Megjelent: 1 éve

Egyértelműen negatívan érinti a magyarokat az új osztrák munkajogi változás

2018. szeptember 1-jén lépett hatályba a törvény, amely lehetővé teszi, hogy napi 12, illetve heti 60 órát dolgozzanak az ausztriai munkavállalók. A törvény szerint a munkavállaló visszautasíthatja a további munkavégzést a napi 10. óra után, illetve a heti 50. óra után. És még felmondási védelem is megilleti, de ez a valóságban másként van.

images

Az ÖGB Szakszervezeti Szövetségtől dr. Pinkert Márta jogi tanácsadó az Autószektornak nyilatkozva elmondta: hogy az önkéntesség fogalma ismeretlen a munkajogban. Különösen a munkáltatótól való személyes és gazdasági függőség nem teszi lehetővé az önkéntességet, hiszen elvileg mindig a levegőben van a felmondás lehetősége - teszi hozzá. A törvényt ráadásul nem véleményezték szakértők, így fogadták el. Viszont a jogértelmezés rendkívül bizonytalanná válik a jövőben.

Felmondási védelem valójában nem létezik -mondja a szakember. Hiszen a gyakorlatban a munkavállalónak egyszerűen felmondanak, ha nem hajlandó túlórázni, és ezzel a munkaviszonyának vége szakad. A dolgozó ilyenkor legfeljebb a bíróságra mehet azzal az indokkal, hogy hátrányos megkülönböztetés érte. De itt is a munkaadó járhat jól, hiszen a felmondást az osztrák szabályok szerint nem kell megindokolni.

Így tehát a jövőben már az üzemi tanácsok sem tudnak semmit tenni, hiszen a törvényből kikerült a beleszólási joguk, ami a 11. és 12. órában történő munkavégzésre vonatkozott. A szakember szerint a munkaidő változása ezen kívül súlyos kihatással van az egészségre, a szabadidőre és a munkavállalók bevételeire is, nem beszélve a gyerekek felügyeletéről.
2018. szeptember elsejétől, csúsztatható munkaidős modell esetén a 60 órás munkahét pótlékmentesen lesz ledolgoztatható. Azaz kvázi túlóráztatnak túlórapótlék nélkül.

De segítséget is kaphatnak az Ausztriában dolgozó magyarok. Az Osztrák Szakszervezeti Szövetség, azaz az ÖGB illetve az ágazati szakszervezetek jogi tanácsadásához fordulhatnak a szakszervezeti tagok, valamint az ÖGB magyar és román nyelvű tanácsadását is felkereshetik az érintett munkavállalók, Eisenstadtban, Neusiedl am See-ben, Oberwartban, Oberpullendorfban és Güssingben. Ezen kívül azok, akik nem szakszervezeti tagok, a Munkáskamarától kaphatnak segítséget.

autoszektor.hu
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter