Megjelent: 1 éve

Illatszer- és bútorboltban lehet legjobban keresni

Nagyon eltérőek lehetnek a kereskedelmi dolgozók fizetései: függ attól, hogy mekkora a bolt és attól is, hogy mit árul. Legkevesebbet a kisebb könyvesboltokban és a zöldségesnél lehet keresni. A bérek között akár 90-100 ezer forint is lehet a különbség - írja a blokkk.com.

A boltos kiskereskedelemben 2018 első negyedévében 13%-kal nőtt a havi bruttó átlagkereset, ezen belül a fizikai dolgozóké 16%-kal. Így az átlagkereset bruttó 252 ezer forint lett az év első három hónapjában, a fizikai dolgozók ennél kevesebbet bruttó 215 ezer forintot kaptak ugyanebben az időszakban - írja a lap.

2018 márciusában az eladók az illatszerboltban keresték a legtöbbet, átlag havi bruttó 255 ezer forintot, a legkevesebbet a zöldséges boltban, 179 ezret. A béreket feljebb nyomta a minimálbéremelés, valamint az is, hogy a szakképzett eladók (főleg az élelmiszer boltokban) bére minimum 180.500 ft. Képzettségre nincs szüksége például a zöldségesnek, vagy a könyvesboltban dolgozóknak sem.

Havonta változik melyik boltban lehet jobban keresni, függ attól is, hogy minek van szezonja. Húsvét előtt például feljebb ment a játékboltok bevétele, több eladó kellett és többet is tudtak nekik fizetni. A halasok megkapták az áfacsökkentést, annak egy részét bérrendezésre fordíthatják. A híradástechnikai boltok eladói, ahol szakképesítés is kell, továbbra is a középmezőny alján találhatóak.

A foglalkoztatottak számát tekintve a legkisebb és a legnagyobb bolthálózatokban a nagy bútorbolti eladó keres a legjobban, 273 ezer forintot, a legkevesebbet a kis könyvesbolti eladó, 169 ezer forintot. Az illatszerboltosok körében, akik az átlagot tekintve a dobogó legfelső fokán állnak, a legnagyobb és a legkisebb boltok eladóinak fizetése között 90 ezer forint a különbség.

Fotó: Pixabay
blokkk.com
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter