Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

HR-rendszer okostelefonról - terjednek az innovatív megoldások

Az informatikai szolgáltatások értéke éves szinten mintegy 6 százalékkal nő a következő 6-7 évben a magyar piacon, miközben a rendszerintegrációs tevékenység még gyorsabban bővül - fogalmazott Czibulya László, a távközlési és informatikai szolgáltatásokat nyújtó Invitel üzleti megoldások szakértője a társaság múlt heti klubrendezvényén.

Hozzátette, a magyar piacon az informatikai, illetve adatközponti szolgáltatást igénybe vevő cégek aránya mindössze 11 százalék, miközben a "bérelj szervert, szoftvert és infrastruktúrát" metódus Angliában vagy az Egyesült Államokban már jól működik: ezekben az országokban a vállalatok 50-60 százaléka vesz igénybe informatikai, illetve adatközponti szolgáltatást.

A szakember úgy vélte, ha egy cég jól akar működni, versenyben akar maradni, akkor jól működő informatikai rendszerre van szüksége. Nem kell megértenie, mi van mögötte, hogyan működik, a lényeg az, hogy minél egyszerűbben és jól tudja használni. Úgy vélte, az Invitel dolga az, hogy a bonyolult megoldásokat egy szolgáltatásként adja el, s a rendszer stabilan, olcsón, világszínvonalon működjön.

Oláh Sándor, a virtuális irodai szolgáltatás nyújtó DataLogic Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, azon áll vagy bukik az üzlet, hogy a cégek vezetőinek mi az érdeke: menjen előre a vállalat, vagy még két hónap múlva is legyen állásuk. Ha csak ez utóbbi lebeg a szemük előtt, akkor nem veszik meg az új megoldást. Az ügyvezető elmondta azt is, hogy nekik jót tett a válság, mert a vállalatoknak a túlélés érdekében hatékonyságot kell növelni, költséget kell csökkenti, ami rákényszeríti őket azokra a döntésekre, amelyeket korábban halogattak.

Az Invitel távközlési vállalat által működtetett InnoMax Klubban a múlt héten több magyar, interneten és az infokommunikáción alapuló innovatív megoldást mutattak be.

A DataLogic Kft. virtuális irodája felhőalapon (cloud computing) működik: elősegíti az atipikus munkavégzést, s a folyamatszervezéstől, a kommunikáción keresztül a kontrollingon át támogatja a vállalat működését.

A Rádió Tele5 Taxi fejlesztése nemcsak a mobil-, vagy az 5-30 százalékos költségcsökkentéssel járó e-taxicsekkel való fizetést teszi lehetővé, az okostelefonnal rendelkező ügyfelei egy gombnyomással rendelhetnek kocsit. A társaság most azon dolgozik, hogy a diszpécserek egy kivetítőn lássák azt is, hogy a megrendelés helyéhez a főváros melyik pontján van legközelebbi szabad taxi.

Az HBO Europe a bárhol, bármikor elérhető pay-tv szolgáltatását mutatta be olyan eszközökre, amelyek képesek az internet alapú kommunikációra. A megoldással saját időbeosztás szerint lehet műsorokat nézni személyi számítógépek, okostelefonok, táblagépek, tv-k vagy játékkonzolok segítségével. A magyar fejlesztésen alapuló szolgáltatás 16 országban érhető el.

A Nexon okostelefonról is vezérelhető humán-menedzsment rendszert mutatott be: a megoldás szintén felhő alapon működik, s teszi lehetővé az emberi erőforrás tervezést.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Kiberbűnözők zsarolják a Stadlert

Rosszindulatú szoftvertámadás érte a vasúti járműgyártó Stadler nemzetközi informatikai rendszerét. Az elkövetők nagy mennyiségű pénzt... Teljes cikk

Ingyenes online játék gyógyírt jelenthet a home office magányban

Háttérben ugató kutya? Kamerába besétáló kisgyerek? Hangos fúrásfaragás, amikor épp valami fontosat mondanál? A videóhívások egészen... Teljes cikk

Díjmentes használatot engedélyez webes szoftvereire ügyfeleinek az L-SOFT

2020. augusztus 31-ig díjmentes szoftverhasználatot tesz lehetővé önkiszolgáló HR webes szoftvereire a meglévő, már szerződéses jogviszonyban... Teljes cikk