Megjelent: 6 éve

Kis változások, amiktől új életed lesz

A kis változásoknak is fantasztikus hatása van az életünkre, ha folyamatosan a gyakorlatban is alkalmazzuk. Az év elején, születésnapokkor, más évfordulókon sokszor túl nagy változásokat határozunk el, amikből végül semmi nem lesz és csalódottságot érzünk. Hogy miért?

 • Nincs meg hozzá a végigcsinálási stratégiánk,
 • nem alakítottunk ki új szokásokat, a régieket nem írjuk felül
 • egyszerre akarjuk a megvalósítást, türelmetlenek vagyunk
 • gyors és látványos eredményeket akarunk,
 • nincs kellő motiváció,
 • nincs, aki számon kérné rajtunk
 • az öröm, boldogság érzet elmarad, esetenként nehézségekkel találjuk szembe magunkat.

  A céljaink eléréséhez, új szokások kialakításához, valami komfortzónán kívüli változás megvalósításához nagyon fontos a tudatosság és a hit, hogy képesek vagyunk megcsinálni.

  Mi lehet segítségedre a hosszú, tartós, eredményes változások megvalósításához?

 • Támogató emberek, akik segítenek túllendülni a nehézségeken és folyamatosan bíztatnak téged.
 • A célok részcélokra bontása nagyon fontos. Napi szinten tudd, hogy mikor mit teszel a célodért.
 • Figyelmeztető eszközök használata. Pl.: emlékeztető beállítása, naptárba előre beírni
 • Jutalmazási rendszer kiépítése, sikerek megünneplése.
 • Összeszedni, hogy miről vagy hajlandó lemondani a megvalósítás útján.

  A legfontosabb azonban, hogy egyszerre 1 dologra fókuszálj és azért rendszeresen cselekedj!
  Kezdd el kicsiben, és amikor már megszoktad lassan, de folyamatosan növeld a változás mértékét!


  Nézzünk egy példát: Szeretnél kevesebb cukrot és édességet fogyasztani?

  Mit csinál az átlag? Megfogadja, hogy holnaptól nem eszik cukrot. A nagy többség persze nem tudja betartani 1-2 nap vagy 1-2 hétnél tovább.

  Kezdetnek figyeld az étkezési szokásaidat 1-2 hétig, vezesd egy füzetben mikor, mit és mennyit ettél. Majd elemezd ki, nézd meg hol tudsz lefaragni a cukor bevitellel. Válassz ki 1-et és azt kezd el csak minimálisan csökkenteni, majd amikor már megszoktad, akkor ismét változtass.

  Képzeld csak el, hogy amikor a teádat és kávédat mondjuk 3 cukor helyett csak 2-vel iszod néhány hétig majd még kevesebbel, mennyi gramm cukortól mentetted magad havi szinten. Vagy minden nap helyett minden másnap eszel csokit vagy 1 tábla helyett csak felet eszel meg….

  Bármivel eljátszhatod ezt a sok kis lépéses játékot. Akár olvasással, tanulással, mozgással…bármivel.

  Rövidtávon az 1 százalékos kis változás szinte fel se tűnik neked, közben folyamatosan teszel a célodért, idővel eredménye is lesz. Mivel sikerélményed lesz és magabiztosabb vagy, így kényszer nélkül fogsz ismét 1 százalékot változtatni.

  A sok kicsi pedig összeadódik és egy új életmód alakul ki.
  Szokták mondani, hogy a fokozatosság nagyon fontos. Amennyiben valamilyen szokást akarsz elhagyni, akkor is működhet ez a taktika, viszont a felszabadult idődben valami mást kell csinálnod. Így a „pótcselekvést” is előre találd ki.

  Nekem sikerélményeim voltak. Javaslom, hogy próbáld ki Te is!
  A tapasztalataidat is örömmel várom az info@visionandshine.hu címre.

  Legyen csodálatos napod!

  Magyar Kitti – Támogató hátszél
  • 2021.06.23Visszatérés az irodába, de hogyan? Visszacsöppenni az irodai forgatagba kihívásokkal teli feladat, tudatosan megtervezett lépések mentén azonban viszonylag zökkenőmentessé tehetjük a folyamatot. Részletek Jegyek
  • 2021.06.28Minőségellenőr képzés A minőségellenőrök felkészítése a minőségellenőrzési és fejlesztési tevékenységek eredményes elvégzésére. A minőségellenőrzéshez szükséges alapvető ismeretek és módszerek készségszintű elsajátítása, a résztvevők minőségirányítási kompetenciájának fejlesztése. Részletek Jegyek
  • 2021.08.28Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
  Follow hrportal_hu on Twitter