Szerző: Kovács Regina Megjelent: 1 éve

Havi 300 ezret is lehet keresni diákmunkával

Egy új szabálynak köszönhetően a diákmunkákat szervező szövetkezeteken keresztül is lehet gyakornoki állásokat találni, amikért így természetesen fizetés jár – válaszolta a HR Portálnak nyilatkozva Blaski Judit, a HVG HR Center igazgatója. A közvetítés miatt mindkét fél jól járhat, mert a pozíciót meghirdető cégnek nem kell külön erőforrást fordítani a gyakornokok keresésére, a diák meg biztosan meg lesz fizetve.

mdr

Diákot rendelhet pár napra, hétre, de akár hónapokra is. Így annyi költsége merül fel, amennyit a feladat ellátása valóban megkíván.
DIÁKMUNKA - Mire jó? Megéri? Biztonságos? Kényelmes?


Dilemmák a diákmunkával kapcsolatban

images

Amennyiben egy fiatal maga keres gyakornoki állást, mindenképp figyelembe kell vennie, hogy csak hat hét munkaidő után kötelező fizetést kapnia. Fontos, hogy mindig kössenek gyakornoki munkavállalói szerződést. A fiatal férfiak leginkább az IT szektorban keresnek gyakornoki pozíciókat, a legnépszerűbb a programozói, illetve fejlesztői munkakör. A fiatal nők között az irodai munka töretlenül népszerű, jellemzően egy multinál vagy középvállalkozásnál keresnek asszisztensi, például HR-pozíciót. Szempont szokott lenni, hogy érdemben rálássanak a munkafolyamatokra, így valós tapasztalathoz jussanak, ne csak a kávét főzzék. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az egyetemi évek alatt olyan helyet is keresnek, ahol a diploma megszerzése, illetve a gyakornoki idő után is állást kaphatnak.

A gyakornokokból választják az új, fiatal alkalmazottakat

A jobline.hu-n a háromezer körüli aktív hirdetés közül átlagosan hatvan-hetven gyakornoki állás jelenik meg (az összes hirdetés körülbelül 2 százaléka), jelenleg elsősorban a Humán Erőforrás, IT/Telekommunikáció és Gyártás/Műszaki területen. Idén a mai napig összesen 354 gyakornoki hirdetést 57 cég adta fel a jobline.hu-n. A legtöbb gyakornokot nálunk Budapestre keresik (jelenleg 41 hirdetés az említett 57-ből).

„Nemcsak a jobline.hu-n látjuk, de az ügyfeleinkkel beszélgetve is egyre inkább halljuk, tapasztaljuk, hogy a gyakornokokat nemcsak időszakos munkára veszik fel, felvételük sokkal inkább a vállalat hosszú távú toborzási stratégiájának egy fontos része. Ezek közül - az adott cégnél már tapasztalatot szerzett - gyakornokok közül kerül ki a kezdő fiatal alkalmazottak egy jelentős része” – mondta Blaski Judit.
Blaski JuditBlaski Judit szerint a vállalati stratégia része a gyakornokok alkalamzása

A fiatalok oldaláról ugyanezért fontosak ezek a lehetőségek. Bár sok területen munkaerőhiány van, a cégek érthetően előnyben részesítik azokat, akik tanulmányaik alatt már gyakorlatot szereztek, megtapasztalták a munka világát, és nem kell nekik az alapvető munkafolyamatokat, elvárásokat megtanítani. A gyakornoki munka tehát tapasztalatot ad, és megkülönbözteti az ebben résztvevőket a többiektől.

A diákszövetkezetek segítik a kereslet-kínálat kiegyenlítését

A multinacionális cégek és a bankszektor alkalmazza a legtöbb gyakornokot. Sok cégben a stratégia része ugyanis, hogy fokozatosan feltöltsék a megüresedő állásokat, egy gyakornok pedig rugalmas, motivált, valamint fogékony a betanításra. Évek óta érzékelhetően nő a logisztikai, a telekommunikációs és az IT szektor munkaerőigénye, a fiatalok is számítanak gyakornoki állásokra, így könnyen egymásra talál a két fél. Szektortól függetlenül keresik a HR-es, az asszisztensi és adminisztrátori feladatkörökre a gyakornokokat. A felfutott szövetkezeti rendszer is segíti a kereslet-kínálat kiegyenlítését, általában két-három héten belül sikerül betölteni az állásokat. A felelősséggel járó gyakornoki pozíciókra azonban még mindig inkább maguk hirdetnek a cégek, például egy vezetői asszisztensi pozícióra. Hasonlóan cselekednek, mikor kreatívabb munkakörre keresnek valakit, például egy PR-os állásnál. Ilyenkor sokszor kérnek próbamunkákat, és más feladatot is kiadnak a jelentkezőknek, de egy interjúra mindenképp sort szoktak keríteni. Míg a hagyományos diákmunkák gyakran olyan munkahelyeket pótolnak, ahol szakemberhiány van, mert a szakképzettek és gyakorlottak külföldre mennek - ilyen a vendéglátás -, addig a gyakornokok esélyeit javítja a tőlük várható lojalitás. Ez pedig abból fakad, hogy később akár főállást is kaphatnak szakterületükön.

Óránként kétezret is lehet keresni

A diákmunka továbbra is virágzik, és a keresetek is egyre közelebb kerülnek a magyar átlagbérhez. Míg tavaly legalább 507 forintot tudott megkeresni egy fiatal egy óra munkával, addig idén a legkevesebb általánosan 607 forint, az adózás utáni átlagos jövedelem már 650 forint körül alakulhat a diákmunka szövetkezetek eduline.hu-nak megküldött adatai szerint. Összehasonlításul, az elmúlt egy évben a lakosság átlagos adózott jövedelme óránkénti 1000 forint körül alakult.

A legjobban keresők 200-300 ezer forinttal is zárhatnak egy hónapot a nyár során. Az euDiákok szövetkezete kiemeli, hogy a szakmai tudás már diákmunkában is kifizetődik, hiszen itt már kiindulásként is óránként nettó 750 forintot is lehet keresni. A szövetkezet esetében a mérnök-informatikus, PHP fejlesztő, fordítói pozíciókban az átlagbér nettó 1200-1800 forint között mozog. Azonban nem csak a szakmai tudást, hanem egyes kiemelkedő kompetenciákat is díjazzák a munkáltatók, általában az alapbér mellé teljesítményarányosan tudtok további bevételre szert tenni, ami 1000 forint körüli tiszta órabért jelenthet – tette hozzá a szakember.

Egész évben kínálnak a cégek gyakornoki munkát
egyházi nikoletta
Az E.ON Hungária Zrt. Idén is kínál gyakornoki állásokat. Erről kérdeztük a cég szóvivőjét, Egyházi Nikolettát. „Cégünknél elsősorban műszaki, másodsorban támogató területeken (beszerzés, értékesítés, kontrolling, marketing, HR, kommunikáció, ügyfélszolgálat) kínálunk elhelyezkedési lehetőséget, Budapesten és 12 vidéki városban” – informálta lapunkat a szóvivő.

Elsősorban a nyári időszakban fogadják a hallgatókat a kötelező szakmai gyakorlatuk idejére, de emellett egész évben van lehetőség diákmunkára azok számára, akik a tanulmányaik mellett dolgozni szeretnének.

Számukra az utánpótlás biztosítása kiemelt fontosságú. Ezért mindig örömmel fogadják azokat a fiatalokat, akik érdeklődnek az energiaipar és a cég iránt, vagy egyszerűen csak szeretnék magukat kipróbálni a munka világában. Azt is fontosnak tartják, hogy lehetőséget biztosítsanak az egyetemistáknak arra, hogy már a tanulmányaik alatt megismerhessenek több területet, valódi feladatokat láthassanak el, így könnyebben tudjanak elhelyezkedni, ha végeznek. A gyakornoki program legnagyobb előnye pedig nyilvánvalóan az, hogy a legügyesebb, legambiciózusabb gyakornokaiknak lehetősége lesz arra, hogy a cég munkatársaként folytathassák pályafutásukat, melyre az utóbbi években számos példa akadt, a cég nagy örömére.

A nagy cégeknél jellemzőek a visszatérő gyakornokok

Leginkább az áram – és gázhálózati területen van igény a gyakornokok foglalkoztatására, itt elsősorban villamos – és gépészmérnök hallgatókat fogadnak. Karrierprogramjaikat – így gyakornoki programjukat is- egész évben hirdetik több csatornán is, karrier brosúránkhoz pedig a legtöbb rendezvényen hozzájutnak a diákok. Ennek köszönhetően mire elérkezik a jelentkezési időszak, a hallgatók már tudnak rólunk. Persze mindig örülünk, ha minél több jelentkezést kapunk, így nagyobb eséllyel tölthetjük be gyakornoki pozícióinkat a legmegfelelőbb jelentkezőkkel. Emellett vannak visszatérő gyakornokaink is: van, aki harmadik éve tér vissza hozzánk a nyári gyakorlat idejére.

„Van némi túljelentkezés, de összességében elmondhatjuk, hogy aki megfelel a követelményeknek és az érdeklődési köre is egybevág az általunk kínált területtel, azok számára tudunk munkát biztosítani. Néha ez nem könnyű, hiszen a mérnök hallgatókat például többnyire vidéki telephelyeinken tudjuk foglalkoztatni, áram – és gázhálózatunk elhelyezkedésének köszönhetően, így nagy szerencse, amikor egy-egy diáknak sikerül a lakóhelyéhez közel gyakorlati helyet biztosítanunk. Ennek ellenére 2015-ben összesen 32 diákot tudtunk sikeresen elhelyezni gyakornoki pozíciókban országszerte” – zárta a témát a szóvivő.
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Csokoládékereskedők csaltak el 626 millió forint adót

Egy tatabányai és egy budapesti cég a gyanú szerint 626 millió forint adót csalt el, mert Lengyelországból, Szlovákiából és Bulgáriából behozott... Teljes cikk

December 25. munkaszüneti nap lesz Ukrajnában

A kijevi parlament törvénymódosítást fogadott el, amelynek értelmében ezentúl munkaszüneti nap lesz december 25., a világ keresztényeinek többsége... Teljes cikk

Új gyáregységet nyitott az indiai cég Kecskeméten

Az indiai tulajdonú, autóipari Samvardhana Motherson Group (SMG) 30 milliárd forintos beruházással új gyáregységet nyitott Kecskeméten, a fejlesztés... Teljes cikk

Szexuális zaklatás elleni tanfolyamot vezetnek be az amerikai képviselőházban

Ennek értelmében a képviselőház valamennyi irodai dolgozójának kötelező lesz részt venniük a tanfolyamon. A politikusokra ugyanakkor nem vonatkozik... Teljes cikk

Városi kertek és tricikli-kávézó - társadalmi startupok találkoznak Budapesten

A kelet-közép-európai régió huszonöt legígéretesebb társadalmi startupja versenyez jövő héten Budapesten. A megmérettetésre az SAP szoftvercég... Teljes cikk

Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár