Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

Európai szintű jogokat a munkavállalóknak!

Az Európa Tanács, valamint a Szociális és Munkaügyi Minisztérium (SZMM) közös szemináriumot rendezett ma az Európai Szociális Kartáról. A rendezvény célja felhívni a figyelmet arra, hogy Magyarország ratifikálja a Módosított Európai Szociális Kartát és a kollektív panaszok rendszerének biztosításáról szóló kiegészítő jegyzőkönyvet.

images

A jegyzőkönyv lehetővé teszi, hogy nemzetközi társadalmi szervezetek panaszt tegyenek az Európa Tanács illetékes szervei előtt a karta megsértése miatt bármely olyan részes állam kormánya ellen, amelyik ezt a jegyzőkönyvet ratifikálta - vagyis alávetette magát a kollektív panasz eljárásnak.

A szemináriumon a magyar hatóságok átfogó tájékoztatást kaptak a témáról, így jobban megismerik a kartát, annak esetjogát szélesebb körben tudják alkalmazni. A szervezők céljai között az is szerepelt, hogy Magyarország számára segítséget adjanak az éves jelentés elkészítéséhez. A rendezvényen részt vettek a tárcaközi bizottság tagjai, az Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának, illetve az ifjúsági, szociális és családügyi bizottság tagjai, a szociális partnerek képviselői.

Az Európa Tanács eredeti egyezménye, az 1961-ben elfogadott Európai Szociális Karta az alapvető európai gazdasági és szociális jogok megfogalmazása.

A karta ellenőrző mechanizmusát tette hatékonyabbá az 1991-ben létrejött ún. módosító jegyzőkönyv. Ezt Magyarország ratifikálta ugyan 2003-ban, de törvényben nem hirdették ki, mert a kellő számú ratifikáció még hiányzik ehhez.

Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Kivételes esetek - amikor a munkaszerződés a munkáltatónak kedvez 2. rész

Vannak olyan helyzetek, amikor a munkáltató érdekében áll eltérni a Munka törvénykönyve rendelkezéseitől, adott esetben a munkavállaló... Teljes cikk

Mennyibe kerül a jogellenes felmondás?

Mitől függ a munkavállalónak megítélt kártérítés összege? A mai cikkben azt járja körbe Oláh Zsófia a HR Blogon, hogy mik tartozhatnak bele az... Teljes cikk

Mikor másolhatja le jogszerűen a munkáltató az alkalmazott okmányait?

A munkáltatók csak kivételes esetekben másolhatják le jogszerűen az alkalmazottak személyes iratait - mutat rá a BDO Legal Jókay Ügyvédi Iroda. Teljes cikk