Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 3 éve

Hadas Hajdu Helga, outplacement szakértő és coach

Éveken keresztül dolgozott multinacionális környezetben, ahol rendszeresen tapasztalta, hogy a munkavállalók és a munkaadók sokszor nem értik meg egymást. Egy hajóban eveznek, mégis valahogy nem egy nyelvet beszélnek. Ennek hatására döntött úgy, hogy munkaerő-piaci szakemberként, üzlet- és karrier coachként segíti a munkaerő-piaci szereplőket egy közös kommunikációs csatorna megtalálásában. Célja, hogy minden szervezet stratégiai szinten ismerje fel: nem mehetünk el a humán problémák mellett. A mai megváltozott munkaerő-piaci helyzet még inkább felhívja a figyelmet a HR kiemelt szerepére minden szervezetben.

Villám kérdés-válaszok

Motiválás jó fizetéssel vagy fejlődési és előrelépési lehetőséggel?
Fejlődési és előrelépési lehetőséggel.
 
Személyes meeting vagy konferenciabeszélgetés?

Személyes meeting.
 
Irodai munka ülve vagy állva?
Állva.
 
Kiszervezés vagy házon belüli megoldás?
Kiszervezés.
 
Belső toborzás vagy küldő toborzás?
Belső toborzás.
 
Csapatmunka vagy egyéni teljesítmény?
Csapatmunka.
 
Főzés vagy étterem?
Étterem.
 
Konditerem vagy kerti munka?
Kerti munka.
 
Könyv vagy e-book?
Könyv.
A Budapesti Műszaki Egyetemen szerezte meg HR menedzser szakirányú diplomáját, kiegészítve ezzel pedagógus végzettségét. 2002-ben vállalati oldalon találkozott először a HR folyamatokkal egy vidéki Tesco áruház tréning koordinátoraként majd személyzeti osztályvezetőjeként. 2006-ban ismerkedett meg Csikós-Nagy Katalinnal, akivel azóta is együtt dolgoznak. Katalin csábította el a szolgáltatói oldalra, így lett a Trenkwalder Kft-nél személyzeti majd HR tanácsadó.

Mindig nagy hittel és lelkesedéssel vágott neki az új dolgoknak, ennek eredményeként 2007-ben megkapta Az Év tanácsadója díjat. Saját bevallása szerint a titok csupán az volt, hogy figyelemmel fordult tőle tanácsot kérő cégvezetők és HR vezetők felé. A problémákat a megoldás felől közelítette meg, és mivel külsős tanácsadóként nem rendelkezett szervezeti vaksággal, olyan megoldásokat hozott, amely a vezetők számára is újdonság volt. 2012-ig a Trenkwalder Kft. HR tanácsadás üzletágában több sikeres projektben vett részt. Nagyon büszke azokra a projektekre, ahol olyan megoldásokat adtak, ami hosszútávon megmaradt a szervezetben. Például: komplex cafeteria rendszerek kiépítése és működtetése olyan nagyvállalatoknál, mint a Payer, Eybl Hungária, Zwack, NEMAK, Tech-Con vagy teljes HR tevékenység ellátása (például a GEDIA Kft-nél).

2013-ban Katalinnal együtt alapították meg a Job Evolution Nonprofit Kft-t. A cég alaptevékenységének meghatározásakor visszatért régi céljához: outplacement, azaz gondoskodó leépítő programot biztosít leépített munkavállalók számára. Működésük szakmai alapját a JOB GPS karrier program adja, melyet Helga munkaerő-piaci és karrier coaching szakmai ismeretei alapján állított össze.

Az elmúlt években olyan nehéz, de szép projekteket sikerült eredményesen végig vinni, mint a Magyar Telekom Esély programja, a Douwe Egberts Zrt. Híd programja és a Danone Kft. Együtt a holnapért! outplacement programja. Ezekben a több száz fős leépítési projektekben segítségére volt 10 fős senior tanácsadó csapata és Y generációs, önkéntes fiatalok, akik tanulni és segíteni jöttek a projektbe. Az álláskeresők támogatására hozta létre az immáron 4 éve működő, ingyenes Job Klubot, ami kéthetente látogatható mindenki számára, aki munkanélküliként nem tudja, hogy kezdjen bele az álláskeresésbe. Ide folyamatosan várja azokat a HR szakembereket is, akik szakmailag tudnak, és akarnak segíteni. A JOB GPS programot, a szolgáltatás elemeit folyamatosan fejleszti, rendszeresen publikál szakmai cikkeket.

Az Evolution cégcsoporton belül szakmai munkát lát el HR szervezetfejlesztési projektekben, kompetencia alapú HR rendszerek kialakításában, vezetőfejlesztésekben, üzleti, vezetői coachingokban is.
Szerencsésnek érzi magát, hogy olyan munkája van, amit szeret és egyben hivatásának is tart. Hitelesen tudja képviselni benne önmagát, hiszen szakmaiságát, értékeit építette bele a cégbe és megkap minden támogatást hozzá a családjától, tulajdonostársaitól, kollégáktól. Bár tudja, hogy családjától nagy áldozatot kíván időnként az örökös megújulás, de hiszi, hogy ezzel példát tud mutatni gyermekeinek is. Büszke önálló, megbízható 12 éves lányára, és 8 éves kisfiára, aki minden szituációban képes energiával megtölteni őt. Férjével jól kiegészítik egymást, mert közgazdász szemléletével segíti őt, amikor elragadja a szakmai hév.
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Szijjné Kállai Ildikó, a SPAR Magyarország HR vezetője

Szijjné Kállai Ildikó a megfelelő motivációban és kölcsönös bizalmi kapcsolatban hisz vezető és munkavállaló kapcsolatában. A SPAR új HR... Teljes cikk

Márton Katalin, a Praktiker HR igazgatója

Márton Katalin idén év elején lett a Praktiker HR vezetője, aki vallja, hogy dolgozni élmény. Hisz a szívvel-lélekkel-hittel végzett munkában és a... Teljes cikk

Koscsóné Kolkopf Judit, a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék vezetője

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” pályázat nyertese a közszféra szervezetei kategóriájában a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék.... Teljes cikk