Másfélszeresére bővül az európai HR-kihelyezési piac "/>
Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 14 éve

Másfélszeresére bővül az európai HR-kihelyezési piac

Az ideihez képest közel felével, 31 milliárd dollárosra bővül az európai humánerőforrás-kihelyezési piac (human resource outsourcing, HRO). A megoldás Nagy-Britanniában lesz a legnépszerűbb, 2009-re az ágazat európai bevételeinek harmadát adja a szigetország - írja a Világgazdaság.

images

images

Tavaly a nagytömegű rutinfeladatok kihelyezése volt a meghatározó az európai piacon, az ilyen jellegű megbízások 52 százalékkal részesedtek a szegmensben. Ez az arány azonban négy év múlva 36 százalékra csökken. Rendkívül dinamikus lesz a humánerőforrás-kezeléshez kapcsolódó üzleti folyamatok (HR BPO) kiszervezési piacának növekedése, a terület a tavalyi 0,7 milliárdról 2009-re 6,3 milliárd dollárosra bővül, ez 55 százalékos átlagos növekedést jelent évente.

A legnagyobb európai piac az idén Nagy-Britannia, és a helyzet nem változik négy év múlva sem. Az országban működő vállalatok 2009-ben várhatóan 10,8 milliárd dollárt fordítanak HRO-ra. A második legnagyobb piac Franciaország lesz, a megbízások értéke az idei 3,4-ről 4,3 milliárd dollárra nőhet. A harmadik legnagyobb önálló piac Európában Németország, az idei 2,2 milliárd dolláros bevétel az európai HRO-szegmens 10 százalékát jelenti. 2009-re 3,7 milliárdosra bővülhet az ország HRO-piaca.
Follow hrportal_hu on Twitter