Megjelent: 11 éve

Eredményesek a versenyszféra tréningjei a közigazgatásban

Ez év márciusában országszerte elindult a Közigazgatási Vezetői Akadémia részeként megvalósuló, kompetencia alapú, moduláris rendszerű, közigazgatási vezetővé képzési és vezetői továbbképzési program, amelybe az államigazgatás különböző területein tevékenykedő vezetőjelölteket, osztályvezetőket, főosztályvezetőket iskoláztak be. A program úgy tűnik, sikeres.

images

A program gazdája a Kormányzati Személyügyi Szolgáltató és Közigazgatási Képzési Központ (KSZK), mely nyílt közbeszerzési eljárás során választotta ki a lebonyolító partnereket. A kezdő vezetők képzési programjának lebonyolítását az Európa Tréning Oktató és Tanácsadó Kft. nyerte meg. Ez három hónap alatt 114 közintézmény közel 400 fő öt évnél kevesebb gyakorlattal rendelkező vagy kezdő vezetőjének képzését jelentette, egymásra épülő modulok formájában.

A képzés az Állam Reform Operatív Program (ÁROP) keretében az Európai Unió támogatásával valósult meg azzal a céllal, hogy az Európai Uniós államok közhivatalaiban már működő korszerű vezetési technikák Magyarországon is elterjedjenek.

- Az oktatás hiánypótló volt - mondja Bokodi Márta, a KSZK vezetőképzési menedzsere - mivel korábban ilyen komplex projekt még nem valósult meg. Az érintettek nagy része nem vett részt olyan tréningeken, melyek integráltan a vezetői kompetenciáik fejlesztését és a vezetői stílusváltás felgyorsítását célozták. A képzés része az évekkel ezelőtt elindult szervezeti kultúraváltási folyamatnak.

A program keretében olyan témákat dolgoztak fel, mint a vezető személyisége/önismeret, együttműködés-fejlesztés, kommunikáció, változás menedzsment, konfliktus-és stresszkezelés és vezetői stílusok.

Barabás Katalin, az Európa Tréning vezető trénere szerint nagyon sikeres volt a tréning, különösen a változások kommunikálására használható módszereknél. A résztvevők fegyelmezettebbek voltak, mint általában a versenyszférában, és jobban tolerálták a szabályokat is. Sokan jelezték a képzések után, hogy már másnap kipróbálták és alkalmazni tudták az ott tanultakat.

Bokodi Márta szerint akkor eredményes a tréning, ha a résztvevők körére és megoldandó problémáikra fejlesztik ki a programot. Ebben az esetben az üzleti életben kipróbált technikák közül csak azokat oktatták, amelyek alkalmazhatók közigazgatási környezetben is.

A KSZK szakembere jelezte: több más fejlesztendő területre is fény derült, például óriási igény van az ügyfélkezeléssel foglalkozó munkatársak képzésére, illetve további tréningekre olyan témákban, mint a motiváció, tárgyalástechnika és konfliktuskezelés.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Távoktatás: keretrendszer kell

A járvánnyal kapcsolatos intézkedések lépéskényszerbe hozták az oktatási szolgáltatókat (tréning cégek, nyelviskolák, (köz)oktatási... Teljes cikk

“Aki ebbe energiát fektet, az lesz a jövő pedagógusa”

Másfél hete indult el Magyarországon a közoktatásban a digitális oktatás, mely váratlanul érte a pedagógusokat. Hogyan küzdöttek meg a tanárok az... Teljes cikk

A sikeres nyelvtanulás 5 pozitív hatása a munkavégzésre

A mai, egyre szorosabban összekapcsolt világban a nyelvtudás létfontosságú képesség, mely lehetőséget ad, hogy közvetlenebb és értékesebb módon... Teljes cikk