Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő Megjelent: 4 éve

"Egy pillanat, bejelentkezek a Skype-ba és kezdőzhet az interjú!"

images

A technikai fejlődésnek köszönhetően szerencsére már számtalan alternatívát találnak a HR-esek is, hogy munkanapjaikat gördülékenyebbé tegyék. Az egyik ilyen lehetősége, melyet előszeretettel használnak multiknál és fejvadász cégeknél is: a videointerjú.

A skype-interjú kiváló alternatíva, ha gyorsítani szeretnénk a kiválasztási folyamaton. A jelöltek gyakran a munkabeosztásuk, vagy az állást kiíró cégtől való nagy távolság miatt nem tudnak megjelenni egy személyes interjún, vagy olykor csak egy-két héttel később tudnának időt szakítani az ominózus találkozóra. Az otthonában leülni néhány percre szinte mindenikek van ideje.

Maga a helyzet is egy teszt

Az idő tényező tehát a legfontosabb, amiben a skype-os interjú élen jár a személyessel szemben.

Nagyon fontos szempont még a távolság leküzdése is, hiszen így akár az ország másik felén, vagy határon túl élő jelöltekkel is már másnap beszélgethetünk.

A kiválasztás során felmerülő legfontosabb szempontok és elvárások a Skype interjú során is feltérképezhetőek, és képet kapunk a jelölt a megjelenéséről is. Sőt, sokatmondó lehet a környezet is, ami körülveszi az interjúalanyt, ebből fontos konzekvenciákat tudunk levonni.

Alapvetően egy új, ezért sokaknak stresszes szituáció lehet skype-on keresztül interjúzni, így maga a helyzet is egy jó szűrő, meg tudjuk figyelni, hogy kezeli a jelölt az idegen szituációkat, nem jön-e zavarba stb.

Fejvadászok elmondása alapján számtalan olyan szituáció volt, amikor kellemes, vagy épp kellemetlen benyomást keltett bennük a környezet, amiben a jelölt ült az interjún. Volt, akinél a háttérben gyönyörűen rendezett szoba és környezet tűnt fel, ami az interjúztatónak beszédes lehet. Nem is beszélve az ellentétéről... Ugyanilyen következések vonhatóak le természetesen az öltözékekből is.

Buktatók - mire figyeljünk?

A skype interjú összességében nagyon hasonló, mint a személyes interjú és ugyanazon szempontokat kell szem előtt tartani. Elsődlegesen természetesen az a fontos, hogy feltérképezzük a személyiségét, szakmai kompetenciát.

Ezt a skype maximálisan lehetővé teszi. Azonban vannak olyan dolgok, amelyek nem derülnek ki a kamerán keresztül. A személyes találkozó elengedhetetlen, ezért a Skype interjú első szűrőként tökéletesen tud működni, de igyekezzünk egyeztetni egy személyes találkozót is, mielőtt bármit kijelentünk. A kisugárzást, a személyes benyomásokat nem tudjuk helyettesíteni videointerjúval. Vannak olyan apróságok, amelyeket tapasztalat fejvadászoknak nem kell magyarázni és mindképpen személyes találkozót igényel a feltérképezésük. Ilyen például egy sokatmondó cipő, a (jó esetben) illat, kisugárzás, testtartás stb.

Amilyen ütemben a technika fejlődik, minden bizonnyal rövidesen rendelkezésünkre állnak majd olyan lehetőségek, amelyek a fentiekre is megoldást jelentenek, és színes, szagos, méretarányos interjúalannyal „ülhetünk le” videointerjúzni. Amíg ez várat magára, használjuk bátran a Skype adta lehetőségeket, de ne felejtkezzünk meg a személyes találkozásban rejlő tanulságokról sem.

Szabó Manuéla
marketing manager
Beck and Partners Kft.
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
5 tanács a hatékony állásbörze részvételhez

Elkezdődött a tavaszi állásbörzeszezon. Minden tavasszal és ősszel cégek százai és álláskeresők (tíz)ezrei gyűlnek össze különböző... Teljes cikk

80 új munkahely Szolnokon

A spanyol F. Segura Hungária Kft. 4,2 milliárd forintos hatékonyságnövelő, kapacitásbővítő beruházást hajt végre Szolnokon, a járműipari... Teljes cikk

Személyes network és automatizáció

Dübörögnek az AI alapú rendszerek, támadnak a robotok és a HR piacán is berobbant a crowdsourcing. De vajon mely technológiák válnak hosszú távon... Teljes cikk

Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár