Megjelent: 1 hónapja

Készségek a munkaerőpiacon való versenyképesség megőrzéséhez

A jó iskolai végzettség nem elég ahhoz, hogy elérjük az álmaink állását a mai versenyképes munkaerőpiacon. Szükség van a készségek, a kompetenciák folyamatos fejlesztésére, hogy valóban kitűnjünk a többi jelentkező közül.

images

Készségek a munkaerőpiacon való versenyképesség megőrzéséhez
De ez nem csupán az aszodallas.hu és az egyéb állásportálokon való keresgélés során fontos, hanem akkor is, ha már van egy meglévő munkahelyünk. Erre pedig az Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD) egy öt évvel ezelőtti jelentésében már tökéletesen rávilágított.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a rohamos ütemben végbemenő automatizáció miatt a munkahelyek 46%-ának esetében lényeges változások mennek majd végbe, amelynek következtében a munkavállalóknak új kompetenciákat és képességeket kell majd elsajátítaniuk.

MS Office ismerete

Ha egy átlagos jelöltnél jobban ismerjük és értjük a különböző Microsoft Office programokat, akkor az egy elég stabil pozíciót biztosít az iparágban számunkra. A legfontosabb közülük viszont kétségtelenül a Microsoft Excel ismerete, hiszen a munkaerőpiac is egyre inkább adatorientáltabbá válik.

A Google Analytics és a SEO ismerete

Mivel manapság nem igen létezik olyan vállalkozás, amely ne rendelkezne saját weboldallal vagy webshoppal, így a SEO-nak és Google Analytics használatának, vagy magyarul a keresőoptimalizálásnak az ismerete kiemelt jelentőséggel bír.

Az előbbi a webhelyek keresőmotorokban való megjelenést hivatott javítani, amelynek köszönhetően több látogató keresi fel majd őket. A legtöbb ember ugyanis általában a találati lista első oldalát nézik meg.

Az utóbbi pedig egy ingyenesen elérhető analitikai eszköz, amely nagy mennyiségű információt nyújt arról, hogy ki látogatja meg az adott weboldalt, mit keres, és hogyan érkezett oda.

Nem szabad megfeledkezni a soft skillekről sem!

A soft skillek, vagy puha készségek azok a tulajdonságok, amelyek meghatározzák, hogy a munkavállaló hogyan tud beilleszkedni az adott munkakörnyezetbe, vagy hogyan tudja hatékonyan felhasználni a technikai készségeit és tudását anélkül, hogy lelassítanák a munka során fellépő kihívások és konfliktusok. Így a potenciális munkaadók ezekre is kiemelt figyelmet fordítanak.

Ott van például a megfelelő kommunikációs készség, amely manapság a legtöbb munkakörben szinte már elengedhetetlen, mivel nap mint nap interakcióba kell lépnünk a vezetőkkel, a munkatársakkal és az ügyfelekkel egyaránt.

De ugyanolyan kulcsfontosságú például a csapatmunka, az alkalmazkodóképesség és a munka során történő józan és gyors ítélethozatal.

Amennyiben a fentebb említett dolgokat sikerül elsajátítanunk, akkor garantáltan mindig egy lépéssel a többi jelentkező előtt leszünk, és így elérhetőbbé válik majd számunkra az álmaink állása.

  • 2023.06.27IFRS Halasztott adó képzés Élő, interaktív, online képzés a nemzetközi beszámolókészítési elvek szerint az adózás számviteli kezeléséről. Fő cél: - a halasztott adó fogalmának megismertetése: mitől halasztott? - a halasztott adó elszámolásának célja és jelentősége - a számítás esetei és gyakorlati példákon keresztüli bemutatása. Részletek Jegyek
  • 2023.09.01I Land gamifikált készségfejlesztés Gamifikált készségfejlesztő e-learning programunk játszva tanít: 30 napon keresztül, napi 20-30 percben egy izgalmas virtuális küldetésen vezetjük végig a résztvevőket. Részletek Jegyek
  • 2023.10.10MŰEGYETEMI ÁLLÁSBÖRZE 150+ KIÁLLÍTÓ, TÖBB SZÁZ ÁLLÁS ÉS SZAKMAI GYAKORLAT VÁR! Kiállítóink hallgatókat, frissdiplomásokat és tapasztalt munkavállalókat is várnak állásajánlataikkal. Részletek Jegyek
További cikkek
Itt a 10 ezer eurós nyári álommunka!

A Kiwi.com 6 World Travel Hackert keres, akik idén nyáron beutazhatják a világot választott útitársukkal. A nyertes pályázók 10 000 eurós keretet... Teljes cikk

Korrupt járási hivatal vezetők kerülnek börtönbe

Az első fokú ítéletet súlyosítva három év végrehajtandó szabadságvesztésre ítélt és három évre eltiltott a közügyektől a Fővárosi... Teljes cikk

Virtuális kórházak, digitális orvoslás - Ez a jövő egészségügye

A nem is olyan távoli jövő kórházaiban arcfelismerő rendszerek, robotok, 3D-nyomtatók és mesterséges intelligencia alapú betegségelőrejelző... Teljes cikk