Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 1 éve

Ezek a cégek lettek Szolnok családbarát munkahelyei

"Szolnok családbarát munkahelye" díjat kapott az agrárpiaci és hulladékkezelési üzletággal működő Malagrow Kereskedelmi Kft., a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet és a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság is.

Családbarát munkahelyeknek odaítélt díjakat adott át a családokért felelős tárca nélküli miniszter augusztus 25-én szerdán Szolnokon.

A munka, a munkahely a család alapja, a családalapítás előfeltétele, de nem egyenértékű azzal - közölte Novák Katalin. Hozzátette: országosan is díjazzák a családbarát munkahelyeket, 11. éve hirdetnek ilyen pályázatokat, eddig csaknem ötszáz családbarát munkahely kapott összesen félmilliárd forint támogatást.

Novák Katalin kitért arra, hogy egyre több olyan munkahely van - általában a multinacionális cégeknél, a versenyszférában ez különösen jellemző -, ahol arról akarják meggyőzni a munkavállalókat, hogy a munka és a család egyenértékű, és a család felváltható a munkahelyükkel. 

családbarát munkahely novák katalin

Jó, ha családias légkörben lehet dolgozni, de kell idő a munka mellett a családra is - mondta a miniszter, megjegyezve: egy családbarát munkahely rugalmasan tud reagálni, és megértéssel fogadja, ha a családban kiszámíthatatlan, váratlan helyzetek adódnak.

Az ünnepségen "Szolnok családbarát munkahelye" díjat kapott az agrárpiaci és hulladékkezelési üzletággal működő Malagrow Kereskedelmi Kft., a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet és a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság.

Novák Katalin az ünnepség után felkereste a megújult Móra Ferenc úti bölcsődét. Mint mondta: Szolnokon annyi gyermek számára van bölcsődei férőhely, ahányan igénylik azt. Két és félszer annyi településen működik ma bölcsőde, mint ahány helyen tíz évvel ezelőtt volt Magyarországon. A kormány az elmúlt tíz évben 170 milliárd forintot fordított bölcsődefejlesztésekre, és jelenleg is folyamatosan bővítik a férőhelyeket.

 

Fotó: MTI/Mészáros János Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter az udvaron játszó gyerekekkel beszélget a Móra Ferenc úti bölcsődében, Szolnokon 2021. augusztus 25-én. A tárcavezető családbarát munkahelyeknek odaítélt díjakat adott át Szalay Ferenccel, a város kormánypárti polgármesterével együtt. 

  • 2023.02.15Hoshin Kanri képzés A Hoshin Kanri, amely a minőségi termékek és szolgáltatások biztosítása érdekében a változásmenedzsment projektek lebontásával segíti elő az egész vállalatra kiterjedő stratégiai tervezést, ezáltal megvalósítja a munkafolyamatok racionális napi menedzsment rendszerének hosszú távú kialakítását a szervezetnél. A Hoshin Kanri módszer megismerése és a stratégiai célok lebontása, célmegállapodások megkötése, erőforrás és projekttervek, akció meghatározása a célok elérése érdekében. Részletek Jegyek
  • 2023.03.03HR Basic HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Hogyan őrizzük meg a családias hangulatot egy növekvő cégnél?

Öt évvel ezelőtt kezdett jelentős bővülésbe a DVM group integrált építészeti és építőipari szolgáltatásokat nyújtó mérnökiroda. Idén... Teljes cikk

Mi alapján választanak gyakornoki helyet a fiatalok?

A felsőoktatásban tanulóknak az ősz fokozott kihívást jelenthet, sokan ugyanis tanulmányaik mellett szakmai gyakorlatukat is most kezdik. A... Teljes cikk

Indul Az Év Családbarát Vállalata pályázat

Idén szeptember 19-ig lehet pályázni Az Év Családbarát Vállalata-díjért és a Családbarát Vállalat logó használatának jogáért. Teljes cikk