kapubanner for mobile
Megjelent: 13 hónapja

Készségek a munkaerőpiacon való versenyképesség megőrzéséhez

A jó iskolai végzettség nem elég ahhoz, hogy elérjük az álmaink állását a mai versenyképes munkaerőpiacon. Szükség van a készségek, a kompetenciák folyamatos fejlesztésére, hogy valóban kitűnjünk a többi jelentkező közül.

images

Készségek a munkaerőpiacon való versenyképesség megőrzéséhez
De ez nem csupán az aszodallas.hu és az egyéb állásportálokon való keresgélés során fontos, hanem akkor is, ha már van egy meglévő munkahelyünk. Erre pedig az Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD) egy öt évvel ezelőtti jelentésében már tökéletesen rávilágított.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a rohamos ütemben végbemenő automatizáció miatt a munkahelyek 46%-ának esetében lényeges változások mennek majd végbe, amelynek következtében a munkavállalóknak új kompetenciákat és képességeket kell majd elsajátítaniuk.

MS Office ismerete

Ha egy átlagos jelöltnél jobban ismerjük és értjük a különböző Microsoft Office programokat, akkor az egy elég stabil pozíciót biztosít az iparágban számunkra. A legfontosabb közülük viszont kétségtelenül a Microsoft Excel ismerete, hiszen a munkaerőpiac is egyre inkább adatorientáltabbá válik.

A Google Analytics és a SEO ismerete

Mivel manapság nem igen létezik olyan vállalkozás, amely ne rendelkezne saját weboldallal vagy webshoppal, így a SEO-nak és Google Analytics használatának, vagy magyarul a keresőoptimalizálásnak az ismerete kiemelt jelentőséggel bír.

Az előbbi a webhelyek keresőmotorokban való megjelenést hivatott javítani, amelynek köszönhetően több látogató keresi fel majd őket. A legtöbb ember ugyanis általában a találati lista első oldalát nézik meg.

Az utóbbi pedig egy ingyenesen elérhető analitikai eszköz, amely nagy mennyiségű információt nyújt arról, hogy ki látogatja meg az adott weboldalt, mit keres, és hogyan érkezett oda.

Nem szabad megfeledkezni a soft skillekről sem!

A soft skillek, vagy puha készségek azok a tulajdonságok, amelyek meghatározzák, hogy a munkavállaló hogyan tud beilleszkedni az adott munkakörnyezetbe, vagy hogyan tudja hatékonyan felhasználni a technikai készségeit és tudását anélkül, hogy lelassítanák a munka során fellépő kihívások és konfliktusok. Így a potenciális munkaadók ezekre is kiemelt figyelmet fordítanak.

Ott van például a megfelelő kommunikációs készség, amely manapság a legtöbb munkakörben szinte már elengedhetetlen, mivel nap mint nap interakcióba kell lépnünk a vezetőkkel, a munkatársakkal és az ügyfelekkel egyaránt.

De ugyanolyan kulcsfontosságú például a csapatmunka, az alkalmazkodóképesség és a munka során történő józan és gyors ítélethozatal.

Amennyiben a fentebb említett dolgokat sikerül elsajátítanunk, akkor garantáltan mindig egy lépéssel a többi jelentkező előtt leszünk, és így elérhetőbbé válik majd számunkra az álmaink állása.

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Évi 70 millió forintos fizetésért keresnek háziorvost

Évi 150 ezer fontért, azaz mintegy 70 millió forintért keresnek az Egyesült Királyság legtávolabbi, legeldugottabb szigeteinek háziorvosi... Teljes cikk

Ittasan dolgozó buszsofőr ellen mondták ki az ítéletet

Nem jogerősen egy év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt az Egri Járásbíróság egy ittasan dolgozó buszsofőrt Egerben - közölte a Heves... Teljes cikk

Autószerelő drogdíler ellen emeltek vádat, aki műhelyében árulta a kábítószert

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem, új pszichoaktív anyaggal... Teljes cikk