Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 12 éve

Feng shui a munkahelyen

Az alkalmazottak 30 százalékának okoznak frusztrációt a nyomtató kezelésekor jelentkező és az informatikai problémák, de 24 százalékuk már attól is jobban érezné magát, ha az általa keresett dokumentumot gyorsan és szakszerűen tudná megtalálni az interneten és a belső munkahelyi hálón - derül ki egy vizsgálatból, amelynek apropóját az a felmérési eredmény adta, amely szerint a munkából való kiesés 50 százalékáért a munkahelyi stressz okolható. 2007-ben az Európai Unió már több mint 20 milliárd eurónak (5120 milliárd forint) megfelelő összeget költött a stressz kiváltotta betegségek kezelésére.

Dühkitörés, kiborulás: veszélyben az irodai berendezések?

Az ICM Research által 2007 augusztusában végzett vizsgálatból - ez 2000, köztük 75 magyar irodai dolgozó viselkedését mérte fel, online módszerrel - kitűnt, hogy a munkavállalók négyötöde már tanúja volt egy-egy társuk kiborulásának. Dühkitörésre adhat okot a gorombaság, a főnök vagy a kollégák támogatásának hiánya, de a terem hőmérséklete is. A dolgozók mérgükben leginkább a tűzőgépre, a tollakra, a mobiltelefonra és a számítógép billentyűzetére csapnak le. Az alkalmazottak 12 százaléka bevallotta, hogy többször rugdosta már az irodai nyomtatót vagy éppen összetörte azt.

Az iroda berendezése is befolyásolja a teljesítményt

A stressz kivédésére, a kellemesebb munkahelyi környezet megteremtésére Stemler Mihály mentálhigiénikus, a Napsugár Életmód Központ szakértője és dr. Szeremleyné Nagy Melinda feng shui szakértő adott különféle aspektusokból tanácsokat.

Abban mindketten egyetértettek, hogy az iroda berendezése nagyon fontos a teljesítmények szempontjából. Nem mindegy, hol van az irodai szék helye az ajtóhoz vagy a falhoz képest, az asztal milyen formájú - a legömbölyített formák mindig emberibbek - milyenek a színek, mekkora az ablak és hova néz, lehet-e szellőztetni vagy csak légkondicionáló van, szeparáltak-e legalább egy kicsit a dolgozók asztalai, ahol megteremthetik a saját kis kuckójukat, kissé egyénibbé, emberibbé tehetik mikrokörnyezetüket.

A személyes tárgyak, virágok javítják a hangulatot

A virág sokszor segít a rideg egyenkörnyezet "megszépítésében", akárcsak a családtagok képei az asztalon vagy a kellemes élményekre utaló képernyővédő fotók. A rossz, nem működő, fölösleges gépek, tárgyak mind pangó energiák, amelyek elszívják az erőt és sikertelenné tehetik a munkát, végső esetben pedig a céget - olvasható a Canon Hungária Kft. által készíttetett vizsgálatban.

A káosz, a rendetlenség, a fölös papírok, dossziék, kacatok nemcsak a helyet szűkítik, de ártanak a léleknek és a teljesítménynek is - hangzott el a szakemberek részéről. Végső soron a munkaadók érdeke is, hogy harmonikus és produktív munkakörnyezetet hozzanak létre, amely javítja a dolgozók hangulatát és a kliensek, ügyfelek szemében is javítja a cégről alkotott képet - mondta a feng shui szakértő. Külföldön sok munkahelyen alkalmaznak már ilyen szakértőket, mielőtt berendeznék a munkahelyet.

  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter