Megjelent: 3 éve

Méltányolható lakásméret - hogyan kezeljük a szobákat?

Lakáshitel támogatásnál fontos kérdés lehet hány szobának számít a nappali, ha egyben van az étkezővel vagy a konyhával - a Cafeteriatrend szakértője válaszol.

images

Bár sokan túl vannak a lakáshitel támogatás első körös vizsgálatain, mégis sokféle kérdés érkezik Fata Lászlóhoz, cafeteria szakértőhöz.

  • új munkatársunk új helyzettel áll elő
  • régi munkatárs új lakást vásárol
  • vagy éppen most kezdődik a juttatás bevezetése

Tegnap ezt a kérdést kapta a szakértő:

Hány szobának számít a 24, 30, 60, 62, 120 m2-es nappali, ha különálló szoba vagy egy térben van az étkezővel-konyhával?

A törvényi iránymutatás: "Ha a nappali szoba, az étkező és a konyha osztatlan közös térben van, és hasznos alapterületük együttesen meghaladja a 60 négyzetmétert, úgy két szobaként kell figyelembe venni."

Tehát, ha egyben van a konyhával-étkezővel a nappali, akkor a 24, 30 és 60 m2-es egy szoba lesz, a 62 és 120 m2-es két szobának számít.

Ha nincs a nappali közös térben a konyhával-étkezővel, akkor a szobákra vonatkozó általános szabályokat kell alkalmazni. Azaz a 30 m2 lesz a vízválasztó.

A különálló nappali szoba esetén a 24, 30 m2-es az egy szobának számít.
A 30 m2-t meghaladó helyiségeket (60, 62, 120 m2) pedig két szobaként kell figyelembe venni.

Fotó: Pixabay
Cafeteriatrend
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter