Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő Megjelent: 3 éve

Ingyenes segítség megváltozott munkaképességű állaáskeresőknek

A Munkaerőpiacon Maradás Egyesület térítésmentes munkaerő-piaci szolgáltatásainak kiterjesztése céljából országos hálózatot hoz létre. A 27 új szolgáltató pont ünnepélyes megnyitójának időpontja 2015. december 15-én 9.00 óra minden megyeszékhelyen. Szeretettel várják azokat a megváltozott munkaképességű álláskeresőket, akik konkrét munkalehetőségekre történő közvetítést kérnek, illetve igénybe szeretnék venni szolgáltatásaikat.

A Munkaerőpiacon Maradás Egyesület egy 2007-ben létrejött, 2015. december közepétől országos működésű, foglalkoztatási célú civil szervezet. Alapítói és tagjai sok éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek a munkaerő-kölcsönzés, a közvetítés, a felnőttképzés és a humán erőforrás menedzsment területén. Aktívan szeretnének tenni a Magyarország elmaradott térségeiben élő, munkaerő-piacról kiszoruló csoportok lehetőségeinek javításáért.

Az egyesület az „Új esély Hajdú-Biharban” megnevezésű, TÁMOP-5.3.8.A3.-12/1-2012-0056 azonosító számú pályázati projekt megvalósítójaként strukturált keretek között, fenntartható, komplex munkaerő-piaci szolgáltatásokkal és tanácsadásokkal segíti a megváltozott munkaképességű munkavállalók re-integrációját, elhelyezkedését a nyílt munkaerő-piacon. A pályázatnak köszönhetően közel 400 ügyfelet vontak be a szolgáltatásaikba, több mint 300 közvetítés eredményeként 53 munkavállalót helyeztek el sikeresen, három hónapot meghaladó időtartamra Hajdú-Bihar megyében.

Az egyesület tevékenysége eddig elsősorban az Észak-alföldi régió munkaerő megtartó képességének erősödéséhez járult hozzá, ebben a térségben ápol aktív kapcsolatot a céljai megvalósítását elősegítő társadalmi és üzleti szervezetekkel, valamint a leendő munkavállalók elméleti és gyakorlati képzését megvalósító oktatási intézményekkel.
Follow hrportal_hu on Twitter