kapubanner for mobile
Megjelent: 2 éve

Mentorált képzési forma - Jó a munkavállalónak, jó a munkáltatónak

Egyre többször hallani a mentorált képzési formáról, de vajon mit is takar ez az oktatási forma és miért egyre népszerűbb mind a munkavállalók, mind a képzésekről döntő HR-vezetők körében? Cikkünkben az évente mintegy 10 000 munkavállaló fejlesztéséről gondoskodó Training360 tapasztalatait osztjuk meg.

mentroált képzési forma training360-

Ha egy kollégát megkérdezünk arról, hogy miből van egyre kevesebb, akkor nagy valószínűséggel az „idő” hangzik el válaszként. Így persze a munkavállalók képzése sem könnyű, hiszen egyre nehezebb beilleszteni az oktatást a napi rutinba, miközben bizonyos pozíciókban – például az informatikusoknál, szoftverfejlesztőknél – elengedhetetlen a tudás naprakészen tartása. Erre a paradox helyzetre kínál megoldást a Training360 által már több mint 50,-  javarészt informatikai - tanfolyam esetében elérhető mentorált képzési forma. Nézzük, hogy mi is ez pontosan és hogyan zajlik?

A Training360 innovatív mentorált oktatási formája ötvözi az önálló, videó alapú tanulás rugalmasságát a tantermi képzések hatékonyságával. A tanfolyam előtt a mentor felveszi a hallgatóval a kapcsolatot, ismerteti a mentorált oktatás működését és egy rövid beszélgetés -vagy szükség esetén, egy tudásfelmérés - alapján személyes tanulási útvonalat állít össze.. A hallgató a könyvet és a videós tananyagot megkapja előre és már a tanfolyam előtt kérdésekkel bombázhatjaa mentort így  felkészültebben kezdhet hozzá a tanuláshoz.

Tanulás saját időbeosztás szerint, saját tempóban

A tanfolyam során a tananyagok és a tanulási útvonal alapján mindenki a saját tempójában sajátíthatja el az egyes modulokat és a kapcsolódó gyakorlatokat. Az előadások videón nézhetők meg, és ezzel párhuzamosan a tankönyvben is elérhetőek ugyanazok a tananyagok. A felmerülő szakmai kérdések megválaszolásában és a problémák megoldásában a mentor nyújt segítséget a helyszínen vagy online. 

A nagyobb tanulási egységeket követően, illetve a többi résztvevőnél is előforduló, hasonló kérdések, felvetések megbeszélésére rövid csoportos konzultációkon is részt vehetnek a hallgatók. Ezek igen hasznosak, hiszen sok-sok információ gyűjthető össze a témához kapcsolódóan. A tanfolyami videós anyagokhoz és a szakmai fórumhoz a képzést követően is díjmentes hozzáférést biztosít a Training360 minden hallgatónak.

A mentorált oktatásokat a Training360 senior trénerei tartják, akik az adott területen és a kapcsolódó tanfolyamok anyagában (és nagyon sokszor más ahhoz kapcsolódó kereszt-technológiákban is) teljes-körű ismerettel, gyakorlati rutinnal és megfelelő oktatás-módszertani ismerettel rendelkeznek. Az elmúlt években közel 5000 fő vett részt a Training360 mentorált tanfolyamain. Visszajelzéseik alapján, több mint 90%-uk már előnyben részesíti ezeket a hagyományos tantermi képzésekkel szemben.

 A Training360 mentorált képzései elérhetők egyedi és csoportos formában is. Az aktuálisan futó mentorált képzésekről ide kattintva tudhat meg többet. 

 

  • 2023.12.07IV. euChance KLUB Negyedik alkalommal és idén utoljára gyűlik össze az euChance Klub! Az izgalmas témák mellett értékeljük majd a Klub első évét is: sikerek és megoldásra váró feladatok számba vétele és a következő év tervezése.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2023.12.31Készüljön fel a külföldön való jelenlétre a Global Mobility modullal! A külföldi üzleti jelenlét komoly versenyelőnyt kínál, ám egyúttal számos jogi kérdést is felvet. Ha a szervezet nincs tisztában a hatályos jogi háttérrel (pl. nemzetközi közjog, közösségi jog, társasági jog, munkajog, adójog, társadalombiztosítási jog, idegenrendészeti jog), akkor számos probléma, kockázati tényező merülhet fel. Az alap szintű modul tartalmazza a szükséges jogi szabályokat, folyamatábrákat (pl. Közvetlen befektetési lehetőségek, Tartózkodási, letelepedési és munkavállalási közjogi szabályok, Munkajogi szabályok, Adózási szabályok). A plusz szint egy online kurzussal egészül ki.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek