Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő Megjelent: 3 hónapja

Munkaidőkeretben mennyi lehet a maximum munkában töltött óra egy hét alatt?

Szeretném tudni, hogy havi munkaidőkeretben dolgozóként mennyi lehet a maximum munkában töltött óra egy adott hét leforgása alatt? Vonatkozik-e ránk így a maximum 48 óra, és ezt hogyan jelezhetem munkáltatóm felé észszerűen, mivel eddig ez nem volt figyelembe véve, vagy ritkán jött ki véletlenül jól?

mdr

Diákot rendelhet pár napra, hétre, de akár hónapokra is. Így annyi költsége merül fel, amennyit a feladat ellátása valóban megkíván.
DIÁKMUNKA - Mire jó? Megéri? Biztonságos? Kényelmes?


Dilemmák a diákmunkával kapcsolatban

mdr

Diákot rendelhet pár napra, hétre, de akár hónapokra is. Így annyi költsége merül fel, amennyit a feladat ellátása valóban megkíván.
DIÁKMUNKA - Mire jó? Megéri? Biztonságos? Kényelmes?


Dilemmák a diákmunkával kapcsolatban

A munkaidőkeretben történő foglalkoztatás során is alkalmazni kell az általános szabályokat, amely szerint a munkavállaló beosztás szerinti napi munkaideje legfeljebb tizenkét óra, heti munkaideje legfeljebb negyvennyolc óra lehet.

Tekintettel arra, hogy nem ismerjük a munkáltatóját, illetve az Ön munkaviszonyának részleteit, így nem tudunk arra vonatkozóan tanácsot adni, hogy milyen módon lenne a legcélszerűbb a munkáltatójával a fentieket közölni.

Megjegyezzük, hogy a válaszadás során egyéb, a kérdésben kifejezetten nem említett körülményeket nem vettünk figyelembe.

Aki válaszol:

Munkajogi szakértő - Dr. Bán Gergely

Dr. Bán Gergely ügyvéd, a Bán és Karika Ügyvédi Társulás alapítója, névadó partnere, aki széleskörű tapasztalattal rendelkezik a munkajog területén. Elsősorban a munkáltatói oldal képviseletével foglalkozik, de magánszemélyek (elsősorban vezető beosztású munkavállalók) is megtalálhatók ügyfelei között.

Tisztelt Kérdezők!

Köszönjük, hogy megtisztelik portálunkat kérdéseikkel, viszont felhívjuk szíves figyelmüket, hogy mielőtt feltenné kérdését, nézze át eddig megjelent cikkeinket és a leggyakoribb kérdéseket a témával kapcsolatban, ehhez használják az oldalon található kereső funkciót, mert számos kérdést többször is megválaszoltunk. A jövőben szerkesztőségünk az azonos témában született kérdésekre a válaszadást szűri.

Kérdezze Ön is szakértőinket, írjon nekünk a kerdes@hrportal.hu címre!

Cafeteriával, béren kívüli juttatásokkal kapcsolatban a szakértőnk Fata László.
Munkajogi kérdésekre Kéri Ádám, a KRS Ügyvédi Iroda munkajogi üzletágvezetője és Dr. Bán Gergely ügyvéd, a Bán és Karika Ügyvédi Társulás alapítója válaszol.
Adózási, bérszámfejtési kérdésekben a UCMS Group ad választ.
A megváltozott munkaképességgel kapcsolatos kérdésekben Kappel Katalin munka-és szervezetpszichológus segít.
HR-esek szakmai kérdésekben Sipos Sándortól kapnak tanácsot.
Coachinggal kapcsolatos szakmai kérdésekben, motivációs, munkahelyi,karrierproblémákkal kapcsolatban Ábri Judit válaszol.
Elbocsátással, outplacementtel kapcsolatos kérdéseiket Hadas Hajdu Helgának tehetik fel
Nyugdíjjal kapcsolatos kérdéseiket Farkas András, a nyugdíjguru szakértője válaszolja meg.
Employer brandinggel kapcsolatban Kádár Balázstól kérdezhet.
HR Szoftverekkel, felhővel kapcsolatban Beck Zsolt ad választ.

Privát emailben nem áll módunkban tanácsot adni, válaszadásra csak cikk formájában kerülhet sor. A kérdezők személyes adatait, nevét, emailcímét nem jelentetjük meg, és a szerkesztés jogát fenntartjuk.

Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Szexuális zaklatás elleni tanfolyamot vezetnek be az amerikai képviselőházban

Ennek értelmében a képviselőház valamennyi irodai dolgozójának kötelező lesz részt venniük a tanfolyamon. A politikusokra ugyanakkor nem vonatkozik... Teljes cikk

Ha GYET-en vagyok lehetek őstermelő?

Jelenleg GYET-ben (főállású anyaság) részesülök, férjem munkaviszony melletti őstermelő.Kérdésem, hogy a GYET ellátás mellett lehetek-e és ha... Teljes cikk

A jubileumi jutalomba beleszámít ha részmunkaidőben is dolgoztam?

2019 decemberében töltöm be a 25 éves munkaviszonyomat. Az világos hogy akkor jár a jubileumi jutalom, viszont nem tudom, hogy az számít e, a voltam 4... Teljes cikk

Mikor kezdődik a felmondási idő ha beteg a munkavállaló?

Hogyan kell értelmezni az alábbi bekezdést: "A munkáltató felmondása esetén ugyanis a felmondási idő legkorábban az alábbiakban meghatározott... Teljes cikk

Mikor kezdődik a felmondási idő ha beteg a munkavállaló?

Hogyan kell értelmezni az alábbi bekezdést: "A munkáltató felmondása esetén ugyanis a felmondási idő legkorábban az alábbiakban meghatározott... Teljes cikk

Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár