Megjelent: 3 éve

Még mindig Magyarországon a legdrágább foglalkoztatni

Annak ellenére,hogy idén öt százalékkal csökkentek a munkáltatói járulékok, húsz ország összehasonlításában mégis az utolsó lett a foglalkoztatásra jutó terhek tekintetében,derül ki a Mazars kimutatásából, amelyről az Index ír.

images

images

Az adó- és üzleti tanácsadó cég két kategóriában, 500 és 2000 eurós bérre számolta ki a foglalkoztatást terhelő adókat. Mindkét esetben Magyarországon kerül a legtöbb teher a kifizetett bérre, ha egyedülálló munkavállalóról van szó. Családi adókedvezménnyel kevesebbe kerül ugyanazt a nettót kifizetni, írja az Index.

Ha valaki 500 eurós bruttó fizetést kap, akkor munkáltatója a nettó több mint 180 százalékát fizeti ki foglalkoztatására. Ugyanakkor a háromgyerekeseket érintő adókedvezménnyel számolva az alacsonyabb bérkategóriában Magyarország egészen a második helyig küzdi fel magát.

Index
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter