Megjelent: 3 éve

Időutazós filmet díjazott a Diákhitel Központ

Időutazós rövidfilmmel a „Mozgásjavító Gimnázium” diákjai nyerték a Diákhitel Központ kreatív-videó pályázatát. Az „Osztály” felhívásra beérkezett közel 50 pályamű közül, vloggerekkel kiegészült szakmai zsűri választotta ki a legszínvonalasabb alkotást.

A Diákhitel Központ végzős és 11. évfolyamos középiskolások számára hirdetett videós pályázatot másfél hónappal ezelőtt. A beérkezett pályamunkák közül a budapesti Mozgásjavító Általános Iskola, Szakközépiskola, Szakgimnázium, Gimnázium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Diákotthon diákjai által készített rövidfilmet találta legjobbnak a zsűri.

A pályázat témája szerint be kellett mutatniuk, hogy mit gondolnak a jövőjükről és hogyan képzelik el az életüket néhány év múlva. A diákok a feladatot rendkívül kreatívan, technikailag profin oldották meg, melynek eredménye egy igazán megható, időutazós témájú alkotás lett, amely a Diákhitel Központ Youtube oldalán tekinthető meg.

A hivatalos díjátadóra a hétvégi PlayIT Show-n került sor, ahol az intézmény végzős tanulói Imre Zitától, a Diákhitel Központ marketing és kommunikációs igazgatójától és a verseny arcaitól, Szabyesttől és a KD csapat tagjaitól vehették át a 250 ezer forint értékű érettségi bankett utalványt.

„Nagyon boldogok vagyunk az elért eredménnyel. Gyakran veszünk részt videós témájú pályázatokon, de ilyen komoly összeget még soha sem nyertünk. A bankett vacsora időpontját és helyszínét is kiválasztottuk már, a srácok pedig nagyon örültek, hogy kijöhettek a rendezvényre” - mondta Szalay Kristóf pedagógus, a gyerekek kísérője.

A színpadon megjelent vloggerek, Szabyest, a KD csapat és Goodlike is méltatták az első helyezett alkotást. Kiemelték, hogy egy ilyen típusú videó elkészítéséhez nem feltétlenül a technikai tudás és a legprofibb kamera a siker kulcsa, hiszen a kreativitás, az ötlet és az érzelmi töltet is megragadhatja a zsűri figyelmét.

A Diákhitel Központ idén is több pályázatot hirdet. Május 26-áig jelentkezhetnek diákhiteles fiatalok az egy tanévnyi időtartamú ösztöndíj pályázatra, melynek keretében 14 kiválóság havi 70 ezer forint támogatásban részesül majd.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter