Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 8 éve

Kik lesznek a cafeteria változások vesztesei?

images

images

Bessenyey Bálint szerint továbbra is csak egy tervezetről van szó, amely nem végleges. Úgy véli, ha lesz változás, az csak későbbre várható, és látni kell, hogy nagy kihívás lesz. "Nem könnyű 2,5 millió munkavállalót ellátni, ami százezer ügyfelet jelent és 40 ezer elfogadóhelyet. Nem szokott jót tenni a szolgáltatás színvonalának a monopolisztikus berendezkedés. Ahhoz a színvonalhoz képest, ahol most történik a szolgáltatás biztosítása, nagy különbség lesz az új."

"Nagy kérdés, hogy ki fizeti a révészt"

Az ügyvezető a Napi Gazdaságnak kifejtette, a tervezetben szereplő verzió szűkítést tartalmaz, ami egyrészt kisebb összeget jelent, másrészt pedig a felhasználási módot korlátozza. Nagyon nagy szerepe van itt az éttermi szektornak, a legnagyobb változás itt következik be. Ez elég fájdalmas, főleg a kisebb forgalmú egységeknél vagy a házhoz szállításnál nagyon nehéz lesz az átállás - mondta el Bessenyey Bálint. Úgy gondolja, itt látszik igazán, hogy mennyire fokozatos áttérésre volna szükség, hiszen ha a munkavállaló nem tudja ott felhasználni a juttatást, ahol szokta, akkor azt nem is érzi valódi juttatásnak. "Nagy kérdés, hogy ki fizeti a révészt, vagyis ki vállalja majd a terminálok akár milliárdos költségeit."

Bessenyey Bálint fennmaradásukkal kapcsolatban elmondta, csak annyit lehet tudni, hogy rendelet szabályozza majd, ki lehet az, aki kibocsáthat hidegétel-utalványt kedvezményesen. De azt nem mondja senki, hogy más nem bocsáthat ki ilyet − csak épp nem kedvezményesen. A Sodexo hisz abban, hogy tudnak olyan hozzáadott értéket képviselni, amelyért érdemes lesz velük kapcsolatban lenni. Nehezebb lesz a terep, de állnak elébe - hangsúlyozta az igazgató.

Napi Gazdaság
Follow hrportal_hu on Twitter