Szerző: Barna Eszter
Megjelent: 5 hónapja

Mennyit keresnek a gyártásban dolgozó mérnökök? - itt a lista

Bár a mérnökök jelenleg is jól keresnek, a koronavírus-járvány első hulláma alaposan megtépázta ezt a szektort. A fizetésemelések és bónuszok 2020-ban elmaradtak, és a kereslet is csak lassan talál magára. Területtől függően egy pályakezdő mérnök már akár fél millió forintos bruttó fizetéssel is kezdhet, egy projektmérnök a csúcson pedig akár 2 milliót is kereshet havonta.

Az üzemek leállása, a megrendelések felfüggesztése illetve visszavonása miatt sok cég kényszerült létszámleépítésre. Ahol ilyesmire nem került sor, ott is bizonytalanabb a jövő. A Hays szakértői azt tapasztalják, hogy az álláslehetőségekre nyitott jelöltek száma megnövekedett, könnyebb ezeket a szakembereket megszólítani. A kilátások azonban egyelőre nem fényesek, a válság és a bizonytalanság nem múlik el egyik napról a másikra, jelez előre a Hays Salary Guide.

Munkaerő-piaci szempontból érdekes, hogy míg a tapasztalati spektrum két végének szereplői nehezebb helyzetbe kerültek, addig a középvezetői rétegre az igény, így a részükre nyitott lehetőségek is közel azonos szinten maradtak, addig a juniorok és a felsővezetők számára jelentősen szűkültek a rendelkezésre álló pozíciók.

Csökkent a béremelkedés üteme


Az ipari automatizálás és az informatika egyre magasabb szintje egyre növekvő szaktudást igényel. Az élő munkaerő szükségessége viszont csökken. Bár a bérek továbbra is növekvő tendenciát mutatnak, de ez jóval szerényebb a korábban jellemzőnél. Minőségbiztosítási mérnökökre, projektmenedzserként dolgozó és fejlesztő mérnökökre is csökkent az igény, közülük leginkább a speciális tapasztalatokkal, nyelvtudással rendelkezőket keresik, akik nemzetközi csapatokban is könnyen funkcionálnak, egyébként is a legalább 3-5 év tapasztalattal rendelkezőkre van igazán igény. Nem könnyű a karbantartásban dolgozó villamosmérnökök és technikusok helyzete sem.

Pályakezdő fizetések: 360 ezer forinttól indulnak


Egy kezdő karbantartó mérnök fizetése bruttó 360 ezer forintról indul és 550 ezer forint a maximum ezen a szinten, addig egy kutatás-fejlesztésben dolgozó elektronikai mérnök akár 750 ezer forintos kezdő fizetést is megcsíphet. Az átlag a különböző területeken, junior szinten bruttó 450 ezer és 575 ezer forint között mozog. (A táblázatok a bruttó alapbéreket mutatják, minimum, maximum és jellemző kategóriákban.)

Forrás: Hays Salary GuideForrás: Hays Salary Guide


Három év tapasztalattal 550 ezer és 900 ezer forintos bruttó összegek között mozognak a minimumok és a maximumok.

Forrás: Hays Salary Guide


Öt év után pedig, általában már csapatvezetői, középvezetői szerepben egyes területeken már túl lehet szárnyalni a havi 1 millió forintot is. Egy tesztelő mérnök esetén a tipikus bér bruttó 850 ezer forint öt év tapasztalattal. Egy karbantartó mérnök mintegy 100 ezer forinttal átlagosan kevesebbet keres, a tipikus bér 750 ezer forint. Egy projektmérnök esetén viszont az átlag 1,1 millió forint, de a maximum 1,4 millióig is felmehet.

Forrás: Hays Salary Guide


A 10 évnél is több tapasztalattal rendelkező szakemberek már szinte minden területen 1 millió forint felett keresnek havi szinten átlagosan. Legtöbbet a minőségbiztosítási és a projekt mérnökök keresnek, akár 2 milliós maximummal, de jellemzően 1,4 millió forint felett havonta, míg a tesztelők, mechanikai fejlesztők, karbantartók átlaga 1,1 millió forint körül van, a maximum pedig 1,5 millió forint.

Forrás: Hays Salary Guide

  • 2021.10.05Tréning Kerekasztal 2021 Komoly kihívások érték és érik a szervezeteket az utóbbi időszakban. Először a járvány okozta sokk, a vele érkező gazdasági megtorpanás, a home office, hogy szinte minden átkerült a digitális térbe. A helyzet továbbra is konstans változásban van, így szükség van folyamatos, rugalmas alkalmazkodásra. A szervezetek VUCA-környezethez való illeszkedésére, a mostanában egyre inkább teret nyerő hibrid működés kialakítására. Mindehhez a képzéseknek, a tréningpiacnak is alkalmazkodnia kell. Ezért is ül össze újra, egy év kihagyás után a Tréning Kerekasztal Konferencia 2021. október 5-én, a New York Palotában. Részletek Jegyek
  • 2021.10.07Jólét és hatékonyság? Mentálhigiénés nagykövet program! Képzést minden olyan vezetőnek, vezetői csapatnak, akik szeretnének tudatosan, hatékonyságot, jólétet növelni a szervezeten belül. Részletek Jegyek
  • 2021.10.12XVIII. Magyar Munkajogi Konferencia – 9 kreditpont A Wolters Kluwer Hungary legnagyobb éves rendezvénye idén válik nagykorúvá. Ezúttal is a megszokott, színvonalas szakmai programokkal és felejthetetlen közösségi élményt ígérve várjuk a munkajoggal foglalkozókat a Dunakanyar szívében. A rendezvényen az ügyvédek és jogtanácsosok 9 kreditpontot szerezhetnek! Részletek Jegyek
  • 2021.10.20Hibrid munkavégzés, távmunka, munkaidő, pihenőidő és egyéb aktuális kérdések a munkajogban Jöjjön el, és tájékozódjon élőben dr. Fodor T. Gábortól a terület egyik jeles szakértőjétől. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter