősödött az utóbbi években. Miért van ez így?

A coaching a business területén a vezetés és team-munka különböző kérdéseivel, a konfliktus-kezeléssel, a hatalommal, a sikerrel és a kudarcokkal való bánásmóddal, a komplex változás-folyamatok kezelésével foglalkozik. Ezek a kérdések azonban mindig összefüggenek a vezetők és az érintettek személyes körülményeivel és életútjával is.

Nem véletlen ezért, hogy a business- és management coaching folyamatok jelentős - egyesek szerint túlnyomó - hányadában a kezdetben üzleti síkon induló coaching előbb-utóbb a személyes szintre terelődik. Különösen így van ez akkor, ha a coach és a kliens közötti bizalom elmélyül. Olyan kérdések, mint a work-life balance, a személyes életcéloknak és értékeknek a munkával való összeegyeztethetősége vagy akár a partneri kapcsolatok alakulása egyre jobban előtérbe kerülnek. Ez természetes is, hiszen a coaching-ban gyakran kiemelt kérdés az, hogy hogyan képes az egyén a hivatásbeli követelményeknek személyes életkörülményei- és egészsége egyensúlyban tartásával megfelelni.

Ez bizony nem könnyű, ha figyelembe vesszük azt, hogy a vezetőknek milyen sok területen kell helytállniuk, miközben a velük szemben támasztott követelmények, az őket érő stressz-hatások egyre növekednek.


Melyek ezek a nehezülő körülmények?



A vezetőket érintő növekedő stressz-hatások

- a változás-folyamatok egyre jobban felgyorsulnak, mélyebbé vállnak, ugyanakkor a vezetők rendelkezésére álló erőforrások csökkennek

- a hierarchia laposodása miatt a döntési felelősség az egyes vezetői szinteken jelentősen növekszik

- a privát élet komplexitása is fokozódik, amiért egyre több vezető a munkába menekül, ahol még úgy érzi, hogy jobban kiismeri magát

- a szociális kapcsolatok - amelyeknek az egészség szempontjából alapvető jelentősége van, ahogyan ezt a stressz-kutatás legújabb eredményei is alátámasztják - egyre jobban gyengülnek

- a gazdasági helyzet bizonytalansága, az, hogy a folyamatok egyre kevésbé kiszámíthatóak

- a vállalati teameket alkotó személyek egyre gyorsabban cserélődnek, a vállalatok egyre kevésbé nyújtanak szociális biztonságot

A helyzetet még nehezíti, hogy újra és újra jelentkezhetnek olyan fázisok egy-egy életszakaszban, amikor valakinek nincs munkája, amikor újraorientálódnia kell.

Ezek hatására egyre több vezető érzi úgy, hogy szemléletváltásra és a vezetés-, szervezés- és befolyásolás új-, a személyes felelősségvállaláson és hitelességen alapuló eszközeire van szükség. A környezeti tényezők bizonytalanságaiban, útvesztőiben biztos vezérfonalat saját pozitív értékrendjük és életcéljaik világos megfogalmazása és követése adhatnak.

Érzékelhető az is, hogy egyre többen ügyelnek a munka és a magánélet összhangjára, vagy érzik annak esetleges hiányát. Vállalják önálló felelősségüket saját életvezetésük és egészségük iránt. Erre szükség is van, mert a gazdasági megatrendek által okozott fokozott stressz-hatások következtében a vezetők ma "veszélyeztetett egyedeknek" tekinthetők.

Önálló vezetői felelősségvállalás az egészség- és életvezetési kérdésekben

Vezetőknek ki kell alakítaniuk, illetve fokozniuk kell önmenedzselési képességüket.

Figyelembe véve a sokféle terhelő stressz-hatást, amelyek vezetőket érintenek - és a jövőben valószínűleg még fokozottabban érinteni fognak -, az önmenedzselés képessége nem valami elvont gondolkodást, hanem nagyon is konkrét és egyre inkább életfontosságú gyakorlatot jelent. Ennek elsajátításában a vezetőknek nagy hasznára válnak az egészség- és életvezetési kérdésekben alaposan képzett-, gazdag metodikai eszköztárral rendelkező egészség- és életvezetési coaching specialisták. Ezt jelzi az is, hogy az Európai Coaching Szövetségben (ECA) a health coach és a master health coach néhány éve már külön specializációt és licenszt kapott.


Vállalatok is felismerik az egészség-kérdés jelentőségét



Az egészség kérdése szervezetek számára is egyre jelentősebb lesz, mert konkrét gazdasági hatása van. Vállalkozások pontosan tudják, hogy akár csak 1 százalék kiesett munkaidő mennyi anyagi veszteséget okoz a vállalatnak. Ezért a vállalkozások egyre nagyobb hányada alakít ki egészség-menedzsment programot, és megjelentek az első olyan teljesítményértékelési rendszerek is, ahol a work-life balance kialakítása kiemelt tényező.


A képzett egészség- és életvezetési coach hivatása



A vezetők ugyan egyre jobban vállalják a felelősséget saját egészségükért és életvezetésükért, de legtöbbször még nincsenek kellő és hatékony egészségmegőrző és önmenedzselési eszközeik. (Ez egyébként fokozottan érvényes a lakosság szélesebb rétegeire is, ahol az egészség-tudatosság és a felelős önirányítás szemlélete nem jelentkezik olyan mértékben, ahogyan ez a vezetői rétegben már megfigyelhető.)

Ugyanakkor a coaching egyre ismertebbé és kedveltebbé válik, és sokan érzik úgy, hogy lehetőséget jelent számunkra a klasszikus vezetői témákon túlmenően saját életvezetésük és egészségük témájában is megoldásokat találni.

Az egészség- és életvezetési coaching a rendszerszemléletű coaching kiterjesztése az egészség- és az ezzel szorosan összefüggő életvezetési kérdésekre.

Az egészség- és életvezetési coach szolgáltatásait magánszemélyek, vezetők és szervezetek veszik igénybe. Szolgáltatásuk lehetőséget nyújt klienseiknek megterhelő élethelyzetek mélyreható átgondolására, kérdések-, témák tisztázására, megoldási utak kijelölésére, konkrét cselekvési tervek kidolgozására és megvalósítására. Szervezeteknél a coaching jelentős része a komplex egészség-menedzsment programnak, amelyet a cégek gyakran az egészség- és életvezetési coach professzionális támogatásával alakítanak ki.

Az egészség- és életvezetési coach támogatja kliensét a

  • Testi egészség szintjén a mozgás, táplálkozás és a regeneráció témaköreiben
  • A szociális egészség szintjén a családi, baráti, munkahelyi és egyéb szociális kapcsolati kérdésekben, problémákban
  • A pszichikai egészség szintjén az életcélok, víziók tudatosításának elősegítésével, a saját erőforrások felkutatásával és hasznosításának támogatásával, a bizakodó-, az értékeket és másokat pozitívan megbecsülő hozzáállással és cselekvéssel

    Az egészség és életvezetési coaching szakmát professzionálisan végzők a nyugat-európai gyakorlatban - a súlyponti témáik függvényében - a legkülönbözőbb szakmai háttértudással rendelkeznek. Egészség- és életvezetési coach-csá képeztetik magukat pedagógusok, pszichológusok, orvosok, gazdasági szakemberek, HR- és más gazdasági vezetők, terapeuták, természetgyógyászok, bölcsészek, business- és management coach-ok, trénerek stb. Az egészség- és életvezetési coachingra jellemző még, hogy művelőik egymással és más szakemberekkel együttműködve dolgoznak azon, hogy a klienseik számára biztosítani tudjanak speciális szaktudásokat is. Így például igénybe vehetik bornout specialista-, légzésterapeuta-, jógaoktató-, akupunktőr-, alvás-, táplálkozás- vagy mozgásterapeuta-, pszichoterapeuta-, vezetői coach-, tréner- és számtalan más specialista szaktudását vagy orvosi támogatást.

    Az egészség- és életvezetési coach-ok képzése Magyarországon most indul el, és a hivatás jövőképét jól mutatja a képzés iránti nagy érdeklődés. Biztos vagyok abban, hogy elkötelezett munkájuk nem csak az üzleti világban, hanem közvetlen- vagy közvetett módon a társadalom szélesebb rétegeire is pozitív hatással lesz. Hozzájárulhat az egészség-orientált gondolkodás terjedéséhez, emberek jövőképének bizakodóbbá tételéhez.

    Dr. Bodó Péter
    Az Európai Coaching Szövetség (ECA) alelnöke
    • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
    • 2024.04.04Az Év Irodája Konferencia & Díjátadó Kíváncsi vagy, hogy kié lesz Az Év Irodája díj, érdekelnek a legmodernebb irodai megoldások, valamint a magyar és nemzetközi piacot meghatározó szakemberek tapasztalatai? Akkor ott a helyed! KIKET FOGUNK DÍJAZNI?info button Részletek ticket button Jegyek
    • 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását.info button Részletek ticket button Jegyek
    • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
    További cikkek
    Milyen az igazi emberközpontú munkahely?

    Bár sok cég vallja magáról, hogy emberközpontú, legyen szó, akár az ügyfelekről vagy a munkavállalókról, és valószínűleg bizonyos folyamataik... Teljes cikk

    Mi leszel, ha nagy leszel? - miért céltalanok a mai fiatalok és mit tehetünk ellene?

    Hogyan vált a fiatalkori céltalanság társadalmi jelenséggé és mit tehetünk ellene? Mennyiben hibás a közösségi média? Ez az cikk segíthet a... Teljes cikk

    Így lehet sikeres a karrierváltás 40-en túl

    Mely lépések kulcsfontosságúak ahhoz, hogy aki középkorúként karrierváltásra adja a fejét egy biztosan kifizetődő új irányt válasszon? A... Teljes cikk