Megjelent: 5 éve

Kis változások, amiktől új életed lesz

A kis változásoknak is fantasztikus hatása van az életünkre, ha folyamatosan a gyakorlatban is alkalmazzuk. Az év elején, születésnapokkor, más évfordulókon sokszor túl nagy változásokat határozunk el, amikből végül semmi nem lesz és csalódottságot érzünk. Hogy miért?

 • Nincs meg hozzá a végigcsinálási stratégiánk,
 • nem alakítottunk ki új szokásokat, a régieket nem írjuk felül
 • egyszerre akarjuk a megvalósítást, türelmetlenek vagyunk
 • gyors és látványos eredményeket akarunk,
 • nincs kellő motiváció,
 • nincs, aki számon kérné rajtunk
 • az öröm, boldogság érzet elmarad, esetenként nehézségekkel találjuk szembe magunkat.

  A céljaink eléréséhez, új szokások kialakításához, valami komfortzónán kívüli változás megvalósításához nagyon fontos a tudatosság és a hit, hogy képesek vagyunk megcsinálni.

  Mi lehet segítségedre a hosszú, tartós, eredményes változások megvalósításához?

 • Támogató emberek, akik segítenek túllendülni a nehézségeken és folyamatosan bíztatnak téged.
 • A célok részcélokra bontása nagyon fontos. Napi szinten tudd, hogy mikor mit teszel a célodért.
 • Figyelmeztető eszközök használata. Pl.: emlékeztető beállítása, naptárba előre beírni
 • Jutalmazási rendszer kiépítése, sikerek megünneplése.
 • Összeszedni, hogy miről vagy hajlandó lemondani a megvalósítás útján.

  A legfontosabb azonban, hogy egyszerre 1 dologra fókuszálj és azért rendszeresen cselekedj!
  Kezdd el kicsiben, és amikor már megszoktad lassan, de folyamatosan növeld a változás mértékét!


  Nézzünk egy példát: Szeretnél kevesebb cukrot és édességet fogyasztani?

  Mit csinál az átlag? Megfogadja, hogy holnaptól nem eszik cukrot. A nagy többség persze nem tudja betartani 1-2 nap vagy 1-2 hétnél tovább.

  Kezdetnek figyeld az étkezési szokásaidat 1-2 hétig, vezesd egy füzetben mikor, mit és mennyit ettél. Majd elemezd ki, nézd meg hol tudsz lefaragni a cukor bevitellel. Válassz ki 1-et és azt kezd el csak minimálisan csökkenteni, majd amikor már megszoktad, akkor ismét változtass.

  Képzeld csak el, hogy amikor a teádat és kávédat mondjuk 3 cukor helyett csak 2-vel iszod néhány hétig majd még kevesebbel, mennyi gramm cukortól mentetted magad havi szinten. Vagy minden nap helyett minden másnap eszel csokit vagy 1 tábla helyett csak felet eszel meg….

  Bármivel eljátszhatod ezt a sok kis lépéses játékot. Akár olvasással, tanulással, mozgással…bármivel.

  Rövidtávon az 1 százalékos kis változás szinte fel se tűnik neked, közben folyamatosan teszel a célodért, idővel eredménye is lesz. Mivel sikerélményed lesz és magabiztosabb vagy, így kényszer nélkül fogsz ismét 1 százalékot változtatni.

  A sok kicsi pedig összeadódik és egy új életmód alakul ki.
  Szokták mondani, hogy a fokozatosság nagyon fontos. Amennyiben valamilyen szokást akarsz elhagyni, akkor is működhet ez a taktika, viszont a felszabadult idődben valami mást kell csinálnod. Így a „pótcselekvést” is előre találd ki.

  Nekem sikerélményeim voltak. Javaslom, hogy próbáld ki Te is!
  A tapasztalataidat is örömmel várom az info@visionandshine.hu címre.

  Legyen csodálatos napod!

  Magyar Kitti – Támogató hátszél
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
  Follow hrportal_hu on Twitter