Megjelent: 2 éve

Első házasok adókedvezménye 2019

Az első házasok kedvezményre a házaspár akkor jogosult, ha 2014. december 31-ét követően házasodtak össze - akár belföldön, akár külföldön -, és legalább egyiküknek ez az első házassága. Ezzel a kedvezménnyel az adóalap csökkenthető.

Az első házasok kedvezményét a házaspár mindkét tagja igénybe tudja venni (az is, akinek nem ez az első házassága). Az adókedvezmény bejegyzett élettársi kapcsolatban is érvényes, írja a NAV.

Az első házasok kedvezményének összege havonta 33 335 forint, ami azt jelenti, hogy az általuk fizetendő adó összege 5 ezer forinttal csökken. A kedvezmény a házasságkötés hónapját követő 24 hónapban vehető figyelembe.

Miután a kedvezmény csak a házassági életközösség fennállása alatt
érvényesíthető, ezért megszűnik a jogosultság, ha a házasság a 24 hónap alatt felbomlik, vagy a felek közül valaki meghal.

A kedvezményt megosztva is igénybe lehet venni, vagy csak az egyik fél is érvényesítheti, ha erről közösen nyilatkozatot tesznek.

A nyilatkozat INNEN is letölthető.
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
  • 2020.12.10Vezetői képzés - Emberek vezetése modul (C) A vezetői képzés célja az elméleti és gyakorlati vezetői tudás és kompetenciák fejlesztése. A résztvevők a képzésen megismerik a csapat és szervezetépítés és a munkatársak fejlesztésének, vezetésének és értékelésének alapvető vezetői eszközeit. A képzés résztvevői elsajátítják azokat a gyakorlatban alkalmazható technikákat, amelyek segítségével javítható a munkatársak elkötelezettsége és teljesítménye. Részletek Jegyek
  • 2021.01.25HR Üzleti Vezető Mentoring és Workshop online program Inspirációt és támogatást nyújt HR vezetőknek és a jövő HR vezetőinek az üzleti vezetővé válásuk útján. Ajánlom minden olyan HR vezetőnek, aki szeretné a HR funkciót üzletközpontúbbá tenni, meghatározó hatással lenni üzletre, stratégiára, döntésekre, nagyobb bizalmat, hitelességet és befolyást szerezni a felsővezetésben. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter