Megjelent: 2 éve

Hogyan kezeld pályázóidat a karácsonyi szünetben?

Év végén szinte minden cégnél jellemző egy-két hetes leállás, ami megakasztja a kiválasztási folyamatokat. Érdemes felkészíteni még a héten jelentkezőinket is erre az időszakra. A Toboroz az ország blogja mintalevelet készített.

images

Vannak időszakok, amikor tőlünk független tényezők miatt lelassul a kiválasztás, például nyári szabadságolások, év végi ünnepek. Érdemes azonban ilyenkor is értesíteni a jelentkezőinket, hogy mire számítsanak, mikor várhatják részünkről a következő lépést.

A legtöbb cég küld valamilyen visszaigazoló üzenetet a jelentkezések során. Már december elején ajánlatos “belenyúlni” ennek az üzenetnek a szövegébe, hogy tájékoztassuk a jelentkezőinket a várható időtartamokról. Így biztosan mindenkihez eljut az információ.

Ha nincs lehetőségünk ezt az üzenetet időlegesen személyre szabni, akkor is értesítsük a függőben lévő jelentkezőket. Két csoportot lehet elkülöníteni:

- akikkel a vége felé jár a kiválasztás (őket mindenképp értesítsük egyesével, hogy mi az oka részünkről a késedelemnek, várhatóan mikor fogjuk tudni velük újra felvenni a kapcsolatot)

- akik valahol “elakadtak” a kiválasztás első lépései között. Nekik érdemes egy csoportos e-mailt küldeni egy rövid tájékoztatóval, hogy mikor/mire számíthatnak.

A Toboroz az ország blogja egy mintát is készített, ami a blogbejegyzésben olvasható.
  • 2021.06.23Visszatérés az irodába, de hogyan? Visszacsöppenni az irodai forgatagba kihívásokkal teli feladat, tudatosan megtervezett lépések mentén azonban viszonylag zökkenőmentessé tehetjük a folyamatot. Részletek Jegyek
  • 2021.06.28Minőségellenőr képzés A minőségellenőrök felkészítése a minőségellenőrzési és fejlesztési tevékenységek eredményes elvégzésére. A minőségellenőrzéshez szükséges alapvető ismeretek és módszerek készségszintű elsajátítása, a résztvevők minőségirányítási kompetenciájának fejlesztése. Részletek Jegyek
  • 2021.08.28Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter