kapubanner for mobile
Megjelent: 4 hete

Költségelemzést Támogató Munkaidő-Nyilvántartás

A munkaügyi nyilvántartások, munkaidőadat-nyilvántartás és bérszámfejtés általánosan alkalmazott módszereit egyes esetekben el lehet, és szükségszerűen el kell téríteni az általános szabályoktól. A bérszámfejtési rendszerek általában a megszokott szabályok szerint működnek, egy szakértői rendszer az úgynevezett lehetőségekre is fókuszál.

Költségelemzést Támogató Munkaidő-Nyilvántartás-

Számos esetben merül fel az igény a vállalkozásoknál, hogy a számfejtett bérek és kapcsolódó foglalkoztatói költségek egyes projektekre, költséghelyekre felosztásra kerüljenek.

Ennek megvalósítására több módszer létezik, amelyek közül a munkaidő analitikus felosztása lehet az egyik legideálisabb megoldás.

A felosztás többféleképpen elvégezhető:

  1. A leggyakoribb módja az időadatok felosztásának, hogy a bérelszámolást és főkönyvi feladást követően utólag történik meg az időadatok felosztása, aminek eredménye nem feltétlenül pontos, korrekciót igényelhet, azaz esetenként ezzel a módszerrel végzett költségkimutatások inkább nagyságrendi becslésnek tekinthetőek.
  2. Léteznek ugyanakkor pontosabb költségelemzést támogató módszerek is: ennek a módszernek a lényege, hogy a projektben résztvevő munkatársak napi munkaideje kerül felosztásra, és a számfejtés már ezen az előre felosztott munkaidő-analitikán alapul. Ilyen analitikus felosztás történhet pl. a projektekre, költséghelyekre.

KÖLTSÉGELEMZÉST TÁMOGATÓ MUNKAIDŐ - NYILVÁNTARTÁS

A PIRAMIS™ önkiszolgáló MUNKAIDŐm megoldást vizsgálva abból a feltételezésből indulunk ki, hogy a felhasználó saját maga rögzíti az időadatokat. Ezen a felületen lehetőséget biztosítunk a munkatársaknak rögzíteni azt az információt is, hogy pontosan mennyi időt töltenek a napi munkaidejükből egy-egy projekten vagy költséghelyen, vagy egyéb területen.

A vállalat előre eldöntheti és a szoftver beállításaival központilag szabályozhatja, hogy milyen típusú munkaidő-kódok esetén értelmezhető, végezhető el ez a felosztás.

Azaz a munkatárs rögzíti az adatot, ugyanakkor az adatrögzítéshez szükséges biztonságos keretszabályokat a foglalkoztató alakítja ki és állítja be.

A munkavállaló a saját munkaidejére vonatkozó felosztásokat az érintett napon egyszerűen rögzítheti az előző példánál maradva annak megadásával, hogy mennyi időt fordított egy adott napon egyik vagy másik projektre a munkaidejéből.

Lényeges szempont, hogy az alkalmazás segítse a felhasználót egyes beépített ellenőrzésekkel, amivel kiküszöbölhetőek a téves rögzítések, illetve nyújtson támogatást a gyors adatrögzítéshez.

Egy ideális munkafolyamatban az adatok a berögzítést követően megtekinthetők, ellenőrizhetők, módosíthatók, majd a felettes jóváhagyja azokat, így a "4 szem elve” is érvényre jut. Az adatok ezt követően átkerülnek a bérelszámolási területre, ahol szükség esetén további ellenőrzések végezhetők.

Ezzel a módszerrel pontosabb adatok állnak rendelkezésre a költségelemzés során.

Számos olyan finomhangolt megoldás érhető el a PIRAMIS-ban, amivel a munkáltatóknál felmerülő speciális esetek hatékonyan menedzselhetők.

KÖLTSÉGELEMZÉST TÁMOGATÓ MUNKAIDŐ - NYILVÁNTARTÁS

 

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Úton a felsővezetői lét felé - hogyan segíthet egy mentor a cél elérésben?

Bartha Edit és Verebélyi Péter évekig kollégák voltak egy multinacionális vállalatnál. Edit Péter tanácsára jelentkezett a Corvinus Executive... Teljes cikk

Megtartott munkáltatói ígéretek

A munkaerőpiac „köztes” szereplői, azaz a munkaerő szolgáltatók – tehát a Pannon-Work cégcsoport is – a munkáltatói márka tekintetében is... Teljes cikk

Csodálatos panoráma - végtelen látvány Ez a Hotel Ózon és a hamarosan nyíló Infinity étterem a Mátra szívében!

Amikor rendezvényünk számára helyszínt keresünk, akkor általában több hasonló ajánlat között kell kiválasztanunk a legjobbat és a... Teljes cikk