Megjelent: 5 éve

Legyen Ön 2017 Felelős Foglalkoztatója!

Még egy hónapig pályázhat „Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” címre. A felhívás célja, hogy elismerjük azoknak a hazai munkáltatóknak a tevékenységét, amelyek számára a munkavállalók központi értéket képviselnek.

2017. október 6-ig jelentkezhetnek a munkáltatók az OFA Nonprofit Kft. „Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” elnevezésű pályázatára. A jelentkezés és a pályázat ingyenes.

ofaA pályázattal olyan felelős cégeket keresünk - mérettől és szektortól függetlenül-, akik sokat tesznek a munkavállalókért a napi gyakorlatban. Gondolhatunk itt céges családbarát programokra, csapatépítésre, tehetséggondozásra, de bármilyen más intézkedésre, ami a munkavállaló jóllétét szolgálja.

A pályázat tulajdonképpen egy cím és elismerés, platform a jó gyakorlatok bemutatására, ezzel párhuzamosan pedig lehetőség a cég ismertségének növelésére. A kapcsolódó díjátadó konferencia célja, hogy a cégek megismerkedhessenek a téma aktualitásaival, dilemmákkal és megoldásokkal és persze egymással. Olyan munkáltatói közösség kialakulását próbáljuk előmozdítani, ahol tanulhatunk, fejlődhetünk, inspirálódhatunk egymás jó gyakorlataiból.


Miért jó a felelős foglalkoztatás?



- gazdaságilag racionális, emberileg természetes
- a fenntartható emberi erőforrás gazdálkodás alapja, a gazdasági növekedés feltétele
- a vonzó munkáltatói márka és kapcsolatrendszer építésnek eszköze

ofa


Ki jelentkezhet?



Szinte bárki, olyan magyarországi telephellyel rendelkező munkáltatók jelentkezését várjuk, akik saját munkavállalói állományának foglalkoztatására vonatkozó gyakorlatait megosztaná.

ofaMit lehet tudni a pályázati felhívásról?

A pályázati adminisztrációt lehetőségeinkhez mérten leegyszerűsítettük és mindösszesen néhány dokumentum elektronikus megküldését várjuk. A pályázat, vagyis a felelős foglakoztatói jó gyakorlat bemutatásához segítségül szempontrendszert adtunk meg.


Mikor?



Mikor, ha nem most? A jelenleg fennálló munkaerő hiányos helyzetben a szemléletváltás a fenntarthatóság alapja. Arra bíztatjuk, legyen Ön is a felelős foglalkoztatói hozzáállás arca és egy formálódó munkáltatói közösségnek aktív résztvevője.

A pályázati határidő: 2017. október 6.
Díjátadó és szakmai konferencia: 2017. november 2.


További részletekért és a pályázati feltételekért kérjük, látogasson el az ofa.hu weboldalra, vagy kérjen információt a [email protected] email címen.


Inspirációként….



Tekintse meg tavalyi díjátadónkról készült képeket.

Tekintse meg tavalyi nyertesünkkel készült interjúnkat:



„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” programban együttműködő partnereink a HR Portál, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamra, valamint az Országos Humánmenedzsment Egyesület.
  • 2023.02.08Az MT. új szabályai - munkajogi aktualitások, változások 2023. Az Országgyűlés 2022. decemberében módosította a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvényt, mely több pontban is módosult a korábbiakhoz képest. On-line programunk keretében szeretnénk bemutatni résztvevőinknek a módosításban érintett részeket, aktualitásokat gyakorlati megközelítésben. Részletek Jegyek
  • 2023.02.15Hoshin Kanri képzés A Hoshin Kanri, amely a minőségi termékek és szolgáltatások biztosítása érdekében a változásmenedzsment projektek lebontásával segíti elő az egész vállalatra kiterjedő stratégiai tervezést, ezáltal megvalósítja a munkafolyamatok racionális napi menedzsment rendszerének hosszú távú kialakítását a szervezetnél. A Hoshin Kanri módszer megismerése és a stratégiai célok lebontása, célmegállapodások megkötése, erőforrás és projekttervek, akció meghatározása a célok elérése érdekében. Részletek Jegyek
  • 2023.02.16Lean black belt képzés A képzés során a résztvevő megismerhetik azokat a haladó és új lean módszereket, illetve az Ipar 4.0-hoz kapcsolódó fejlesztéseket, amelyek ráépülnek és kiegészítik a korábbi lean ismereteiket, ezzel szélesebb körben tudják a szervezetüknél folyó lean bevezetést támogatni. Részletek Jegyek
További cikkek
Ikea, Citi, Praktiker, MVÜK, Marquard, Juhos Andrea: sokszínűségi programokat és vezetőket díjazott a HBLF

Összesen hat projektet/vezetőt ismert el Sokszínűségi díjával a Hungarian Business Leaders Forum. Kis és középvállalati kategóriában az MVÜK... Teljes cikk

Egyre fontosabb a CSR, mégis keveset költenek rá a magyar vállalatok

Többet vagy az ideivel azonos összeget költ a magyarországi nagyvállalatok többsége társadalmi felelősségvállalási (CSR, corporate social... Teljes cikk

Tízből hét cégnél a vártnál nagyobb pénzügyi hasznot hoznak a klímavédelmi lépések

Tízből hét cégnek a vártnál nagyobb pénzügyi hasznot hoznak a klímavédelmi kezdeményezések – derül ki az EY több mint 500 globális vállalatot... Teljes cikk