Megjelent: 4 éve

Megváltozott a jó munkaerő definíciója

Ha valaki első látásra jó munkaerőnek tűnik, még egyáltalán nem jelenti, hogy hasznos tagja a csapatnak. A cégeknek több figyelmet kellene szentelniük az esetleges szervezeti problémák feltérképezésére - olvasható a Napi.hu cikkében.

images

Az a nézet már a múlté, hogy a jó munkaerő intelligens, jó szaktudással rendelkezik, elkötelezett a cég felé és keményen dolgozik. - Ugyanis ha valakit semmi sem hajt a siker érdekében, nehezen tud beilleszkedni vagy képtelen döntéseket hozni, akkor annak ellenére lesz gátja a cég működésének, hogy egyébként előbbi kompetenciái megvannak - állapította meg Borbély László, a Vállalati Vitalitás Index (VVI) felmérés egyik létrehozója.

Egy munkavállaló "kiégésének" öt fokozatát lehet megkülönböztetni. Az első fázis az idealizmus fázisa. A második a realizmus szakasza, amikor igyekszik megtalálni az összhangot saját teljesítménye, illetve a munkahelyi elvárások és javadalmazása között. A harmadik a stagnáció szakasza, amikor a dolgozó annyit teljesít, amennyi a bent maradáshoz minimálisan szükséges. A negyedik a frusztráció szakasza, végül jön az apátia, amikor a dolgozót egyáltalán semmi sem motiválja - olvasható a Napi.hu cikkében.

A leggyakrabban használt szűrők (motivációs levél, próbaidő) nem mindig alkalmasak a megfelelő munkaerőt megtalálásához.

A fő probléma az, hogy a cégek nem fordítanak időben kellő figyelmet az esetleges szervezeti problémák feltérképezésére.

Napi.hu
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter