Megjelent: 2 éve

Hogyan járok jobban mint közalkalmazott vagy bejelentett dolgozó?

9 évig vállalkozónál dolgoztam. Január 01-től közalkalmazotti állásba tennének át, de bejelentettem a terhességet, viszont azt mondták hogy maradjak a régi munkáltatómnál,mivel a mostaninál,nem nézik,hogy előzőleg hol dolgoztam és mennyi ideig. Rosszabbul járnék táppénzügyileg, ilyenkor mi a teendő?

images

mdr

Diákot rendelhet pár napra, hétre, de akár hónapokra is. Így annyi költsége merül fel, amennyit a feladat ellátása valóban megkíván.
DIÁKMUNKA - Mire jó? Megéri? Biztonságos? Kényelmes?


Dilemmák a diákmunkával kapcsolatban

A táppénzre jogosultság egyik alapvető feltétele, hogy biztosítási jogviszonya folyamatos legyen tekintettel arra, hogy a táppénz annak jár, aki a biztosítása fennállása alatt válik keresőképtelenné. Feltételezzük, hogy Ön az elmúlt 9 év alatt folyamatosan munkaviszonyban állt, a biztosítási jogviszonya folyamatosnak minősül, azaz abban 30 napnál hosszabb megszakítás nem történt. A munkahelyváltásnak a táppénz összege tekintetében van jelentősége, ugyanis a táppénz összegének megállapításakor minden esetben a táppénzre jogosultság kezdő napján fennálló biztosítási jogviszonyban keletkezett jövedelmét lehet/kell figyelembe venni, azaz a jogosultság kezdő napján fennálló munkaviszonyban elért jövedelmet.

Amennyiben Ön munkahelyet vált, és ezt követően rövid időn belül táppénzre megy, a táppénzre jogosultságának kezdő napjától visszafelé számított harmadik hónap utolsó napjától számítva, az adott jogviszonyban nem fog rendelkezni 180 naptári napi jövedelemmel, amely a táppénz számításának alapját jelenti. Ebben az esetben vizsgálni kell, hogy az adott időszakban rendelkezik-e 120 naptári napi jövedelemmel. Amennyiben azonban Ön rövid időn belül táppénzre megy, ez a feltétel sem fog teljesülni. Ebben az esetben a táppénz alapja az adott jogviszonyban eltöltött tényleges napokra (legalább 30 nap) járó jövedelme, ennek hiányában a szerződés szerinti jövedelme. Amennyiben ez magasabb közalkalmazottként, akkor természetesen akár jobban is járhat egy munkahelyváltással, azonban amennyiben alacsonyabb, a munkahelyváltás a táppénz összege szempontjából nem tanácsolt.

Összefoglalva tehát, amennyiben Ön munkahelyet vált, a táppénz összegének kiszámításánál az előző munkáltatónál elért jövedelmét nem lehet figyelembe venni, kivéve, ha a munkaviszonya jogutódlással szűnt meg, illetve, ha 30 napon belül mégis visszamegy a korábbi munkáltatójához.

Aki válaszol:

Adózással, könyveléssel kapcsolatos szakértő - PwC Magyarország

Ügyfeleink azért fordulnak hozzánk bizalommal, mert szakértőink széles körű tudása és nemzetközi háttere biztosíték arra, hogy a személyi jövedelemadó-kérdésektől a közvetett adókon keresztül az adóhatósági eljárásokkal kapcsolatos tanácsadásig minden adózással kapcsolatos ügyben támaszkodhatnak ránk.

Tisztelt Kérdezők!

Köszönjük, hogy megtisztelik portálunkat kérdéseikkel, viszont felhívjuk szíves figyelmüket, hogy mielőtt feltenné kérdését, nézze át eddig megjelent cikkeinket és a leggyakoribb kérdéseket a témával kapcsolatban, ehhez használják az oldalon található kereső funkciót, mert számos kérdést többször is megválaszoltunk. A jövőben szerkesztőségünk az azonos témában született kérdésekre a válaszadást szűri.

Kérdezze Ön is szakértőinket, írjon nekünk a kerdes@hrportal.hu címre!

Kérjük tömören fogalmazza meg kérdését, (max. 500-600 karakterben), mert kapacitáshiány miatt hosszabb kérdésekre nem tudunk válaszolni. A tanácsadás általános jellegű, bért, szabadságot, nyugdíjat nem számítunk ki. Az információk tájékoztató jellegűek, nem minősülnek jogi tanácsnak.

Privát emailben nem áll módunkban tanácsot adni, válaszadásra csak cikk formájában kerülhet sor. A kérdezők személyes adatait, nevét, emailcímét nem jelentetjük meg, és a szerkesztés jogát fenntartjuk.

Cafeteriával, béren kívüli juttatásokkal kapcsolatban a szakértőnk Fata László.
Munkajogi kérdésekre Dr. Olajos- Kiss Rita és Dr. Ferencz Jácint válaszol.
Adózási, bérszámfejtési kérdésekben a UCMS Group ad választ.
A megváltozott munkaképességgel kapcsolatos kérdésekben Kappel Katalin munka-és szervezetpszichológus segít.
HR-esek szakmai kérdésekben Sipos Sándortól kapnak tanácsot.
Coachinggal kapcsolatos szakmai kérdésekben, motivációs, munkahelyi,karrierproblémákkal kapcsolatban Ábri Judit válaszol.
Elbocsátással, outplacementtel kapcsolatos kérdéseiket Hadas Hajdu Helgának tehetik fel
Nyugdíjjal kapcsolatos kérdéseiket Takács László válaszolja meg.
Társadalombiztosítással kapcsolatos kérdéseiket Mányi Julianna válaszolja meg.
Employer brandinggel kapcsolatban Kádár Balázstól kérdezhet.
Közszolgálati kérdésekkel kapcsolatban Dr. Hódosi Anikótól kérdezhet.
HR Szoftverekkel, felhővel kapcsolatban Beck Zsolt ad választ.

  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter