Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 2 hónapja

Ezek a cégek lettek Szolnok családbarát munkahelyei

"Szolnok családbarát munkahelye" díjat kapott az agrárpiaci és hulladékkezelési üzletággal működő Malagrow Kereskedelmi Kft., a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet és a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság is.

Családbarát munkahelyeknek odaítélt díjakat adott át a családokért felelős tárca nélküli miniszter augusztus 25-én szerdán Szolnokon.

A munka, a munkahely a család alapja, a családalapítás előfeltétele, de nem egyenértékű azzal - közölte Novák Katalin. Hozzátette: országosan is díjazzák a családbarát munkahelyeket, 11. éve hirdetnek ilyen pályázatokat, eddig csaknem ötszáz családbarát munkahely kapott összesen félmilliárd forint támogatást.

Novák Katalin kitért arra, hogy egyre több olyan munkahely van - általában a multinacionális cégeknél, a versenyszférában ez különösen jellemző -, ahol arról akarják meggyőzni a munkavállalókat, hogy a munka és a család egyenértékű, és a család felváltható a munkahelyükkel. 

Jó, ha családias légkörben lehet dolgozni, de kell idő a munka mellett a családra is - mondta a miniszter, megjegyezve: egy családbarát munkahely rugalmasan tud reagálni, és megértéssel fogadja, ha a családban kiszámíthatatlan, váratlan helyzetek adódnak.

Az ünnepségen "Szolnok családbarát munkahelye" díjat kapott az agrárpiaci és hulladékkezelési üzletággal működő Malagrow Kereskedelmi Kft., a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet és a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság.

Novák Katalin az ünnepség után felkereste a megújult Móra Ferenc úti bölcsődét. Mint mondta: Szolnokon annyi gyermek számára van bölcsődei férőhely, ahányan igénylik azt. Két és félszer annyi településen működik ma bölcsőde, mint ahány helyen tíz évvel ezelőtt volt Magyarországon. A kormány az elmúlt tíz évben 170 milliárd forintot fordított bölcsődefejlesztésekre, és jelenleg is folyamatosan bővítik a férőhelyeket.

 

Fotó: MTI/Mészáros János Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter az udvaron játszó gyerekekkel beszélget a Móra Ferenc úti bölcsődében, Szolnokon 2021. augusztus 25-én. A tárcavezető családbarát munkahelyeknek odaítélt díjakat adott át Szalay Ferenccel, a város kormánypárti polgármesterével együtt. 

  • 2021.11.03A transzformatív tanulás-fejlesztés mestere – november 3-10-17. Építse fel korszerű L&D folyamatát és generáljon valódi változásokat a szervezete életében, képzésünk segítségével! Részletek Jegyek
  • 2021.11.23Folyamatmenedzsment képzés A képzés célja a folyamatfejlesztés lépéseinek és módszereinek áttekintése, az alapvető folyamatelemzési és folyamatfejlesztési technikák megismerése és konkrét feladatokon, esettanulmányokon keresztül történő begyakorlása. A folyamatmenedzsment képzési program 3 modulból áll: Folyamatmenedzsment alapképzés (Business Process Management), Folyamat teljesítménymérés, folyamatcontrolling (Business Process Control) és Folyamatfejlesztés (Business Process Improvement). A képzések egymásra épülnek, a képzések alapját a BPM képzés adja meg, erre épül rá a BPC, majd végül a BPI képzés. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Munkáltatói márkaépítés webshopból

Minden HR-es tudja, hogy a munkáltatói márka fontos. Egyre nagyobb a verseny a minőségi munkavállalókért, és egyre nagyobb hátrányba kerül az a... Teljes cikk

Ezek a cégek lettek Szolnok családbarát munkahelyei

"Szolnok családbarát munkahelye" díjat kapott az agrárpiaci és hulladékkezelési üzletággal működő Malagrow Kereskedelmi Kft., a... Teljes cikk

Augusztus végéig lehet pályázni Az Év Felelős Foglalkoztatója díjra

Idén hatodik alkalommal hirdette meg az OFA Nonprofit Kft. "Az Év Felelős Foglalkoztatója" elnevezésű díját, amelyre augusztus 30-ig nyújthatók be a... Teljes cikk